Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019

Σαλάτα του Καίσαρα: Το αγαπημένο πιάτο του καλοκαιριού!

Πώς να φτιάξετε μια άλλη εκδοχή της γνωστής σε όλους Caesar salad!

23 Ιουνίου 2019 17:30
Σαλάτα του Καίσαρα: Το αγαπημένο πιάτο του καλοκαιριού!

Η σαλάτα του Καίσαρα είναι μια από τις διασημότερες σαλάτες στον κόσμο.

Εμπνευστής της σαλάτας ήταν ο Ιταλός chef, Caesar Cardini (1896 - 1956) ο οποίος μετανάστευσε στις Η.Π.Α. μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και δημιούργησε μια οικογενειακή επιχείρηση στα σύνορα με το Μεξικό. Ζούσε στο Σαν Ντιέγκο, αλλά εργαζόταν στην Τιχουάνα.

Το πιάτο έγινε πολύ διάσημο στην Τιχουάνα, ωστόσο συναντώνται πολλές παραλλαγές του ανά τον κόσμο και κορυφαίοι σεφ έχουν τροποποιήσει την συνταγή. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν αρχικά στην σαλάτα ήταν το μαρούλι ως βάση, κοτόπουλο, μπέικον, παρμεζάνα και κρουτόν και το ντρεσιγκ περιείχε ελαιόλαδο, μουστάρδα, σκόρδο, ξύδι και κρόκο αυγού, η αντζούγια και το καλαμπόκι προστέθηκαν αργότερα.

Υλικά
2 καρδιές μαρουλιού
2 στήθη κοτόπουλου
1 λεμόνι
1½ σκελίδες σκόρδου

undefined

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200 γραμμάρια ντοματίνια
4 φέτες του τοστ
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλάκι σούπας σως για σαλάτα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
25 γραμμάρια παρμεζάνας

Η συνταγή περιλαμβάνει και σαρδέλα, ωστόσο, αν θέλετε την προσθέτετε στη σαλάτα σας.

Δείτε πώς θα φτιάξετε αυτή την δροσερή σαλάτα στο βίντεο που ακολουθεί:

Η πιο light μακαρονοσαλάτα!

Η πιο light μακαρονοσαλάτα!

Εύκολη συνταγή για light μακαρονοσαλάτα που θα λατρέψετε!

Υλικά

1 πακέτο ζυμαρικά βίδες
250 γραμμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 1/2 φλιτζ. αγγούρι κομμένο σε κύβους
1 1/2 φλιτζ. μπρόκολο ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. ελιές

συνταγή για μακαρονοσαλάτα
3/4 φλιτζ. καρότα κομμένα σε φέτες
1/3 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. παρμεζάνα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζετε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το μπαλσάμικο και αλατοπιπερώνετε.
Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα τοποθετείτε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτετε όλα τα υλικά και περιχύνετε με το ντρέσινγκ.
Τοποθετείτε τη σαλάτα στο ψυγείο για 30′.

Δείτε και μια άλλη συνταγή για μακαρονοσαλάτα!

Το Athensmagazine.gr ψάχνει τις καλύτερες συνταγές για εσάς! Σήμερα σας προτείνουμε την τέλεια μακαρονοσαλάτα που είναι ελαφριά και πεντανόστιμη!

Υλικά:

1 πακέτο κοντά ζυμαρικά (βίδες, πένες, φιογκάκια)
1 ντομάτα
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες

undefined
1 πιπεριά κόκκινη από βάζο (ψητή)
4 αγγουράκια τουρσί
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη (αλλαντικό)
1 φλιτζ. κεφαλοτύρι
⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. ξύδι
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση:

Βάζουμε νερό να βράσει σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.

Δοκιμάζουμε τα μακαρόνια στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος της συσκευασίας. Αν δεν μας αρέσουν τα ζυμαρικά αλ ντέντε, συνεχίζουμε για 2 λεπτά το βράσιμο, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό.

Σε μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, την μουστάρδα και ανακατεύουμε με σύρμα καλά.

Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε φέτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αγγουράκι τουρσί, την ντοματά και την γαλοπούλα. Ανακατεύουμε.

Αφού κρυώσουν τα ζυμαρικά, τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα. Προσθέτουμε και το κεφαλοτύρι και καρυκεύουμε με πιπέρι και πάπρικα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε αλάτι προαιρετικά, καθώς το κεφαλοτύρι είναι αρκετά αλμυρό.

Αν έχουμε χρόνο, αφήνουμε τη σαλάτα για 30 λεπτά στο ψυγείο για να πάρουν περισσότερη γεύση τα ζυμαρικά. Σερβίρουμε στην σαλατιέρα ή αν έχουμε πάρτυ σε ατομικά χαμηλά ποτήρια με πηρουνάκι.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share