Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο πανεύκολη!

Τελεία!

11 Ιουλίου 2019 16:04
Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο πανεύκολη!

Γαλατόπιτα. Ένα υπέροχο γλυκό με βάση το γάλα, με αφράτη κρέμα σιμιγδαλιού με φρέσκο βούτυρο.

Εδώ σας δίνουμε μια πανεύκολη συνταγή, για μια πεντανόστιμη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο, πανεύκολη και γρήγορη στη παρασκευή της με εξαιρετική υφή και γεύση για την οικογένεια και τους καλεσμένους σας.Παράλληλα, σας έχουμε και την τέλεια συνταγή για εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα!

Προσθέστε, προαιρετικά, ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού μέσα στη κρέμα της και απογειώστε τη γεύση της.

Υλικά συνταγής

1½ λίτρο γάλα φρέσκο πλήρες
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
40 γρ. βούτυρο αγελαδινό κρύο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
6 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (βανίλια σε υγρή μορφή)
Για το ταψί και το σερβίρισμα
λίγο βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα του ταψιού
1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
ζάχαρη κρυσταλλική για το σερβίρισμα
κανέλα σε σκόνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

undefined

Ρίχνετε το γάλα σε μια κατσαρόλα, το αφήνετε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και μετά προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.

Στη συνέχεια ρίχνετε πασπαλιστά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη, συνεχίζοντας το μαγείρεμα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή κρέμα.

Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, σκορπίζετε στην επιφάνεια της κρέμας τα κυβάκια βουτύρου και δεν τα ανακατεύετε αλλά τα αφήνετε πάνω στη κρέμα για να λιώσει και να καλύψει την επιφάνεια της κρέμας. Αφήνετε στην άκρη τη κρέμα για 1 ώρα περίπου να μισοκρυώσει.

Στη συνέχεια, σε ένα μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά μαζί με την υγρή βανίλια, τα ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα με τη μισο-κρύα κρέμα και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά δηλ. το βούτυρο, τα αυγά και η βανίλια.

Βουτυρώνετε ένα ταψί 26-28 εκ.,το πασπαλίζετε καλά με τη τριμμένη φρυγανιά στη βάση και την επιφάνειά του. Αδειάζετε τη κρέμα μέσα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού και τη ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 50-60 λ ή μέχρι να πήξει καλά και ροδίσει.

Βγάζετε τη γαλατόπιτά σας από το φούρνο και την αφήνετε για 30-45 λ να “σταθεί” και να κρυώσει ελαφρώς. Μετά τη πασπαλίζετε με κρυσταλλική ζάχαρη και μπόλικη κανέλα και τη σερβίρετε.

Τέλειο μπισκοτογλυκό ψυγείου με τέλεια κρέμα!

Τέλειο μπισκοτογλυκό ψυγείου με τέλεια κρέμα!

Το πιο νόστιμο μπισκοτογλυκό ψυγείου με αφράτη κρέμα, καλυμμένο με σοκολάτα. Χρειάζεται μόνο 15 λεπτά για τη παρασκευή του, λίγη υπομονή για να παγώσει και να απολαύσετε εσείς και φίλοι οι σας!

Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
950 ml γάλα πλήρες
3 φακελάκια των 62 γρ. το ένα κρέμα αραβοσίτου στιγμής βανίλια
230 γρ. (2 φλ. τσαγιού) σαντιγί [*]
2 πακέτα (των 225 γρ. το ένα) μπισκότα Πτι Μπέρ
Για τη σοκολατένια επικάλυψη:
115 γρ. (½ φλ.) βούτυρο κρύο, κομμένο σε κομμάτια
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
½ φλ. τσαγιού σταγόνες ημίγλυκης μαύρης κουβερτούρας
¼ φλ. τσαγιού γάλα πλήρως
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
κουβερτούρα σε νιφάδες για διακόσμηση (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε το κρύο γάλα και τη σκόνη από τα 3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου και τα χτυπάτε με σύρμα για 2 λ. Αφήνετε τη κρέμα να “σταθεί” για 2 λ και στη συνέχεια προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε με το σύρμα με απαλές, αργές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Στρώνετε καλά αλουμινόχαρτο τη βάση και τα τοιχώματα ενός πυρέξ με διάσταση βάσης 22×32 εκ. Στρώνετε στη βάση του πυρέξ μια στρώση με μπισκότα πτι μπερ φροντίζοντας να μην αφήνετε κενά μεταξύ τους. Από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα τη μισή κρέμα στιγμής με τη σαντιγί, ισιώνετε την επιφάνειά της και τη σκεπάζετε με άλλη μια στρώση μπισκότα πτι μπερ.
Επαναλαμβάνετε ακόμα μια φορά τις στρώσεις με την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνετε με ακόμη μια στρώση με μπισκότα. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε τη σοκολατένια επικάλυψη.
Για τη σοκολατένια επικάλυψη: Σε μια κατσαρολίτσα προσθέτετε όλα τα υλικά για την επικάλυψη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν τελείως, το βούτυρο η ζάχαρη και οι σταγόνες σοκολάτας, ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά και έχετε μια ρευστή, λεία κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά, την αφήνετε 2-3 λ να σταθεί.
Στη συνέχεια ρίχνετε το ρευστό σοκολατένιο μείγμα πάνω από το γλυκό σας και το απλώνετε ομοιόμορφα με μια μαρίζ σε όλη την επιφάνεια. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ιδανικά για ένα βράδυ να κρυώσει και σφίξει καλά. Διακοσμείτε το γλυκό σας με νιφάδες σοκολάτας (προαιρετικά), το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share