Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Γλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ!

Πεντανόστιμο!

25 Ιουνίου 2019 18:09
Γλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ!

Ένα εύκολο και γρήγορο καλοκαιρινό γλυκάκι ψυγείου με 3 μόνο υλικά που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή...

Υλικά συνταγής

1 λίτρο γάλα + 250 ml επιπλέον για τα μπισκότα
2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπέρ
3 κρέμες Άνθος Αραβοσίτου στιγμής με γεύση βανίλια (62 γρ. η μία) [*]

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τη σκόνη από τις κρέμες στιγμής με το 1 λίτρο γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Τοποθετείτε τα 250 ml γάλα σε ένα μπολ. Βουτάτε στο γάλα (για πολύ λίγο για να μη μουλιάσουν) τα μπισκότα, ένα τη φορά, και τα τοποθετείτε σε μια στρώση στη βάση ενός, κατά προτίμηση, τετράγωνου ή ορθογώνιου ταψιού. Φροντίστε να μην αφήνετε κενά ανάμεσα στα μπισκότα.

Απλώνετε από επάνω τη μισή κρέμα, συνεχίζετε με άλλη μια στρώση μπισκότων βουτηγμένων στο γάλα και από πάνω στρώνετε την υπόλοιπη κρέμα. Τρίβετε με τα χέρια σας τα μπισκότα που σας περίσσεψαν και τα πασπαλίζετε στην επιφάνεια του γλυκού σας.

Προαιρετικά κοσκινίστε και λίγη ζάχαρη άχνη πάνω από τα θρυμματισμένα μπισκότα ή περιχύστε τα με έτοιμο σιρόπι σοκολάτας ή φράουλας. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα.

Δροσιστικο μπισκοτογλυκό με ζελέ κεράσι!

Αυτή τη συνταγή είναι σίγουρο ότι θα την λατρέψετε! Και τώρα που είναι καλοκαίρι μπορείτε να φτιάξετε αυτό το μπισκοτογλυκό με ζελέ κεράσι!

Υλικά

1 μικρό πακέτο μπισκότα Μιράντα
2 φακελάκια ζελέ με γεύση κεράσι
½ κιλό κεράσια φρέσκα
150 γρ. αμύγδαλο φιλέ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

4 κρόκοι αυγού
100 γρ. ζάχαρη
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
½ λίτρο γάλα φρέσκο
2 βανίλιες

Εκτέλεση

Σε ένα πυρέξ, στρώνουμε τα μπισκότα, στριμώχνοντας τα αρκετά ώστε να μην αφήσουμε κενά. Συνεχίζουμε φτιάχνοντας την κρέμα. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλεύρι κοσκινισμένο. Χτυπάμε και αφήνουμε στην άκρη.

Παράλληλα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια. Λίγο πριν βράσει, το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε ζωηρά με ένα σύρμα. Μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και την βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ξαναβράζουμε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει καλά.

Μεταφέρουμε την κρέμα στο πυρέξ με τα μπισκότα, σκεπάζουμε με μεμβράνη (να ακουμπάει στην επιφάνεια της κρέμας) και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να κρυώσει τελείως.

Μόλις κρυώσει, ετοιμάζουμε το ζελέ, σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Προσθέτουμε στο ζελέ τα φρέσκα κεράσια κομμένα στα δύο και περιχύνουμε το γλυκό. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και μόλις αρχίσει να πήζει ελαφρώς (περίπου μετά από 30’) πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το αμύγδαλο φιλέ. Αφήνουμε μέχρι να πήξει το ζελέ και σερβίρουμε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share