Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το πιο τέλειο σνακ: Αυγόφετες με τυρί!

Δες τη συνταγή....

24 Ιουνίου 2019 15:53
Το πιο τέλειο σνακ: Αυγόφετες με τυρί!

Το Athensmagazine.gr ψάχνει και βρίσκει τις καλύτερες και πιο γευστικές συνταγές για εσάς και την παρέα σας! Αυτήν την φορά σας προτείνουμε αυγόφετες με τυρί..

Υλικά:

2 αυγά

Μισό ποτήρι γάλα
μισό κιλό ψωμί

τριμμένο τυρί

λίγο λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Κόβετε το ψωμί σε φέτες και φροντίζετε να έχουν το ίδιο πάχος για να τηγανιστούν ομοιόμορφα.Σε ένα μπωλ ανακατέυετε τα αυγά και το γάλα μέχρι να γίνουν ένα μίγμα ομοιόμορφο.Στη συνέχεια και αφού έχετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά , τηγανίζετε τις φέτες του ψωμιού αφού τις "κολυμπήσετε" στο μίγμα του αυγού και από τις δυο πλευρές! Αφού τηγανιστούν (μπορείτε να τις κάνετε απλά τηγανισμένες ή ξεροτηγανισμένες ανάλογα με το πως σας αρέσουν) πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί ώστε να λιώσει όσο είναι ζεστές οι αυγόφετες.Ετοιμες!

Καλή σας όρεξη!

Πανεύκολη ζαμπονοτυρόπιτα με σφολιάτα!

Το Athensmagazine.gr ψάχνει και βρίσκει τις καλύτερες και πιο γευστικές συνταγές για εσάς και την παρέα σας! Αυτήν την φορά σας προτείνουμε την τέλεια ζαμπονοτυρόπιτα με σφολιάτα!

Υλικά:

1 πακέτο σφολιάτας,
8 τετράγωνες φέτες τυρί,


8 τετράγωνες φέτες ζαμπόν,
6 κουταλιές μπεσαμέλ ή 3-4 κουταλιές μουστάρδα,
1 κρόκο καλά χτυπημένο

Εκτέλεση:

Ξεπαγώνετε τα δύο φύλλα σφολιάτας.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και στρώνετε με αντικολλητική λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.

Βάζετε επάνω το ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνετε 3 κουταλιές μπεσαμέλ.

Αν δεν έχετε χρόνο για να φτιάξετε μπεσαμέλ, απλά βάλτε 1-2 κουταλιές μουστάρδα.

Από πάνω τοποθετείτε 4 φέτες τυρί και 4 φέτες ζαμπόν.

Διπλώνετε τη ζύμη και την κλείνετε καλά πιέζοντας τις άκρες με τα δάχτυλα.

Επαναλαμβάνετε το ίδιο και με το άλλο φύλλο.

Αλείφετε τις πίτες με τον κρόκο αβγού και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζαμπονοτυρόπιτα.

Σούπερ σπανακόπιτα χωρίς φύλλο σε φόρμα!

Και ποιος δεν έχει δοκιμάσει σπανακόπιτα; Είναι από τις πιο γνωστές πίτες στην Ελλάδα και όχι μόνο, μιας και έχει γίνει συνώνυμη με την Ελληνική κουζίνα.

Υπάρχουν πάρα πολλές και διαφορετικές συνταγές για να φτιάξει κάποιος σπανακόπιτα ανάλογα κιόλας και από το μέρος από το οποίο προέρχεται η συνταγή.

Άλλη με χωριάτικο φύλλο, άλλη με απλό, άλλη με έτοιμο, με διάφορα τυριά, με προσθήκη και άλλων χόρτων στη γέμιση. Εμείς σας έχουμε σε αυτή τη συνταγή μια εύκολη και υπέροχη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο.

Για τη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο θα χρειαστείτε

250 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για πασπάλισμα φόρμας
2 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
4 ‏αυγά
1 κεσεδάκι (200 γρ.) ‏γιαούρτι στραγγιστό
3/4 φλιτζ. τσαγιού ‏ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα φόρμας
350 γρ. (καθαρό βάρος) ‏σπανάκι, πλυμένο κομμένο σε κομμάτια
2 ‏φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3/4 από μικρό ματσάκι ‏άνηθο, ψιλοκομμένο
3/4 από μικρό ματσάκι ‏μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/4 από μικρό ματσάκι ‏άνηθο ή μάραθο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
400 γρ. ‏φέτα χοντροθρυμματισμένη
λίγο ‏αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά το σπανάκι, το στραγγίζετε σε σουρωτήρι, το κόβετε και το «μαραίνετε» σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να «στεγνώσει» από τα υγρά του.

Εν τω μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 175 βαθμούς. Λαδώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ, την αλευρώνετε με αλεύρι φροντίζοντας να καλυφθεί καλά, την αναποδογυρίζετε και τη χτυπάτε για να πέσει το περίσσιο αλεύρι και την αφήνετε στην άκρη.


Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά, ρίχνετε και το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι και ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά τα υλικά. Προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αδειάζετε το μείγμα στη λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα, χτυπάτε τη φόρμα πάνω στο πάγκο εργασίας σας να ομαλοποιηθεί το μείγμα και να απλωθεί ομοιόμορφα, και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1-1:10 ώρα περίπου ή μέχρι να πάρει η επιφάνειά της ένα χρυσο-καφέ χρώμα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share