Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020

Δίχρωμη τούρτα με φράουλες!

Λαχταριστή!

5 Ιουλίου 2019 19:15
Δίχρωμη τούρτα με φράουλες!

Μια συνταγή για μια δίχρωμη εντυπωσιακή τούρτα με σοκολατένιο παντεσπάνι, σαντιγί και φράουλες με στρώσεις και επικάλυψη γκανάς. Παράλληλα, εμείς εδώ στο AthensMagazine.gr σας έχουμε ακόμα δύο υπέροχες συνταγές για το πιο νόστιμο κέικ με τριπλή σοκολάτα, αλλά και μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα και φράουλες της στιγμής!

Ελαφρώς χρονοβόρα αλλά εύκολη που σίγουρα θα σας αποζημιώσει με τη γεύση και την εμφάνισή της σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

Φρέσκες φράουλες, πλυμένες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
Για το σοκολατένιο παντεσπάνι:
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο για άλειμμα
100 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο ψιλοκομμένη
140 γρ. ζάχαρη άχνη
8 αυγά [χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια]
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο + επιπλέον για τη φόρμα
20 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
120 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
Για τη γκανάς σοκολάτας:
600 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά
500 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο ψιλοκομμένη ψιλοκομμένη
Για τη σαντιγί:
400 γρ. κρέμα γάλακτος περίπου 35% λιπαρά
70 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική

συνταγή για τούρτα

Εκτέλεση συνταγής

Για το σοκολατένιο παντεσπάνι: Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να έχουμε μια λεία και γυαλιστερή σοκολατένια σος. Αποσύρουμε το μπολ από το μπεν μαρί και αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει ελαφρώς.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 26 εκ.
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο, τη λιωμένη σοκολάτα και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους. Όταν το μείγμα γίνει πολύ αφράτο, σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ.

Προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε με μια κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ). Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα άλλο σκεύος και πλένουμε πολύ καλά και στεγνώνουμε εντελώς τον κάδο του μίξερ.

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε χαμηλή προς μεσαία ταχύτητα, μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα ή μαρίζ, με κινήσεις από πάνω προς τα κάτω, για να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε για 10-15 λεπτά.

Γκανάς σοκολάτας: Βάζουμε σε μπολ τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Λίγο πριν πάρει βράση η κρέμα γάλακτος, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό ώστε να λιώσει.
Για τη σαντιγί: Xτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σαντιγί.
Για τη συναρμολόγηση: Κόβουμε σε τρεις οριζόντιες φέτες το παντεσπάνι με ένα φαρδύ, πριονωτό μαχαίρι. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι παντεσπάνι πάνω σε μια πιατέλα και το αλείφουμε με μία λεπτή στρώση γκανάς. Καλύπτουμε την γκανάς με μία στρώση φράουλες σε φέτες.

Βάζουμε τη σαντιγί σε κορνέ με δοντάκια και τη στρώνουμε πάνω από τις φράουλες. Ακουμπάμε πάνω το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι, επαναλαμβάνουμε (γκανάς – φράουλες – σαντιγί) και σκεπάζουμε με το τελευταίο παντεσπάνι. Αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη γκανάς. Γαρνίρουμε με ροζέτες σαντιγί και φράουλες.

Πανεύκολη λεμονόπιτα με μέλι!

Μια πεντανόστιμη, αφράτη και δροσερή λεμονόπιτα με μέλι. Ένα ανάλαφρο γλυκό για όλες τις ώρες. Μια εύκολη συνταγή για ένα τέλειο γλυκό που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε

Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
2 φλ. τσαγιού αλεύρι
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη + επιπλέον για πασπάλισμα
225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για τη γέμιση:
4 αυγά
3/4 φλ. τσαγιού μέλι (μπορείτε να βάλετε από 1/2 φλ. μέχρι 1 φλ. ανάλογα με το πόσο γλυκιά γεύση προτιμάτε)
1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

λεμονόπιτα

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρντο στους 175 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολλα ένα ταψί ή πυρέξ διαστάσεων 22Χ33 εκ.

Για τη βάση: Σε μπολ τοποθετείτε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη και το μαλακωμένο βούτυρο σε κομμάτια. Ζυμώνετε με τα χέρια ή με το “γάντζο” του μίξερ. Στρώνετε τη ζύμη στη βάση του ταψιού και τη πιέζετε ελαφρά, ισομερώς στη βάση με βρεγμένα χέρια. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15′ μέχρι να ροδίσει.

Για τη γέμιση: Χτυπάτε στο μίξερ για 2′ περίπου, τα αυγά, το μέλι, το αλεύρι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη ψημένη βάση και ψήνετε για άλλα 15 λεπτά.

Το βγάζετε από το φούρνο και μόλις μισοκρυώσει το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς. Μόλις κρυώσει κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια, πασπαλίζετε [προαιρετικά] με ζάχαρη άχνη ή τρίμμα λεμονιού σε σερβίρετε.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share