Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019

Το ψωμί της "τεμπέλας"!

Η πιο γρήγορα και εύκολη συνταγή για ψωμί!

11 Ιουλίου 2019 19:13
Το ψωμί της

Αν βαριέστε να είστε πολύ ώρα στην κουζίνα αλλά λατρεύετε τα μαμαδίστικα φαγητά τότε σας βρήκαμε την συνταγή της τεμπέλας για σπιτικό ψωμί! Μπορείτε να φτιάξετε ακόμα και τυρόψωμο με αλμυρό τυρί!

Υλικά
Θα χρειαστούμε:

3 ποτήρια χλιαρό νερό
3 κουταλάκια αλάτι κοφτά
3 κουταλάκια ζάχαρη
3 φακελάκια μαγιά
1/2 ποτήρι λάδι
1,5 κιλό αλεύρι
σπόρους, σουσάμι και προαιρετικά, μαυροκούκι

Συνταγή ψωμί

Εκτέλεση:

Στο ποτήρι με το χλιαρό νερό ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το αφήνουμε μέχρι να φουσκώσει.


Εν τω μεταξύ σε μία λεκάνη βάζουμε τα υλικά και το αλεύρι τελευταίο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία πολύ μαλακή ζύμη.

Μόλις αρχίσει να κολλάει στα χέρια, μαζεύουμε το ζυμάρι μας με λαδωμένα χέρια και το τοποθετούμε σε γάστρα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.

Αν έχουμε τελικά θελήσει να έχουμε και σπόρους (ηλιόσπορο, λιναρόσπορο κτλ) τους προσθέτουμε στην αρχή, μία χούφτα από το καθένα. Ίσως χρειαστεί και λιγότερο αλεύρι σε αυτή την περίπτωση.

Πριν το βάλουμε στον φούρνο πασπαλίζουμε με σουσάμι (και μαυροκούκι αν έτσι έχουμε επιλέξει).

Σκεπάζουμε τη γάστρα και το βάζουμε στον φούρνο στους πενήντα βαθμούς για περίπου μία ώρα μέχρι να τριπλασιαστεί.

Ψήνουμε στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις, 200 στον αέρα, για μία ώρα μαζί με το καπάκι.

Μόλις ψηθεί το βγάζουμε από τη γάστρα για να μη μας λασπώσει από τους ατμούς.

Σπιτικό ψωμί με μπίρα!

Ψωμί συνταγή

Δεν υπάρχει πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή από αυτή που σας προτείνουμε! Διαβάστε την συνταγή για ψωμί με μπίρα που θα φτιάχνετε συνέχεια!

Υλικά:

3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Συνταγή ψωμί

1 κουτί μπίρα (330-350ml)

3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Πάρτε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε μέσα το αλεύρι, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατέψτε. Προσθέστε την μπύρα και ανακατέψτε με μία ξύλινη κουτάλα. Συνεχίστε το ανακάτεμα με τα χέρια σας μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Η ζύμη θα είναι σχετικά κολλώδης.
Ρίξτε το μείγμα σε αντικολλητική μακρόστενη φόρμα. Ψήστε για 50-55 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς.
Αφήστε το να κρυώσει και κόψτε το σε φέτες. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με βούτυρο, τυριά και αλλαντικά της αρεσκείας σας.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share