Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δροσιστικο μπισκοτογλυκό με ζελέ κεράσι!

Τέλεια συνταγή!

23 Ιουνίου 2019 20:59
Δροσιστικο μπισκοτογλυκό με ζελέ κεράσι!

Αυτή τη συνταγή είναι σίγουρο ότι θα την λατρέψετε! Και τώρα που είναι καλοκαίρι μπορείτε να φτιάξετε αυτό το μπισκοτογλυκό με ζελέ κεράσι!

Υλικά

1 μικρό πακέτο μπισκότα Μιράντα
2 φακελάκια ζελέ με γεύση κεράσι
½ κιλό κεράσια φρέσκα
150 γρ. αμύγδαλο φιλέ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ


4 κρόκοι αυγού
100 γρ. ζάχαρη
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
½ λίτρο γάλα φρέσκο
2 βανίλιες

Εκτέλεση


Σε ένα πυρέξ, στρώνουμε τα μπισκότα, στριμώχνοντας τα αρκετά ώστε να μην αφήσουμε κενά. Συνεχίζουμε φτιάχνοντας την κρέμα. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλεύρι κοσκινισμένο. Χτυπάμε και αφήνουμε στην άκρη.


Παράλληλα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια. Λίγο πριν βράσει, το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε ζωηρά με ένα σύρμα. Μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και την βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ξαναβράζουμε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει καλά.

Μεταφέρουμε την κρέμα στο πυρέξ με τα μπισκότα, σκεπάζουμε με μεμβράνη (να ακουμπάει στην επιφάνεια της κρέμας) και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να κρυώσει τελείως.


Μόλις κρυώσει, ετοιμάζουμε το ζελέ, σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Προσθέτουμε στο ζελέ τα φρέσκα κεράσια κομμένα στα δύο και περιχύνουμε το γλυκό. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και μόλις αρχίσει να πήζει ελαφρώς (περίπου μετά από 30’) πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το αμύγδαλο φιλέ. Αφήνουμε μέχρι να πήξει το ζελέ και σερβίρουμε.

Πανεύκολο παγωτό τιραμισού!

Ένα πανεύκολο, για αρχάριους, παγωτό τιραμισού, για να το απολαύσετε τις καυτές μέρες του καλοκαιριού με τους φίλους σας πίνοντας το καφεδάκι σας ή για να το σερβίρετε ως το τέλειο επιδόρπιο.

Μια συνταγή για ένα παγωτό που θα απολαύσουν σίγουρα οι λάτρεις του τιραμισού και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής

125ml δυνατός καφές μαύρος (κατά προτίμηση εσπρέσο), σε θερμοκρασία δωματίου
60ml λικέρ Καλούα (Kahlúa) ή άλλο λικέρ επιλογής σας
60ml κρασί Marsala ή Μοσχάτο Λήμνου, ή Σαμιώτικο ή και Μαυροδάφνη
200 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ (savoiardi)
1½ λίτρα παγωτό Τιραμισού, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. κουβερτούρα μαύρη, τριμμένη σχεδόν σε σκόνη

Εκτέλεση συνταγής

Αφήνετε το παγωτό εκτός κατάψυξης μέχρι να μαλακώσει τόσο όσο να μπορείτε να το στρώσετε ομαλά πάνω στα σαβαγιάρ.

Παίρνετε ένα ταψάκι 20 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος στη βάση και τα τοιχώματά του.

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το καφέ, το λικέρ και το κρασί. Βυθίζετε τα σαβαγιάρ, ένα τη φορά στο μείγμα καφέ, για λίγο για να μην μουλιάσουν, και τα τοποθετείτε σε μια στρώση στη βάση του ταψιού. Κόβετε κάποια σαβαγιάρ, αν απαιτείται, για να καλύψετε τυχόν κενά στη στρώση βάσης.

Πάνω από τα σαβαγιάρ στρώνετε ομοιόμορφα τη μισή ποσότητα παγωτού τιραμισού, ισιώνετε την επιφάνειά του και από πάνω το πασπαλίζετε με τη μισή τριμμένη σοκολάτα.

Επαναλαμβάνετε τη ίδια διαδικασία στρώσεων δηλ. πάνω από τη τριμμένη σοκολάτα μια στρώση με σαβαγιάρ βυθισμένα στο μείγμα καφέ, από πάνω στρώση με το υπόλοιπο παγωτό και τελειώνετε πασπαλίζοντας την υπόλοιπη τριμμένη σοκολάτα.

Το βάζετε στη κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να καταψυχθεί καλά. Τριάντα (30) λεπτά περίπου πριν το σερβίρετε το βγάζετε από τη κατάψυξη και το βάζετε στο ψυγείο να μαλακώσει. Στη συνέχεια το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share