Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020

Εύκολο και απλό σπιτικό παγωτό μπανάνα!

Πεντανόστιμο!

8 Ιουλίου 2019 07:59
Εύκολο και  απλό σπιτικό παγωτό μπανάνα!

Το παγωτό είναι κάτι που δεν λείπει από τον καταψύκτη μας, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες...
Όταν όμως μένεις κάπως εκτός πόλης, το σούπερ μάρκετ σου είναι κάποια χιλιόμετρα μακριά και την επόμενη μέρα ξημερώνει Κυριακή, τότε φτιάχνεις παγωτό μπανάνα ή ροδάκινο ή και τα δυό μαζί με τις μπανάνες και τα ροδάκινα που έχεις στην φρουτιέρα σου.
Εύκολα, γρήγορα, απλά, υγιεινά και με ελάχιστα υλικά παγωτό μπανάνα – ροδάκινο

Υλικά
για το παγωτό μπανάνα
4 μπανάνες κομμένες ροδέλες
100 γρ σταγόνες σοκολάτας

για το παγωτό ροδάκινο
4 ροδάκινα κομμένα σε λεπτές φέτες
1/4 κούπας μέλι

Δες πως γίνεται το παγωτό μπανάνα – ροδάκινο


Καταψύχω τα κομμένα φρούτα για τουλάχιστον 2 ώρες
Αλέθω τα φρούτα στο εξάρτημα του κόφτη της Κουζινομηχανής Kenwood Chef Titanium μέχρι να γίνουν κρέμα
Στο παγωτό ροδάκινο, μετά από μια δυό στροφές προσθέτω το μέλι και συνεχίζω το άλεσμα.
Στο παγωτό μπανάνα προσθέτω στο τέλος τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα.
Τοποθετώ στην κατάψυξη μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Μωσαϊκό με γέμιση παγωτού!

Μωσαϊκό με γέμιση παγωτού!

Ένα απλό,εύκολο γλυκό που θα λατρέψετε! Μωσαϊκό με γέμιση παγωτού!

Ακολουθείστε την παρακάτω συνταγή...

Υλικά (για 1 μωσαϊκό)

  • 1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
  • 5 κουτ. σούπας κακάο
  • 250 γρ. βούτυρο (1 1/2 φλιτζ.)
  • 1⅓ πακέτο μπισκότα πτι μπερ, χοντροσπασμένα
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ (προαιρετικά)
  • 300 γρ. έτοιμο παγωτό βανίλια

Διαδικασία

Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο σε ένα μπολ. Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο, προσέχοντας να μην καεί.

Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στο μπολ με τη ζάχαρη και το κακάο. Ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα για περίπου 30 λεπτά στο ψυγείο.

Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και το αδειάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα. Απλώνουμε το μείγμα καλά σε σχήμα παραλληλόγραμμου.

Στη μέση, κατά μήκος, βάζουμε το παγωτό και το τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό. Το παγωτό θα πρέπει να είναι στο κέντρο του ρολού.

Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη.

Μυστικά

Μπορούμε να προσθέσουμε μισό φλιτζ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ταχίνι νηστίσιμο!

Σοκολατένιογλυκό ψυγείου, νηστίσιμο, με ταχίνι, αμύγδαλα, cranberries και πορτοκάλι.

Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα λαχταριστό θρεπτικό σοκολατένιο γλυκό, με ωραία κρεμώδη υφή και αυτή την υπέροχη ιδιαίτερη γεύση, που αν δεν μπορείτε να τη φανταστείτε απλά …. μια δοκιμή θα σας πείσει!

Υλικά συνταγής

250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
200 γρ. ταχίνι
100 γρ. μέλι
1/2 κ.γ. κανέλα
80 γρ. αμύγδαλα ψημένα
60 γρ. cranberries
1/2 πορτοκαλιού το ξύσμα και το χυμό
κακάο σκόνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Στρώνετε με αλουμινόχαρτο ένα τετράγωνο ταψάκι διαστάσεων 20×20 εκ.

Τεμαχίζετε μέσα σε μια κατσαρολίτσα, τη κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και τη λιώνετε ανακατεύοντας σε χαμηλή θερμοκρασία.

Την αποσύρετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και προσθέτετε το ταχίνι, το μέλι, τη κανέλα, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύετε ζωηρά με ένα κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο, ομοιόμορφο μείγμα.

undefined

Προσθέτετε τα αμύγδαλα και τα cranberries και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν και αυτά στο μείγμα. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί το μείγμα.

Το ξεφορμάρετε, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια, τα πασπαλίζετε προαιρετικά με σκόνη κακάο και σερβίρετε.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share