Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Η εύκολη και απλή συνταγή για κανελόνια με κιμά και κόκκινη σάλτσα!

Αυτή τη συνταγή θα τη λατρέψετε...

1 Ιουλίου 2019 18:53
Η εύκολη και απλή συνταγή για κανελόνια με κιμά και κόκκινη σάλτσα!

Δεν χρειάζεται και πολύ εμπειρία στην κουζίνα για να φτιάξετε κανελόνια. Δείτε τη συνταγή , δοκιμάστε τη και... θα γλείφετε και τα δάχτυλα σας!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
για τον κιμά
750 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες φρέσκες ώριμες ψιλοκομμένες
1/2 κουτί χυμό ντομάτας (πουμαρό)
1/2 κουτ. γλυκ. ρίγανη
1/2 κουτ. γλυκ. βασιλικό
1/2 κουτ. γλυκ. πάπρικα
1 κουτ. γλυκ. ζάχαρη
10 τεμ. χοντρό μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλας
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό
100 γραμ. ρεγκάτο τριμμένο
100 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
1,5 ποτήρι κρασιού λάδι

για την σάλτσα
2 κουταλιές βούτυρο (βιτάμ ή φυτίνη)
1/2 πακέτο χυμό ντομάτας
1 ποτήρι νερό
1/2 κουτ. γλυκ. ζάχαρη

επίσης
1 πακέτο κανελόνια

και για το πασπάλισμα
100 γρ. τυρί ρεγκάτο
100 γρ. τυρί ενταμ


Πάμε να τα φτιάξουμε :

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και τα ρίχνουμε να τσιγαριστούν ελαφρώς. Έπειτα ρίχνουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε.

Μόλις τσιγαριστούν όλα μαζί σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το κρασί (5 λεπτά περίπου) και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τα τυριά.
Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά μας και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει όλα τα υγρά του (περίπου 15-20 λεπτά.)
Παράλληλα, βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα 2 κουταλιές βούτυρο και ρίχνουμε και το 1/2 κουτί χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και το αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος, τον αφήνουμε να κρυώσει και τότε ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια γεμίζουμε μ' ένα κουταλάκι ένα-ένα τα κανελόνια και τα τοποθετούμε στο πυρέξ .
Από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα που έχουμε κρατήσει στην άκρη και αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό. - το ζουμάκι της σάλτσας να είναι στην ίδια επιφάνεια με τα κανελόνια, ούτε να τα σκεπάζει αλλά ούτε να είναι λιγότερο.Σκεπάζουμε το πυρέξ με ένα αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 40 λεπτά.

Αφού περάσουν τα 40 λεπτά βγάζουμε το πυρέξ, το ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε το ρεγκάτο και το ένταμ και το ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά (για 2-3 λεπτά).
Το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

ΤΙΡ
Το ξυλάκι της κανέλας το βγάζουμε μετά τα 5 πρώτα λεπτά βρασμού για να μην είναι πολύ έντονη και βαριά η γεύση του.
Καλό είναι όταν ο κιμάς κρυώσει, να αφαιρέσουμε και τα 10 τεμ μπαχάρι, για να μην τα βρούμε μέσα στα κανελόνια και τα δαγκώσουμε.(Η γεύση που αφήνουν είναι πικρή).
Καλή όρεξη!

Μακαρονάδα φούρνου με χταπόδι!

Το Athensmagazine.gr ψάχνει τις καλύτερες συνταγές για εσάς και την οικογένειά σας! Ειδικά τώρα το καλοκαίρι θέλουμε συνταγές που θα είναι γευστικές! Η μακαρονάδα φούρνου με χταπόδι θα γίνει η αγαπημένη σας!

Υλικά:

1 κιλό χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο, πλυμένο και καθαρισμένο

500 γρ. μακαρόνια Νο 10 ή και λεπτότερα αν μας αρέσουν
3 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε ψιλά καρέ
400 γρ. τοματάκια ολόκληρα από κονσέρβα, με το χυμό τους, πολτοποιημένα
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 φύλλο δάφνη
1 ξυλάκι κανέλας
250 ml λευκό κρασί, ξηρό
200 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι με 150 ml νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο. Το βγάζουμε σε μια επιφάνεια κοπής, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να μπορούμε να το πιάσουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, διαστάσεων περίπου 2 - 3 εκ. Καθαρίζουμε την κατσαρόλα όπου βράσαμε το χταπόδι, βάζουμε το ελαιόλαδο, το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν και να μαλακώσουν λίγο.

Ρίχνουμε το χταπόδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 - 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο, την ντομάτα, τη δάφνη, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και 100 ml νερό, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι και να «δέσει» η σάλτσα. Αφαιρούμε και πετάμε την κανέλα και τη δάφνη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Σε μια βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά για περίπου 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν λίγο.

Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μέτριο ταψί. Aδειάζουμε από πάνω τη σάλτσα με το χταπόδι και ανακατεύουμε απαλά για να σκορπιστεί ομοιόμορφα. Ψήνουμε για περίπου 5 - 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα μακαρόνια και να μελώσει η σάλτσα.

Καλή επιτυχία!

Μιλφέιγ ατομικά έτοιμα σε 10 λεπτά!

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα δροσερό, αφράτο και πεντανόστιμο μιλφέιγ, σαν επιδόρπιο μετά από ένα χορταστικό γεύμα και δείπνο ή για τις ώρες της “ληγούρας’… Μια απλή, γρήγορη και πανεύκολη συνταγή που είναι έτοιμη σε 10 λεπτά!

Υλικά συνταγής

1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής στιγμής με γεύση βανίλια
1 βανιλίνη
350 ml γάλα πλήρες
180 ml φυτική σαντιγί
200 γρ. σφολιατίνια θρυμματισμένα
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ ρίχνετε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής, τη βανιλίνη και το γάλα και τα χτυπάτε με σύρμα για 3 λ μέχρι να σφίξει. Προσθέτετε τη φυτική σαντιγί και ανακατεύετε με μια μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Παίρνετε 5-6 φαρδιά και κοντά ποτήρια (ή όσα θέλετε σε μέγεθος επιλογής σας) και ρίχνετε στη βάση τους από λίγα θρυμματισμένα σφολιατίνια. Τα σκεπάζετε με μια στρώση κρέμας και από πάνω βάζετε άλλη μια στρώση με θρυμματισμένα σφολιατίνια.
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά με στρώση κρέμας και με στρώση από θρυμματισμένα σφολιατίνια και τελειώνετε πασπαλίζοντας στην επιφάνειά τους ζάχαρη άχνη. Τα τρώτε αμέσως ή τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Φανταστικό κριθαράκι με χταπόδι κοκκινιστό!

Σπιτικό ψωμί με μπίρα!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share