Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πίτσα σπέσιαλ με φρέσκα υλικά!

Θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή!

3 Ιουλίου 2019 18:11
Πίτσα σπέσιαλ με φρέσκα υλικά!

To Athensmagazine.gr ψάχνει τις καλύτερες συνταγές για εσάς και την οικογένεια σας! Πλησιάζει Σαββατοκύριακο και η ιδανική συνταγή για την παρέα σας είναι πίτσα σπέσιαλ με φρέσκα υλικά!

Το καλοκαίρι είναι ιδανική περίοδος για να βάλετε στην πίτσα φρέσκα υλικά και να δώσετε έτσι έξτρα αρώματα! Αν θέλετε γλυκό μετά μπορείτε να φτιάξετε γλυκιά πίτσα!

Υλικά:

για την ζύμη:
4 κούπες αλεύρι για όλες της χρήσεις
1 φακελάκι μάγια
10 κ.σ. γάλα
1 αυγό
λίγο αλάτι

Για τη γέμιση:
400 γρ. τυρί γκούντα
200 γρ. ζαμπόν
100 γρ. φρέσκα μανιτάρια
1 πιπεριά
πελτέ ντομάτας
λίγο ρίγανη
Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε την ζύμη μας πολύ καλά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά περίπου.

Την απλώνουμε πάνω σε ένα τραπεζι και την πλάθουμε με τον πλάστη στα μέτρα του δικού μας ταψιού.

Αφού τη φορμάρουμε στο ταψί μας, αλείφουμε την ζύμη μας με τον πελτέ ντομάτας έχοντας αφήσει ένα μικρό κενό γύρω γύρω. Ρίχνουμε από πάνω τη ρίγανη (όσοι θέλετε μπορείτε να ρίξετε 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο). Βάζουμε λίγα κομμάτια τυρί και λίγα κομμάτια ζαμπόν. Μετά καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της σάλτσας με τριμένο τυρί και βάζουμε όλα τα υλικά μας, κατά προτίμηση ψιλοκομμένα.

Ψήνουμε για 35' στους 180 με 200 βαθμούς.

Πεντανόστιμη πίτσα μοτσαρέλα!

Η πιο εύκολη συνταγή για πίτσα με μοτσαρέλα. Μια νόστιμη σπιτική πίτσα με λεπτή ζύμη!

Υλικά

(για 6 πίτσες διαµέτρου 30 εκ.)

Για τη ζύμη

550 ml νερό, κρύο
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. µαγιά, νωπή
20 γρ. ελαιόλαδο
15 γρ. αλάτι
Για τη σάλτσα

3 ξερά κρεµµύδια, χοντροκοµµένα
2 κιλά ντοµάτες, ώριµες, χοντροκοµµένες
1 µατσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκοµµένο
αλάτι
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
ζάχαρη
300 γρ. µοτσαρέλα, βουβαλίσια

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ζύµη: Σε µεγάλο µπολ ρίχνουµε το νερό και διαλύουµε καλά τη µαγιά. Προσθέτουµε τα υπόλοιπα υλικά και ζυµώνουµε πολύ καλά, µέχρι να φτιάξουµε ένα λείο ζυµάρι. Κόβουµε σε 6 κοµµάτια τη ζύµη και πλάθουµε µικρές µπάλες. Τις τοποθετούµε σε απόσταση τη µία από την άλλη, σε λαδωµένο ταψί, και τις αλείφουµε µε ελαιόλαδο για να µη σχηµατιστεί κρούστα. Αφήνουµε έξω από το ψυγείο να φουσκώσουν για περίπου 1 ώρα.

Σάλτσα: Σε ρηχή κατσαρόλα σοτάρουµε καλά τα κρεµµύδια µέχρι να µαλακώσουν. Ρίχνουµε τις ντοµάτες και σκεπάζουµε την κατσαρόλα µε το καπάκι, µέχρι η ντοµάτα να βγάλει τα δικά της υγρά. Ξεσκεπάζουµε και αφήνουµε να µαγειρευτεί η σάλτσα σε χαµηλή φωτιά, ώσπου να λιώσουν οι ντοµάτες. Προσθέτουµε τον βασιλικό, το αλάτι, το ελαιόλαδο και όση ζάχαρη χρειάζεται (περίπου 1-2 κ.γ.) για να µην είναι όξινη η σάλτσα. Πολτοποιούµε τη σάλτσα µε το ραβδοµπλέντερ ή την περνάµε από το multi και τη βάζουµε στο ψυγείο για να κρυώσει.

Σύνθεση: Προθερµαίνουµε τον φούρνο στο max (η πίτσα ψήνεται στους 400°C, όποτε θα χρειαστούµε το µέγιστο της απόδοσης του δικού µας φούρνου). Κόβουµε ένα κοµµάτι λαδόκολλα, περίπου 40 εκ., το αλευρώνουµε ελάχιστα και πάνω του ανοίγουµε µε τον πλάστη µια µπάλα ζύµης διαµέτρου 30 εκ. Μεταφέρουµε τη βάση της πίτσας µαζί µε τη λαδόκολλα επάνω σε ένα ταψί ή λαµαρίνα. Απλώνουµε οµοιόµορφα τη σάλτσα στην επιφάνεια της ζύµης και αραδιάζουµε τη µοτσαρέλα κοµµένη σε λεπτές ροδέλες ή σε κοµµάτια. Ψήνουµε µέχρι να ροδίσει η ζύµη και να λιώσει το τυρί.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share