Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Λικέρ αρμπαρόριζας ή αλλιώς Πελαργόνιο!

Μια φανταστική συνταγή από την αρμπαρόριζα που έχουμε όλοι στο σπίτι μας..

11 Ιουλίου 2019 14:22
Λικέρ αρμπαρόριζας ή αλλιώς Πελαργόνιο!

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και πολλά σπίτια μοσχοβολάνε από την αρμπαρόριζα που έχουν στις αυλές τους! Το φυτό αυτό χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές γιατί έχει μια γλυκιά ουσία που κάνει τα γλυκά ακόμα πιο ωραία! Το Πελαργόνιο αλλιώς μπορείτε να το φτιάξετε και σαν λικέρ για να κερνάτε τους καλεσμένους σας! Η συνταγή που σας βρήκε το Athensmagazine.gr είναι πολύ εύκολη και θα θέλετε να την δοκιμάσετε! Τώρα το καλοκαίρι μπορείτε να έχετε στο ψυγείο σας και χειροποίητη γρανίτα ροδάκινο!

Υλικά:

• 40 - 45 φύλλα αρμπαρόριζας (αλμπαρόριζας)

• 750 ml. (660 γραμ.) τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή βότκα
• 20 γραμ. ζάχαρη

Για το σιρόπι

• 380 γραμ. ζάχαρη
• 400 ml. (ή 400 γραμ.) νερό
• 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Διαλέγουμε αρμαπόριζα που να μην είναι ραντισμένη, κόβουμε τα πιο γερά φύλλα, τα πλένουμε πολύ καλά σε μπολ με αρκετό νερό, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε πάνω σε απορροφητική πετσέτα να στεγνώσουν.

Βάζουμε τα φύλλα σε γυάλινο, αποστειρωμένο βάζο, μεγέθους περίπου 1 λίτρου, που να κλείνει αεροστεγώς. Ρίχνουμε το τσίπουρο, τα 20 γραμ. ζάχαρη, κλείνουμε καλά το βάζο και το κουνάμε ελαφρά, να βραχούνε όλα τα φύλλα.
Το φυλάμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος (και στον πάγκο της κουζίνας μια χαρά γίνεται).

Την πρώτη εβδομάδα ανακινούμε κάθε δυο μέρες το βάζο, στη συνέχεια κάθε 6 - 7 μέρες και μετά από 25 - 30 μέρες, είναι έτοιμο.

Σουρώνουμε το λικέρ, που πλέον είναι κιτρινοπράσινο, αφαιρούμε τα φύλλα, έπειτα το περνάμε από τουλπάνι (λεπτό, πυκνό πανί) και το βάζουμε σ' ένα μεγαλύτερο, αποστειρωμένο βάζο, ή μπουκάλι.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, την ζάχαρη με το νερό και τα βράζουμε για 4' - 5' λεπτά, από την ώρα που θα πάρει βράση.
Ένα λεπτό πριν το τέλος, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει τελείως.

Προσθέτουμε στο λικέρ αρμαπόριζα το κρύο σιρόπι, κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε σε σκιερό μέρος για άλλες 2 - 3 μέρες, ανακινώντας το δυο - τρεις φορές, να δέσουν οι γεύσεις.

Το απολαμβάνουμε σκέτο ή καλύτερα με πάγο.

Λαχταριστός κορμός μόνο με 4 υλικά!

Μια πανεύκολη συνταγή με λίγα υλικά, για ένα λαχταριστό πλούσιο σε γεύση κορμό με Νουτέλαγαρνιρισμένο με χοντροκομμένα φουντούκια.

Ένα γλύκισμα χωρίς ψήσιμο, έτοιμο για το ψυγείο σε 20 λεπτά. Aκόμα όμως μια πεντανόστιμη συνταγή είναι το μωσαϊκό με γέμιση παγωτού!

Υλικά συνταγής
600 γρ. Nutella
400 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
200 γρ. μπισκότα πτι μπερ
60 γρ. φουντούκια χοντροαλεσμένα στο μούλτι

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε τη nutella μαζί με τη σοκολάτα σε ένα κατσαρόλι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε παράλληλα με μια ελαστική σπάτουλα, μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν τα δύο υλικά.
Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ κατά προτίμηση σιλικόνης ή διαφορετικά βουτυρώνουμε τη μακρόστενη φόρμα και τη στρώνουμε καλά με λαδόκολλα.
Απλώνουμε μια στρώση μπισκότα και κατόπιν τα σκεπάζουμε ρίχνοντας κουταλιές από το σοκολατένιο μείγμα. Συνεχίζουμε με αυτόν τον τρόπο (στρώσεις μπισκότα-σοκολατένιο μείγμα) μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του κορμού με τα φουντούκια και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share