Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μπράουνις Νουτέλας με σταγόνες σοκολάτας!

Πεντανόστιμο!

23 Ιουνίου 2019 14:10
Μπράουνις Νουτέλας με σταγόνες σοκολάτας!

Τα τέλεια μπράουνις με 3 ειδών σοκολάτες. Νουτέλα, σταγόνες λευκής και σταγόνες μαύρης σοκολάτας.

Μια συνταγή για ένα λαχταριστό γλύκισμα για τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής

3/4 φλ. τσαγιού σταγόνες μαύρης κουβερτούρας
115 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια (+ επιπλέον λιωμένο για άλειμμα ταψιού)
1/2 φλ. τσαγιού Nutella, μαλακωμένη σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά + 1 κρόκο αυγού, σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπημένα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
3/4 φλ. τσαγιού σταγόνες λευκής σοκολάτας
3/4 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας γάλακτος (ή αν προτιμάτε, μαύρης κουβερτούρας)

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βουτυρώνετε και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 20 εκ.
Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε τα 3/4 φλ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας και τα κομματάκια βουτύρου και τα ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1/2 λ. Προσθέτετε τη Νουτέλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνετε στο μείγμα τη καστανή ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε τα 2 αυγά και τον 1 κρόκο αυγού, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν. Τέλος ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μη χτυπάτε για πολύ ώρα το μείγμα γιατί θα σφίξει.
Ρίχνετε τις 2 ειδών σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε για λίγα δευτερόλεπτα απλώς για να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ. Αφαιρείτε το μπράουνις από το φούρνο και το αφήνετε μέσα στο ταψί μέχρι να κρυώσει.
Το σερβίρετε ζεστό ή κρύο σκέτο ή πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη ή με μια μπάλα παγωτό βανίλια. Προαιρετικά, αν δεν το προτιμάτε ζεστό, πριν το ξεφορμάρετε βάλτε το μπράουνις για 2-3 ώρες στο ψυγείο γιατί έτσι (κρύο) θα κοπεί καλύτερα σε κομμάτια.

Σουφλέ σοκολάτας γρήγορο και πεντανόστιμο!

Η διαδικασία δεν χρειάζεται ούτε μίξερ και το ψήσιμο δεν θα σου πάρει περισσότερο από 6 με 7 λεπτά.
Κι αν διπλασιάσεις την δόση που σου δίνω, μπορείς να ετοιμάσεις περισσότερα σουφλεδάκια, να τα καταψύξεις και να έχεις έτσι και πάλι στα πάρα πολύ γρήγορα, υπέροχα σουφλέ σοκολάτας. Επίσης φτιάξε το πιο νόστιμο σουφλέ πατάτας!

Υλικά
150 γρ κουβερτούρα
125 γρ βούτυρο λιωμένο
2 αυγά + 2 κρόκους
60 γρ ζάχαρη
60 γρ αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο
ζάχαρη άχνη

Δες πως γίνεται το σουφλέ σοκολάτας
Κόβω την κουβερτούρα σε κομματάκια και την προσθέτω στο ζεστό λιωμένο βούτυρο.
Ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει και η κουβερτούρα
Σ’ ένα μπολ χτυπάω τ’ αυγά και τους κρόκους με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια προσθέτω την κουβερτούρα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύω με μαρίζ και με μια κίνηση από κάτω προς τα πάνω.
Ρίχνω σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας με την ίδια κίνηση.
Γεμίζω τα φορμάκια που θα χρησιμοποιήσω και ψήνω σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς στον αέρα για 6-7 λεπτά.
Σερβίρω πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.Σημειώσεις:
1. Το αλεύρι πρέπει να είναι καλά κοσκινισμένο.
2. Προσοχή στον χρόνο ψησίματος. Το σουφλέ πρέπει να είναι υγρό στο κέντρο.
3. Ο χρόνος ψησίματος σε σουφλεδάκια που έχουν καταψυχθεί, διπλασιάζεται.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share