Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η τέλεια καλοκαιρινή πρόταση: Μακαρονοσαλάτα με τόνο!

Αυτή την συνταγή θα την λατρέψετε!

4 Ιουλίου 2019 09:27
Η τέλεια καλοκαιρινή πρόταση: Μακαρονοσαλάτα με τόνο!

Το καλοκαίρι καλό είναι να μην τρώμε βαριά. Έτσι εμείς στο Athensmagazine.gr σας προτείνουμε μια δροσιστική συνταγή που θα την λατρέψετε! Μακαρονοσαλάτα με τόνο!

Υλικά

1/2 πακέτο ζυμαρικά αχιβάδα μεγάλου μεγέθους
1 κονσέρβα καπνιστού τόνου
1 κονσέρβα καλαμπόκι
1 μεγάλο καρότο τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
1 πράσινη πιπεριά σε καρεδάκια
1 κόκκινη πιπεριά σε καρεδάκια
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1-2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
4 κλωνάρια άνηθο ψιλοκομμένο
4-5 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.γλ. κέτσαπ

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε και βρέχουμε με νερό από τη βρύση να σταματήσει ο βρασμός.

Σε μια λεκάνη βάζουμε μια παγοθήκη παγάκια και ένα μπουκάλι νερό από το ψυγείο καθώς και τα μακαρόνια. Με αυτόν τον τρόπο σταματάμε τελείως το βρασμό και δεν αφήνουμε να κολλήσουν μεταξύ τους.

Σ ένα μπωλ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής για να φτιάξουμε την τονοσαλάτα. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κοτόπουλο και να φτιάξουμε τις αχιβάδες μας με κοτοσαλάτα. Μια άλλη ωραία ιδέα είναι φέτα- τομάτα-αγγούρι-ελιές-κρεμμύδι-ρίγανη.

Με ένα κουτάλι του γλυκού γεμίζουμε κάθε αχιβάδα με την τονοσαλάτα και τοποθετούμε σε πιάτο.

Μετά το κυρίως μήπως θέλετε και ένα δροσιστικό γλυκάκι;

Γαρίδες πικάντικες με σπαγγέτι και ντομάτες!

Ένα αγαπημένο θαλασσινό, οι γαρίδες μαγειρεμένες με τσίλι και σκόρδο για μια ανεπανάληπτη γευστική απόλαυση, μαζί με σπαγγέτι και μια απλή σάλτσα μόνο με ντομάτες.

Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα γευστικότατο πιάτο!

Κι αν θέλετε κάτι διαφορετικό, δείτε Γαρίδες στο φούρνο λεμονάτες!

Αφαιρείτε από τις γαρίδες το κεφάλι και το κέλυφος αφήνοντας μόνο την ουρίτσα τους. Με μια οδοντογλυφίδα αφαιρείτε και το εντεράκι τους. Τις αφήνετε στην άκρη.
Βράζετε το σπαγγέτι σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάτε 1/2 φλ. τσαγιού από το νερό που τα βράσατε, τα στραγγίζετε καλά και τα ξαναβάζετε στη κατσαρόλα που τα βράσατε. Τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ρίχνετε το σκόρδο και το τσίλι και ανακατεύετε για ½ λ μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Προσθέτετε τις γαρίδες και τις τηγανίζετε για 2-3 λ ανακατεύοντας ή μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα. Τις αφαιρείτε από τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρετε σε πιατέλα.
Προσθέτετε στο τηγάνι 2-3 κ.σ. επιπλέον ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τις ντομάτες, το νερό που κρατήσατε (από τα βρασμένα μακαρόνια) και τη ζάχαρη. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι με το καπάκι του και σιγοβράζετε τη σάλτσα για 10 λ περίπου.
Ξαναβάζετε τις γαρίδες στο τηγάνι, ρίχνετε αλάτι και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για 1 λ επιπλέον να ζεσταθούν οι γαρίδες μέχρι μέσα, πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σερβίρετε το σπαγγέτι σε μπολ σερβιρίσματος απλώνετε από πάνω τις γαρίδες με τη σάλτσα και σερβίρετε.

Ριγκατόνι με πικάντικες γαρίδες!

Ριγκατόνι με πικάντικες γαρίδες, πεντανόστιμο πιάτο με τη τέλεια γεύση! Μια συνταγή για ένα πιάτο πανεύκολο στη παρασκευή του, υπέροχο στη γεύση του.

Υλικά συνταγής
400 γρ. ζυμαρικό ριγκατόνι
αλάτι
7 κ.σ. ελαιόλαδο
450 γρ. μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι καγιέν σε σκόνη ή νιφάδες (αυξομειώστε τη ποσότητα ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλετε)
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες (προαιρετικά)
1/4 φλ. τσαγιού λευκό κρασί ή ζωμό κοτόπουλου
1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. ντοματοπελτέ + 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
3-4 κ.σ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε το ριγκατόνι σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάτε 1 φλ. του τσαγιού νερό από αυτό που το βράσατε το και το στραγγίζετε.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε 3 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε τις γαρίδες, σε ενιαία στρώση, τις αλατίζετε, τις πασπαλίζετε με τις 1/4 κ.γ. νιφάδες κόκκινου καγιέν και τις σοτάρετε για 2 λ ή μέχρι να πάρουν ένα ροζ χρώμα. Τις γυρίζετε από την άλλη πλευρά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λ ή μέχρι να γίνουν ροζ. Τις μεταφέρετε σε ένα μεγάλο πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε τις υπόλοιπες 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο (προαιρετικά) ανακατεύοντας για 2 λ ή μέχρι να μαλακώσει και γίνει διάφανο. Σβήνετε με το κρασί (ή ζωμό) και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1 λ.
Ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ, το πελτέ με τη ζάχαρη, το μισό ψιλοκομμένο βασιλικό, λίγο αλάτι και το υπόλοιπο 1/4 κ.γ. νιφάδες καγιέν, ανακατεύετε, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε τη σάλτσα, σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία για 8-10 λ ή μέχρι να έχετε μια ελαφρώς παχύρευστη σάλτσα. Ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 1 λ επιπλέον.
Ρίχνετε μέσα στη σάλτσα τις γαρίδες, μαζί με τυχόν ζωμούς που έμειναν στη πιατέλα και ανακατεύετε. Προσθέτετε τα στραγγισμένα ριγκατόνι και το 1 φλ. τσαγιού βρασμένου νερού που κρατήσατε. Ανακατεύετε απαλά, δοκιμάζετε το αλάτι (αν απαιτείτε προσθέτετε) και το αφήνετε για ½-1 λ επιπλέον να ενσωματωθούν οι γεύσεις. Αποσύρετε το φαγητό σας από τη φωτιά και το σερβίρετε πασπαλισμένο με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο βασιλικό.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share