Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σοκολατένιες μπισκοτομπουκίτσες με 3 υλικά!

Θα τις λατρέψετε!

16 Ιουλίου 2019 14:26
Σοκολατένιες μπισκοτομπουκίτσες με 3 υλικά!

Σοκολατένιες μπισκοτομπουκίτσες με 3 υλικά. Ένα δροσερό, τέλειο, ιδανικό για όλες τις ώρες γλυκάκι που θα λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι και αγαπήσουν οι μεγάλοι. Δείτε όμως και τον λαχταριστό κορμό μόνο με 4 υλικά!

Μια πανεύκολη, για αρχάριους, συνταγή για ένα γλύκισμα που θα το φτιάξετε σε χρόνο “dt” και που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει με την ευκολία της παρασκευής του και την απίστευτη ανάλαφρη γεύση του.

Υλικά συνταγής
300 γρ. σοκολάτα μαύρη κουβερτούρα (ή κουβερτούρα πραλίνα “Nestle”), ψιλοκομμένη
150 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε μικρούς κύβους
15 μπισκότα digestive, κομμένα σε μέτρια προς μεγάλα κομμάτια

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε σε πυρίμαχο μπολ τη ψιλοκομμένη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο, τα τοποθετείτε σε μπεν μαρί, δηλαδή βάζετε το πυρίμαχο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει σε μέτρια φωτιά, φροντίζοντας να ακουμπάει το νερό που βράζει στο μπολ γιατί θα καεί η σοκολάτα.

Ανακατεύετε συχνά μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και το βούτυρο, αναμιχθούν και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Αφαιρείτε το μπολ από το μπεν μαρί, προσθέτετε τα χοντροκομμένα μπισκότα και ανακατεύετε απαλά μέχρι να καλυφθούν καλά τα μπισκότα με τη λιωμένη σοκολάτα.

Στρώνετε καλά με πλαστική μεμβράνη ένα μέτριο τετράγωνο ή ορθογώνιο πυρέξ. Μεταφέρετε στο πυρέξ το μείγμα και το απλώνετε ομοιόμορφα στη βάση του, φροντίζοντας να κάνετε μια στρώση σοκολάτας στην επιφάνεια και να μην προεξέχουν μπισκότα.Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 1-1½ τουλάχιστον ώρα ή μέχρι να παγώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Στη συνέχεια το ξεφορμάρετε το κόβετε σε μπουκίτσες και σερβίρετε.

Μπισκοτογλυκό ψυγείου εύκολο και οικονομικό!

Δροσερό, αφράτο, νοστιμότατο μπισκοτογλυκό ψυγείου.Ένα πανεύκολο στη παρασκευή του γλυκό για να απολαύσετε το τέλειο επιδόρπιο εύκολα και γρήγορα! Παράλληλα, σας έχουμε και την τέλεια συνταγή για άλλο ένα εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα!

Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής
Για τη στρώση κρέμας βανίλιας
1 λίτρο γάλα φρέσκο, κρύο
200 γρ. ζάχαρη
80 γρ. (2 φακελάκια) Άνθος Αραβοσίτου με γεύση Βανίλια
1 γεμάτη κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ, χοντροσπασμένα
Για τη στρώση κρέμας σοκολάτας
1 λίτρο γάλα φρέσκο, κρύο
200 γρ. ζάχαρη
80 γρ. (2 φακελάκια) Άνθος Αραβοσίτου με γεύση Σοκολάτα
1 γεμάτη κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ, χοντροσπασμένα
Για την επικάλυψη
250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά κρύα
νιφάδες ή τρούφα κουβερτούρας ή κουβερτούρα τριμμένη στο τρίφτη

Εκτέλεση συνταγής
Για τη στρώση κρέμας Bανίλιας: Σε μια μικρή κατσαρολίτσα ρίχνετε το κρύο γάλα, τη ζάχαρη και το Άνθος Αραβοσίτου με γεύση βανίλιας και τα αναμιγνύετε καλά με σύρμα. Βάζετε τη κατσαρολίτσα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να γίνουν κρέμα.

Αποσύρετε τη κρέμα από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνετε τη κρέμα να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου (ανακατεύοντας ανά διαστήματα να μη κάνει “κρούστα). Μετά προσθέτετε τα χοντρο-σπασμένα Πτι Μπερ και ανακατεύετε με μαρίζ να ενσωματωθούν ισομερώς.

Για τη στρώση κρέμας Σοκολάτας: Μέχρι να κρυώσει η κρέμα βανίλιας, παρασκευάσετε σε άλλη καθαρή κατσαρολίτσα τη κρέμα σοκολάτας ακολουθώντας την ίδια προαναφερόμενη διαδικασία για τη κρέμα βανίλιας. Μόλις έλθει και αυτή σε θερμοκρασία δωματίου αναμιγνύετε τα σπασμένα Πτι Μπερ.

Για τις στρώσεις στο ταψί: Παίρνετε ένα ταψί 30×18 εκ. και το στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνετε τη κρέμα βανίλιας με τα μπισκότα, τα απλώνετε ομοιόμορφα και από πάνω στρώνετε ομοιόμορφα τη κρέμα σοκολάτας με τα μπισκότα. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, ή και ένα ολόκληρο βράδυ, μέχρι να πήξει και σταθεροποιηθεί καλά.

Για την επικάλυψη: Στη συνέχεια, χτυπάτε τη κρύα κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”. Την απλώνετε σε όλη την επιφάνεια και από πάνω πασπαλίζετε νιφάδες ή τρούφα κουβερτούρας. Απολαύσετε το δροσερό. Το διατηρείτε στο ψυγείο.

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τέλεια τάρτα παγωτού σε 10 λεπτά!

Πανεύκολο παγωτό τιραμισού! 

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share