Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

H κερασόπιτα που έχει τρελάνει το ίντερνετ: Γίνεται σε 5 λεπτά και θέλει ελάχιστα υλικά!

Θα τρελαθείτε...

24 Ιουνίου 2019 19:47
H κερασόπιτα που έχει τρελάνει το ίντερνετ: Γίνεται σε 5 λεπτά και θέλει ελάχιστα υλικά!

Η συνταγή είναι τόσο εύκολη, δεδομένου ότι θα σας πάρει μόνο 5 λεπτά για να την φτιάξετε. Μερικοί ψήνουν την πίτα μαζί με τα κουκούτσια για καλύτερο άρωμα, ωστόσο, εσείς μπορείτε να τα αφαιρέσετε. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα, όπως φράουλες, βερίκοκα ή και μούρα.

Τα υλικά

600 γρ. φρέσκα κεράσια (αφού πρώτα βγάλετε τα κουκούτσια)
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
4 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
3/4 φλιτζάνια (100 γρ.) αλεύρι

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλυτζάνι (100 γρ.) ζάχαρη
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα αμυγδάλου
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Και λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα της κερασόπιτας

Η εκτέλεση

Αρχικά, τοποθετείτε τα κεράσια (χωρίς κουκούτσι) σ’ένα πυρέξ, αφού προηγούμενως το έχει αλείψει με βούτυρο και ρίξετε λίγη ζάχαρη.

Στη συνέχεια, ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί σε ένα μπολ.

Ύστερα, περιχύνετε το μείγμα πάνω από τα κεράσια. Ψήνετε την κερασόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 40- 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει και στο τέλος ρίχνετε από πάνω την ζάχαρη άχνη.

Η κερασόπιτα σας είναι έτοιμη για να την απολαύσετε με την παρέα σας!

Πώς θα φτιάξεις παγωτό χωρίς παγωτομηχανή;

Θέλεις να απολαύσεις σπιτικό παγωτό αλλά δεν έχεις παγωτομηχανή. Κανένα πρόβλημα. Μόλις τελειώσεις την προετοιμασία της συνταγής, ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία, η οποία θα σου εξασφαλίσει τα ίδια αποτελέσματα (σε περισσότερο όμως χρόνο):

  • Ετοιμάζεις το μίγμα του παγωτού σύμφωνα με τη συνταγή
    * Το μεταφέρεις σε ένα µπολ µε καπάκι κατάλληλο για κατάψυξη και παγώνεις για 1 ώρα.
    * Βγάζεις το παγωτό, το αφρατεύεις καλά µε ένα πιρούνι και το χτυπάς ξανά µε µίξερ χειρός για 1’. Το παγώνεις για άλλη 1 ώρα.
    * Επαναλαµβάνεις τη διαδικασία για 2-3 φορές ακόμα, για να αποφύγεις τη δηµιουργία κρυστάλλων νερού και για να αποκτήσει το παγωτό πιο λεία και αφράτη υφή.
    * Διατηρείς στην κατάψυξη.

Μωσαϊκό με γέμιση παγωτού!

Ένα απλό,εύκολο γλυκό που θα λατρέψετε! Μωσαϊκό με γέμιση παγωτού!

Ακολουθείστε την παρακάτω συνταγή...

Υλικά (για 1 μωσαϊκό)

  • 1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
  • 5 κουτ. σούπας κακάο
  • 250 γρ. βούτυρο (1 1/2 φλιτζ.)
  • 1⅓ πακέτο μπισκότα πτι μπερ, χοντροσπασμένα
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ (προαιρετικά)
  • 300 γρ. έτοιμο παγωτό βανίλια

Διαδικασία

Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο σε ένα μπολ. Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο, προσέχοντας να μην καεί.

Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στο μπολ με τη ζάχαρη και το κακάο. Ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα για περίπου 30 λεπτά στο ψυγείο.

Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και το αδειάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα. Απλώνουμε το μείγμα καλά σε σχήμα παραλληλόγραμμου.

Στη μέση, κατά μήκος, βάζουμε το παγωτό και το τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό. Το παγωτό θα πρέπει να είναι στο κέντρο του ρολού.

Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη.

Μυστικά

Μπορούμε να προσθέσουμε μισό φλιτζ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share