Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019

Πανέυκολοι πατατοκεφτέδες με σως από γιαούρτι!

Δείτε τη φοβερή συνταγή!

22 Ιουνίου 2019 21:46
Πανέυκολοι πατατοκεφτέδες με σως από γιαούρτι!

Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό με πατατοκεφτέδες και σως γιαουρτιού...Θα το ετοιμάσετε πολύ γρήγορα μέσα σε 45 λεπτά θα είναι έτοιμο!

Υλικά:

3-4 πατάτες μαϊντανό άνηθο

1 φλιτζάνι γιαούρτι

3-4 πατάτες μαϊντανό άνηθο

1 φλιτζάνι γιαούρτι

undefined

2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

2 σκελίδες σκόρδο προαιρετικά

μισό φλιτζάνι του τσαγιού λάδι μ

ισή κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

αλάτι, κόκκινο πιπέρι ή μπαχαρικά

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε τις πατάτες και τις βράζετε σε δυνατή εστία για 25 λεπτά.

Στη συνέχεια πολτοποιείτε τις πατάτες με ένα πιρούνι.

Προσθέστε το αλάτι, μπαχαρικά, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο ανακατεύετε καλά και πλάθετε το μείγμα πατάτας σε μικρά μπαλάκια σε σχήμα καρυδιού.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ψιλοκομμένο σκόρδο και αλάτι.

Στη συνέχεια λιώστε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι και ζεσταίνετε τον πελτέ ντομάτας μαζί με το κόκκινο πιπέρι.

Γαρνίρετε τις πατάτες μαζί με τη σως γιαουρτιού και τον πελτέ ντομάτας.

Πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή για κοτόπουλο με πατάτες!

Πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή για κοτόπουλο με πατάτες!

Κοτόπουλο στο φούρνο με κρασί, μυρωδάτα βότανα και σκόρδο.

Μια πολύ γρήγορη και πανεύκολη για αρχάριους, συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο.

Υλικά συνταγής
1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε 8 κομμάτια
700 γρ. πατάτες baby με τη φλούδα κομμένες στη μέση
3/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
4 σκελίδες σκόρδο ποτοποιημένες
1/2 φλ. τσαγιού ανάμεικτα βότανα, δεντρολίβανο, μαϊντανό, θυμάρι και φασκόμηλο ψιλοκομμένα
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

undefined

1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς. Πλένετε καλά τις πατάτες με τις φλούδες τους και τις κόβετε στη μέση ή στα 4 άν είναι μεγαλύτερες.
Σε ένα πυρίμαχο λαδωμένο σκεύος τοποθετείτε τα κομμάτια κοτόπουλου και τις πατάτες. Σε ένα μπολ βάζετε το κρασί, το ζωμό κότας, τη μουστάρδα και το πολτοποιημένο σκόρδο και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί η μουστάρδα. Προσθέτετε και όλα τα βότανα και ανακατεύετε και περιχύνετε με το μείγμα το κοτόπουλο και τις πατάτες.
Αλατοπιπερώνετε το φαγητό και περιχύνετε από πάνω όλο το ελαιόλαδο. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ, και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ περίπου. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο για 40-45 λ ακόμα ή μέχρι να γίνουν καλά οι πατάτες και το κοτόπουλο.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Αξεπέραστη παραδοσιακή καρυδόπιτα!

Αγκινάρες με αρακά σε σάλτσα ντομάτας!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share