Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019

Τα πιο εύκολα γεμιστά που μπορείτε να κάνετε φέτος το καλοκαίρι!

Η συνταγή που θα σας κάνει να λατρέψετε την μαγειρική!

15 Ιουλίου 2019 13:59
Τα πιο εύκολα γεμιστά που μπορείτε να κάνετε φέτος το καλοκαίρι!

Το Athensmagazine.gr ψάχνει για εσάς τις καλύτερες και πιο εύκολες συνταγές για εσάς και την οικογένεια σας! Αυτήν την φορά βρήκαμε την συνταγή που θα σας κάνει να λατρέψετε την μαγειρική! Δείτε πως θα φτιάξετε γρήγορα και εύκολα τα γεμιστά που σας προτείνουμε!! Σας προτείνουμε και για γλυκό την αγαπημένη και εύκολη πάστα φλώρα!

ΥΛΙΚΑ:

6 ντομάτες
3 πιπεριές πράσινες

Συνταγή
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. ζάχαρη
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 φλιτζ. ρύζι νυχάκι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανός
3-4 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
1 φλιτζ. νερό
1/2 φλιτζ. χυμός ντομάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °c. Αδειάζουμε τα λαχανικά: Κόβουμε ένα «καπάκι» από κάθε ντομάτα και το αφήνουμε στην άκρη. Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τη σάρκα από το εσωτερικό κάθε ντομάτας. Στην ψιλή μεριά ενός τρίφτη τρίβουμε τη σάρκα τους και την αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε μια φέτα-καπάκι από κάθε πιπεριά και με το κουταλάκι αφαιρούμε τα σποράκια και το λευκό μέρος στο εσωτερικό. Αφήνουμε λίγη σάρκα στο εσωτερικό της πιπεριάς για να μην ανοίξει με τη γέμιση. Πασπαλίζουμε κάθε ντομάτα με λίγο αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη. Τις γυρνάμε ανάποδα σε έναν δίσκο για μερικά λεπτά, για να βγάλουν τα υγρά τους.

Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ρύζι με το σκόρδο και το κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, δυόσμο, μαϊντανό, αλατοπίπερο, ζάχαρη και το νερό. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους, για περίπου 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και με κουτάλι γεμίζουμε τα λαχανικά κατά τα 2/3 και κλείνουμε τα καπάκια τους.

Αν θέλουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε τα γεμιστά με φρυγανιά και να ψήσουμε πατάτες ανάμεσά τους. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό ντομάτας. ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σκεπάζοντας το ταψί με αλουμινόχαρτο. Κατόπιν το ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Καρμπονάρα φούρνου!

Συνταγή

Εάν αναζητάτε κάτι διαφορετικό η συνταγή για καρμπονάρα φούρνου θα σας μείνει αξέχαστη...Επίσης σας έχουμε μια ακόμη συνταγή για καρμπονάρα με λιαστή ντομάτα που θα λατρέψετε!

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

250 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μαργαρίνη

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. μοσχοκάρυδο

2 αυγά

1 σκελίδα σκόρΔο λιωμένη

1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα μανιτάρια

1 κ.σ. ρίγανη

1 ποτήρι λευκό κρασί

Πιπέρι

συνταγή για Καρμπονάρα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε το μπέικον, το σκόρδο και το θυμάρι ή τη ρίγανη. Μετά από 4 λεπτά χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, το κρασί και τη μισή παρμεζάνα. Ανακατέψτε για 1-2 λεπτά και βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά.

Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό- 4 λεπτά για να γίνουν al dente ή ανάλογα με τις οδηγίες στο κουτί. Σουρώνετε και ρίχνετε τα μακαρόνια στο τηγάνι. Χτυπήστε τα αυγά μαζί με το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και ρίξτε και αυτά στο τηγάνι. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνετε μέσα τη καρμπονάρα. Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και το τριμμένο πιπέρι και το βάζετε στο προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share