Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020

Αυγοφέτες και φράουλες! Η αγαπημένη συνταγή όλων!

Τέλειο!

9 Ιουλίου 2019 14:20
Αυγοφέτες και φράουλες! Η αγαπημένη συνταγή όλων!
Follow us on Google News

Το πρώτο, ανοιξιάτικο – αρκετά ζεστό- Σαββατοκύριακο του Απρίλη, μας έχει αλλάξει την διάθεση.
Το μενού του πρωινού σου για αύριο , θα έχει αυγοφέτες με κρέμα τυριού και φράουλες!
Ο απόλυτος συνδυασμός φράουλες με αλμυρές γεύσεις.... Για να φτιάξεις κι εσύ 4 «διπλές» όπως τις λέω, θα χρειαστείς Επιπλέον φτιάξε και αυτό το πεντανόστιμο γλυκό με φράουλες!

Υλικά
8 φέτες ψωμί του τοστ
3 αυγά
3 κ σ κρέμα γάλακτος
1 κ γλ ζάχαρη
1 κ γλ κανέλα
2 κ σ κρέμα τυριού
½ κ σ ζάχαρη άχνη
φράουλες κομμένες φετούλες

undefined

Δες πως γίνονται οι αυγοφέτες με φράουλες
Ξεκινώ κόβοντας την κόρα από τις φέτες ψωμιού.
Σε ένα μπολ χτυπώ τ’ αυγά με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και την κανέλα.
Σ’ ένα άλλο μπολ ανακατεύω την κρέμα τυριού με την άχνη.
Ψιλοκόβω τις φράουλες.
Αλείφω τη μια φέτα με το μείγμα τυριού και τοποθετώ επάνω του μερικές από τις κομμένες φράουλες.
Σκεπάζω με μια δεύτερη φέτα, την οποία έχω αλείψει επίσης με κρέμα τυριού. Πιέζω ελαφρά τις άκρες τους για να τις «σφραγίσω» και τις βουτώ στα χτυπημένα αυγά.
Τις βάζω σε καλά ζεσταμένο αντικολλητικό τηγάνι με ένα κομματάκι βούτυρο και τις «τηγανίζω» γυρνώντας τις πλευρές τους όταν αποκτούν ένα υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα.
Σερβίρω με ζάχαρη άχνη ή μέλι και με ακόμα περισσότερες φράουλες.

Σοκολατένιος κορμός: Η τέλεια συνταγή!

Σοκολατένιος κορμός: Η τέλεια συνταγή!

Ένα γλυκό πάντα μας φτιάχνει τη διάθεση!

Και εμείς στο Athensmagazine.gr βρίσκουμε τις πιο ωραίες συνταγές για να σας προτείνουμε!

Σήμερα λοιπόν, φτιάχνουμε σοκολατένιο κορμό!

Υλικά

2 πακέτα πτι μπερ

3 αυγά

1 πακέτο βούτυρο (250gr.)

250γρ άχνη ζάχαρη

1 μικρό φλιτζανι του καφέ κονιάκ

5 κουταλιές της σούπας κακάο

1 κουταλάκι του γλυκού, καφέ στιγμής

1 ποτήρι γάλα με ένα κουταλάκι του γλυκού καφέ στιγμής μέσα

κορμός

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα στα 4. Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα (δεν το βράζουμε) στο οποίο μέσα έχουμε διαλύσει ένα κουταλάκι του γλυκού καφέ στιγμής. Περιχύνουμε με το ζεστό γάλα, τα μπισκότα, ανακατεύουμε απαλά και τα αφήνουμε να μουλιάσουν.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπάμε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά, το κονιάκ, το κακάο, τον καφέ στιγμής και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε και τα μουλιασμένα μπισκότα μας στο μείγμα μας και ανακατεύουμε απαλά.

Σε ένα ταψάκι παραλληλόγραμμο, στρώνουμε μία αρκετά μεγάλη ποσότητα λαδόκολλας. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας, το πιέζουμε για να πάει παντού, διπλώνουμε την λαδόκολλα, ώστε να κλείσει καλά και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Σε λίγες ώρες είναι έτοιμο.

Πριν το σερβίρετε αφήστε το για 5 λεπτά εκτός ψυγείου να μαλακώσει.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share