Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Η πιο εύκολη συνταγή για κεκάκια με σοκολάτα!

Πεντανόστιμα!

25 Ιουνίου 2019 08:47
Η πιο εύκολη συνταγή για κεκάκια με σοκολάτα!

Διαβάστε στο Athens Magazine τη συνταγή για κεκάκια ατομικά με σοκολάτα χωρίς κόπο!

Υλικά:


300γρ βούτυρο

1 ποτήρι γάλα

2 κούπες (κανονικές) ζάχαρη

5 αυγά

500γρ αλεύρι

2 κουταλάκια του γλυκού μπέκιν πάουντερ

300γρ κακάο

Εκτέλεση:

Σε ενα μπολ, με το μίξερ χτυπάτε τα 5 ασπράδια αυγών ώστε να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα....Σε ένα άλλο μπολ βάζετε τη ζάχαρη και το βούτυρο αφού το λιώσετε και τα χτυπάτε ενώ προσθέτετε ζεσταμένο το γάλα και το μπέκιν πάουντερ. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και ξίσμα από πορτοκάλι για extra αρωμα.Αν θέλετε να κάνετε σοκολατένια τα κεκάκια βάζετε περισσότερο κακάο ενώ αν θέλετε απλά να έχουν και σοκολάτα, κρατάτε λίγο από το μίγμα στην άκρη.Βάζετε τη μαρέγκα και με απαλές κινήσεις ανακατέυετε όλο το μίγμα προσθέτοντας σιγά σιγά και το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας ρευστός χυλός.

Το λίγο μίγμα που ξεχωρίσατε το ανακατεύετε με το κακάο.

Σε ατομικές φόρμες βάζετε λίγο από το κανονικό και λίγο από το μίγμα με το κακάο, ψήνετε για 30' περίπου σε προθερμασμένο φούρνο και ορίστε τα κεκάκια σας!

Αλμυρό κέικ με τυρί και ελιές!

Ένα πεντανόστιμο αλμυρό κέικ με 2 ειδών τυριά, ελιές και προαιρετικά με ζαμπόν που θα σας εκπλήξει ευχάριστα με την υπέροχη γεύση του. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή!

Υλικά συνταγής
6 αυγά χτυπημένα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1/2 φλ. τσαγιού λάδι (ανάμεικτο ελαιόλαδο με σπορέλαιο) ή βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλ. τσαγιού ελιές Καλαμών κομμένες σε ροδέλες
1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
1½ φλ. τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι ή πικάντικο κασέρι
1½ φλ. τσαγιού τριμμένο τσένταρ
120 γρ. ζαμπόν κομμένο σε μικρά κυβάκια (προαιρετικά)
επιπλέον λάδι ή βούτυρο και αλεύρι για λάδωμα και αλεύρωμα του ταψιού



Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα αυγά και τα χτυπάτε καλά με μίξερ για 3 λ. Προσθέτετε το γιαούρτι και το λάδι ή βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λ. Κοσκινίζετε μέσα στο μπολ με το μείγμα αυγών το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, προσθέτετε αλάτι (λόγω των τυριών) και πιπέρι και τα χτυπάτε στη χαμηλότερη ταχύτητα ή τα ανακατεύετε καλά με σύρμα μέχρι να έχετε έναν ομογενή χυλό.
Προσθέτετε στο μείγμα τις ελιές, τη ρίγανη, τα 2 τριμμένα τυριά και το ζαμπόν και ανακατεύετε καλά με σπάτουλα να πάνε παντού τα υλικά. Αδειάζετε το μείγμα σε μια λαδωμένη και καλά αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ και στρώνετε την επιφάνειά του με ένα κουτάλι.
Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 50 λ- 1 ώρα, ή μέχρι όταν βυθίσετε τη μύτη του μαχαιριού στο κέντρο του αυτή βγει στεγνή. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει πριν το κόψετε σε φέτες και το σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share