Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τούρτα παγωτό για... τεμπέληδες!

Έτοιμη στο πι και φι!

7 Ιουλίου 2019 12:38
Τούρτα παγωτό για... τεμπέληδες!

Πεντανόστιμη τούρτα παγωτό έτοιμη στο πι και φι! Εύκολη συνταγή για όσους δεν θέλουν να χάσουν χρόνο για να δροσιστούν! Και φυσικά μετά την τούρτα μπορείτε πολυ γρήγορα κάτι επίσης καλοκαιρινό...ζελέ φράουλα μόνο με 3 βήματα!

Υλικά (για 8 – 10 μερίδες)

1 κιλό παγωτό βανίλια
4 παστέλια σκληρά (2 φυστικιού και 2 αμυγδάλου)
250 γρ. μπισκότα digestive σοκολάτας
10 μπάρες σοκολάτας (π.χ. 2 Twix, 2 Lila Pause, 2 Derby, 2 Snickers, 2 Kit Kat)
50 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας έτοιμο, για γαρνίρισμα


Διαδικασία:

Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και το αφήνουμε να μαλακώσει.

Σπάμε τα παστέλια σε μικρά κομμάτια και τα χοντροκόβουμε σε δόσεις στο μούλτι. Δεν θέλουμε να γίνουν σκόνη, αλλά να καταλαβαίνουμε τα φυστίκια και τα αμύγδαλα. Κρατάμε 1 κουταλιά στην άκρη και ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα σε ένα μεγάλο μπολ.

Σπάμε τα μπισκότα και τις μπάρες σοκολάτας σε μικρά, ακανόνιστα κομμάτια. 5. Κρατάμε εκτός λίγα από τα κομμάτια των μπισκότων και των σοκολατών για το ντεκόρ.

Ρίχνουμε το παγωτό και τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ. Τα χτυπάμε όλα μαζί με το φτερό, σε χαμηλή ταχύτητα, για 1 – 2 λεπτά, ίσα να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη μια φόρμα μακρόστενη ή στρογγυλή έτσι ώστε να εξέχει αρκετά από τα τοιχώματα. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα. Σκεπάζουμε το παγωτό με τη μεμβράνη που εξέχει και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Βγάζουμε το γλυκό από την κατάψυξη, το ξετυλίγουμε και το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια πιατέλα. Βγάζουμε τη μεμβράνη. Γαρνίρουμε με τα υλικά που κρατήσαμε στην άκρη. Περιχύνουμε με όσο σιρόπι θέλουμε καθώς και με σταγόνες σοκολάτας.

Εύκολο μωσαϊκό με μερέντα με 3 μόνο υλικά!

Ένα πεντανόστιμο μωσαϊκό με 3 μόνο υλικά που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας λόγω της ευκολίας της παρασκευής του και του υπέροχου γευστικού αποτελέσματος.

Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα γλύκισμα που θα απολαύσετε σε όλες τις περιστάσεις. Δοκιμάστε το! Εκτός από αυτό σας προτείνουμε άλλο ένα πεντανόστιμο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά!

Υλικά συνταγής

250 γρ. κρέμα γάλακτος, πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
400 γρ. Μερέντα, ή άλλη πραλίνα φουντουκιού επιλογής σας, μαλακωμένη καλά σε θερμοκρασία δωματίου
1½ πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ Ολικής Άλεσης


Εκτέλεση συνταγής

Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να γίνει παχύρευστη σαν γιαούρτι (όχι σαντιγί). Προσθέτετε τη μαλακωμένη μερέντα και ανακατεύετε με απαλές, κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα 2 υλικά.
Σπάτε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια, τα ρίχνετε στο μείγμα και συνεχίζετε το απαλό ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν ισομερώς. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα φύλλο λαδόκολας και ρολάρετε τη λαδόκολλα δίνοντας στο μείγμα ένα σχήμα σαλαμιού.
Βάζετε το ρολό σας στη κατάψυξη για 3-4 ώρες ή μέχρι να παγώσει και σταθεροποιηθεί. Μετά το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share