Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019

Πατατοσαλάτα με κοτόπουλο!

Απολαυστική!

26 Ιουνίου 2019 18:32
Πατατοσαλάτα με κοτόπουλο!

Μια και μόνο μπουκιά από τη συνταγή θα σας γεμίσει υπέροχες γεύσεις που δεν θα θέλετε να τελειώσει! Φτιάξτε πατατοσαλάτα με κοτόπουλο και θα μας θυμηθείτε!

Υλικά

350 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου
3 πατάτες
30 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό
3-4 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
Αλάτι, πιπέρι

συνταγή για Πατατοσαλάτα

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και τις βράζουμε για περίπου 15 με 20 λεπτά. Στη συνέχεια κόβουμε σε φέτες το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με λίγο λάδι, 2 κ. γλυκού χυμό λεμονιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ξεκουραστείτε για 5 λεπτά.

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει μια χρυσή κρούστα στην επιφάνεια. Όταν είναι έτοιμο το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τις πατάτες, το χυμό λεμονιού, τη μαγιονέζα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και απολαμβάνουμε.

Καλοκαιρινή πατατοσαλάτα με sauce γιαουρτιού και μουστάρδα!

Η πατατοσαλάτα είναι από τις συνταγές που όπως και να επιλέξεις να τη φτιάξεις κατά ένα “μαγικό” τρόπο γίνεται πάντα υπέροχη. Η εκδοχή που προτείνουμε εδώ θα γίνει από τις αγαπημένες σας!

Υλικά

1 κιλό πατάτες μικρές, πλυμένες καλά
1 καρότο ξυσμένο στον τρίφτη
3-4 ραπανάκια, σε λεπτές φετούλες
2 αβγά βρασμένα, σε φέτες
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδελίτσες
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας κάππαρη
Για τη sauce γιαουρτιού

1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
2 κρόκους από αβγά βρασμένα
3 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Καλοκαιρινή πατατοσαλάτα με sauce γιαουρτιού και μουστάρδα!

Διαδικασία

Βάζετε τις πατατούλες σε πυρίμαχο ταψάκι, τις σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Αφού κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζετε και τις μεταφέρετε σε μπολ.

Με το ελαιόλαδο σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια σε αντικολλητικό τηγάνι και τα ρίχνετε στο μπολ με τις πατάτες. Προσθέτετε το τριμμένο καρότο, τα ψιλοκομμένα αβγά, την κάππαρη, ανάλογο αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά.

Χτυπάτε στο multi τους βρασμένους κρόκους των αβγών με το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι και τη μουστάρδα. Ανακατεύετε το μίγμα με το γιαούρτι, τον άνηθο και ανάλογο αλατοπίπερο και περιχύνετε τη σαλάτα. Τη μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, διακοσμείτε με τα ραπανάκια και σερβίρετε.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share