Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πανεύκολο παγωτό τιραμισού!

Τέλειο!

15 Ιουλίου 2019 16:40
Πανεύκολο παγωτό τιραμισού!

Ένα πανεύκολο, για αρχάριους, παγωτό τιραμισού, για να το απολαύσετε τις καυτές μέρες του καλοκαιριού με τους φίλους σας πίνοντας το καφεδάκι σας ή για να το σερβίρετε ως το τέλειο επιδόρπιο. Μια συνταγή για ένα παγωτό που θα απολαύσουν σίγουρα οι λάτρεις του τιραμισού και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής

125ml δυνατός καφές μαύρος (κατά προτίμηση εσπρέσο), σε θερμοκρασία δωματίου
60ml λικέρ Καλούα (Kahlúa) ή άλλο λικέρ επιλογής σας
60ml κρασί Marsala ή Μοσχάτο Λήμνου, ή Σαμιώτικο ή και Μαυροδάφνη
200 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ (savoiardi)
1½ λίτρα παγωτό Τιραμισού, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. κουβερτούρα μαύρη, τριμμένη σχεδόν σε σκόνη

Εκτέλεση συνταγής

Αφήνετε το παγωτό εκτός κατάψυξης μέχρι να μαλακώσει τόσο όσο να μπορείτε να το στρώσετε ομαλά πάνω στα σαβαγιάρ. Παίρνετε ένα ταψάκι 20 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος στη βάση και τα τοιχώματά του.
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το καφέ, το λικέρ και το κρασί. Βυθίζετε τα σαβαγιάρ, ένα τη φορά στο μείγμα καφέ, για λίγο για να μην μουλιάσουν, και τα τοποθετείτε σε μια στρώση στη βάση του ταψιού. Κόβετε κάποια σαβαγιάρ, αν απαιτείται, για να καλύψετε τυχόν κενά στη στρώση βάσης.

Πάνω από τα σαβαγιάρ στρώνετε ομοιόμορφα τη μισή ποσότητα παγωτού τιραμισού, ισιώνετε την επιφάνειά του και από πάνω το πασπαλίζετε με τη μισή τριμμένη σοκολάτα.
Επαναλαμβάνετε τη ίδια διαδικασία στρώσεων δηλ. πάνω από τη τριμμένη σοκολάτα μια στρώση με σαβαγιάρ βυθισμένα στο μείγμα καφέ, από πάνω στρώση με το υπόλοιπο παγωτό και τελειώνετε πασπαλίζοντας την υπόλοιπη τριμμένη σοκολάτα.

Το βάζετε στη κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να καταψυχθεί καλά. Τριάντα (30) λεπτά περίπου πριν το σερβίρετε το βγάζετε από τη κατάψυξη και το βάζετε στο ψυγείο να μαλακώσει. Στη συνέχεια το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε.

Πώς θα φτιάξεις παγωτό χωρίς παγωτομηχανή;

Θέλεις να απολαύσεις σπιτικό παγωτό αλλά δεν έχεις παγωτομηχανή. Κανένα πρόβλημα. Μόλις τελειώσεις την προετοιμασία της συνταγής, ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία, η οποία θα σου εξασφαλίσει τα ίδια αποτελέσματα (σε περισσότερο όμως χρόνο):

Ετοιμάζεις το μίγμα του παγωτού σύμφωνα με τη συνταγή
* Το μεταφέρεις σε ένα µπολ µε καπάκι κατάλληλο για κατάψυξη και παγώνεις για 1 ώρα.
* Βγάζεις το παγωτό, το αφρατεύεις καλά µε ένα πιρούνι και το χτυπάς ξανά µε µίξερ χειρός για 1’. Το παγώνεις για άλλη 1 ώρα.
* Επαναλαµβάνεις τη διαδικασία για 2-3 φορές ακόμα, για να αποφύγεις τη δηµιουργία κρυστάλλων νερού και για να αποκτήσει το παγωτό πιο λεία και αφράτη υφή.
* Διατηρείς στην κατάψυξη.

