Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με αφράτη κρέμα!

Κόλαση!

6 Ιουλίου 2019 09:55
Μπισκοτογλυκό ψυγείου με αφράτη κρέμα!

Ένα λαχταριστό και αφράτο μπισκοτογλυκό ψυγείου, με 2 ειδών μπισκότα και αφράτη κρέμα τυριού με σαντιγί και καφέ μόκα λάτε. Αν είστε λάτρης των γλυκών τ'οτε πρέπει να δοκιμάσετε και την δίχρωμη τούρτα με φράουλες!

Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχο γλύκισμα με άρωμα καφέ για να συνοδεύσετε το καφεδάκι σας και όχι μόνο.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα!

Υλικά συνταγής
225 μαλακό τυρί κρέμα, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. τσαγιού καφέ φίλτρου μόκα με γάλα, παγωμένο [*]
3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
450 γρ. έτοιμη ή σπιτική σαντιγί
4 κ.σ. σκόνη κακάου
1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ
30-35 mini cookies σοκολάτας
1 φλ. τσαγιού mini σταγόνες σοκολάτας (ή τρούφα ή ξύσμα σοκολάτας) για γαρνίρισμα



Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το μαλακό τυρί και το χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά. Προσθέτετε το παγωμένο καφέ μόκα λάτε και τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθούν.
Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο μπολ και τη σαντιγί και ανακατεύετε με μια μαρίζ με απαλές, κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Μεταφέρετε το μισό έτοιμο μείγμα τυριού σε άλλο μπολ. Προσθέτετε στο 1 μπολ (με το μισό μείγμα) το κακάο σε σκόνη και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Παίρνετε ένα ταψί/φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. περίπου και στρώνετε στη βάση μια στρώση με μπισκότα πτι μπερ , φροντίζοντας να κόψετε κάποια από αυτά σε κομμάτια για να καλύψετε τα κενά μεταξύ τους. Πάνω από τα μπισκότα απλώνετε το μισό άσπρο μείγμα τυριού-λάτε.

Πάνω από το άσπρο μείγμα τυριού-λάτε στρώνετε ομοιόμορφα 15-17 mini cookies πάνω από τη στρώση cookies απλώνετε το μισό μείγμα σοκολατένιο μείγμα κακάου τυριού. Από πάνω επαναλαμβάνετε τις στρώσεις με πτι μπερ, το υπόλοιπο άσπρο μείγμα τυριού-λάτε, τα υπόλοιπα 15-17 mini cookies σοκολάτας και τέλος με το υπόλοιπο μισό σοκολατένιο μείγμα τυριού-λατε-κακάο.
Καλύπτετε το ταψάκι/φόρμα με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 1 ολόκληρο βράδυ να σταθεροποιηθεί καλά. Πριν το σερβίρετε “περνάτε” ένα μεγάλο μαχαίρι περιμετρικά ανάμεσα στις άκρες του γλυκού και τα τοιχώματα του ταψιού και το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Πασπαλίζετε όλη την επιφάνειά του γλυκού σας με τις mini σταγόνες σοκολάτας (αν δεν βρείτε εύκολα τις μικρές mini σταγόνες σοκολάτας πασπαλίστε με τρούφα ή φλούδα σοκολάτας), το κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε.

[*] Φτιάχνετε καφέ φίλτρου μόκα και γεμίζετε 1/2 φλ. ή 2/3 φλιτζανιού του καφέ (αν το προτιμάτε την έντονη γεύση καφέ). Γεμίζετε το υπόλοιπο φλιτζάνι (1/2 ή 1/3 φλ.) με γάλα ανακατεύετε και το βάζετε στη κατάψυξη για 8-10 λ για να κρυώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσετε.

Μπράουνις με νουτέλα και σταγόνες σοκολάτας!

Τα τέλεια μπράουνις με 3 ειδών σοκολάτες. Νουτέλα, σταγόνες λευκής και σταγόνες μαύρης σοκολάτας.

Μια συνταγή για ένα λαχταριστό γλυκό για τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής

3/4 φλ. τσαγιού σταγόνες μαύρης κουβερτούρας
115 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια (+ επιπλέον λιωμένο για άλειμμα ταψιού)
1/2 φλ. τσαγιού Nutella, μαλακωμένη σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά + 1 κρόκο αυγού, σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπημένα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
3/4 φλ. τσαγιού σταγόνες λευκής σοκολάτας
3/4 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας γάλακτος (ή αν προτιμάτε, μαύρης κουβερτούρας)

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βουτυρώνετε και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 20 εκ.
Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε τα 3/4 φλ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας και τα κομματάκια βουτύρου και τα ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1/2 λ. Προσθέτετε τη Νουτέλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνετε στο μείγμα τη καστανή ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε τα 2 αυγά και τον 1 κρόκο αυγού, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν. Τέλος ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μη χτυπάτε για πολύ ώρα το μείγμα γιατί θα σφίξει.
Ρίχνετε τις 2 ειδών σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε για λίγα δευτερόλεπτα απλώς για να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ. Αφαιρείτε το μπράουνις από το φούρνο και το αφήνετε μέσα στο ταψί μέχρι να κρυώσει.
Το σερβίρετε ζεστό ή κρύο σκέτο ή πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη ή με μια μπάλα παγωτό βανίλια. Προαιρετικά, αν δεν το προτιμάτε ζεστό, πριν το ξεφορμάρετε βάλτε το μπράουνις για 2-3 ώρες στο ψυγείο γιατί έτσι (κρύο) θα κοπεί καλύτερα σε κομμάτια.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share