Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Καρμπονάρα φούρνου!

Η αγαπημένη συνταγή … αλλιώς!

12 Ιουλίου 2019 15:20
Καρμπονάρα φούρνου!

Εάν αναζητάτε κάτι διαφορετικό η συνταγή για καρμπονάρα φούρνου θα σας μείνει αξέχαστη...Επίσης σας έχουμε μια ακόμη συνταγή για καρμπονάρα με λιαστή ντομάτα που θα λατρέψετε!

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

250 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μαργαρίνη

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. μοσχοκάρυδο

2 αυγά

1 σκελίδα σκόρΔο λιωμένη

1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα μανιτάρια

1 κ.σ. ρίγανη

1 ποτήρι λευκό κρασί

Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε το μπέικον, το σκόρδο και το θυμάρι ή τη ρίγανη. Μετά από 4 λεπτά χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, το κρασί και τη μισή παρμεζάνα. Ανακατέψτε για 1-2 λεπτά και βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά.

Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό- 4 λεπτά για να γίνουν al dente ή ανάλογα με τις οδηγίες στο κουτί. Σουρώνετε και ρίχνετε τα μακαρόνια στο τηγάνι. Χτυπήστε τα αυγά μαζί με το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και ρίξτε και αυτά στο τηγάνι. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνετε μέσα τη καρμπονάρα. Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και το τριμμένο πιπέρι και το βάζετε στο προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Αυτή είναι η καρμπονάρα χωρίς αμαρτίες!

Συνταγή για την πιο τέλεια νηστίσιμη καρμπονάρα!

Ποιος είπε ότι επειδή νηστεύουμε δεν μπορούμε να απολαύσουμε εξίσου νόστιμες και υγιεινές συνταγές. Πεθυμήσατε μια καρμπονάρα; Ναι ναι καλά διαβάσατε καρμπονάρα! Αυτή με την κρέμα γάλακτος και τα αυγά! Μην στεναχωριέστε! Σας έχουμε τη νηστίσιμη αλλά εξίσου νόστιμη εκδοχή της!

Μερίδες: 4 άτομα

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια
3 κούπες φυτική κρέμα
400 γρ μανιτάρια
4 κ. σούπας κορνφλάου διαλυμένο σε 6 κ.σούπας νερό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιππέρι
λίγο φυτικό τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια σε ένα τηγάνι, μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη φυτική κρέμα με το κορν φλάουρ και την βράζουμε μέχρι να πήξει ελαφριά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε την σάλτσα μέσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάει παντού.

Τα σερβίρουμε και ρίχνουμε από πάνω αν θέλουμε το τριμμένο φυτικό τυρί.

Καλή σας όρεξη!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share