Δροσερό γλυκό ψυγείου με άρωμα μπανάνας!

Ένα υπέροχο, δροσερό, ανάλαφρο και γευστικότατο γλυκό ψυγείου μα άρωμα μπανάνας. Το τέλειο επιδόρπιο, το ιδανικό γλύκισμα για το καλοκαίρι και όχι μόνο, για όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις. Δοκιμάστε και το πεντανόστιμο μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα και φράουλες της στιγμής!

Μια απλή εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας το απόλυτο γλυκό με στρώσεις θρυμματισμένων μπισκότων όρεο Βανίλια Golden, κρέμα τυριού με σαντιγί και κρέμα βανίλιας. Απλά δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

25 μπισκότα όρεο Βανίλια Golden

6 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
230 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική
250 γρ. έτοιμη σαντιγί
2 φακελάκια (43 γρ. το ένα) άνθος αραβοσίτου με άρωμα μπανάνας [*]
γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας άνθος αραβοσίτου
5-6 μπισκότα όρεο Βανίλια Golden ψιλο-θρυμματισμένα + 1 μπανάνα κομμένη σε ροδέλες, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Ξεκινάτε το γλυκό σας με τη παρασκευή της κρέμα αραβοσίτου, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τη μεταφέρετε σε ένα μπολ και την αφήνετε στην άκρη να κρυώνει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μη δημιουργηθεί κρούστα στην επιφάνεια.

Εν τω μεταξύ, παίρνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 22 εκ. περίπου και το στρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματα με πλαστική μεμβράνη που να προεξέχει 2 εκ. περίπου πάνω από τα τοιχώματα.

Θρυμματίζετε σε μούλτι τα μπισκότα όρεο σε μικρά κομματάκια. Τα μεταφέρετε σε μπολ, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.

Αδειάζετε στο μείγμα στο ταψάκι και το στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση, πατώντας το ελαφρώς με τα χέρια σας. Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 λ.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε ένα λείο αφράτο μείγμα.

Προσθέτετε 1 φλ. τσαγιού σαντιγί, μειώνετε τη ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό και χτυπάτε για λίγα δευτερόλεπτα ή μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως η σαντιγί. Στρώνετε το μείγμα τυριού πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και το βάζετε στο ψυγείο για άλλα 8-10 λ.

Όταν χλιαρίνει η κρέμα αραβοσίτου και έχει σφίξει ελαφρώς (όχι πολύ) την απλώνετε με ένα κουτάλι, κουταλιά κουταλιά, ομοιόμορφα πάνω από τη στρώση τυριού.

Βάζετε πάλι το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά τη κρέμα αραβοσίτου. Στη συνέχεια απλώνετε από πάνω την υπόλοιπη σαντιγί και γαρνίρετε με έξτρα θρυμματισμένα όρεο και μερικές ροδελίτσες μπανάνας. Το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν το σερβίρετε.

Σημείωση: Προαιρετικά προσθέστε 1 μπανάνα κομμένη σε ροδελίτσες ανάμεσα στις στρώσεις του μείγματος τυριού και της κρέμας αραβοσίτου μπανάνας.

[*] Κρέμα αραβοσίτου με άρωμα μπανάνας θα βρείτε σε συσκευασία Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ διάφορες γεύσεις” Περιέχει 6 γεύσεις Βανίλια, Σοκολάτα, Μπανάνα, Φράουλα, Λεμόνι και Πορτοκάλι.

Αν δεν προτίθεστε να χρησιμοποιήσετε τις υπόλοιπες κρέμες προτείνουμε να αντικαταστήσετε τη κρέμα αραβοσίτου με άρωμα μπανάνας με κρέμα αραβοσίτου με άρωμα βανίλιας ή λεμονιού οι οποίες πωλούνται σε μεμονωμένα φακελάκια των 43 γρ.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share