Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Το πιο τέλειο club sandwich με αβγό τυρί καπνιστό και τραγανό μπέικον!

Ένα από τα πιο αγαπημένα σνακ

22 Ιουνίου 2019 18:10
Το πιο τέλειο club sandwich με αβγό τυρί καπνιστό και τραγανό μπέικον!

Ένα από τα πιο αγαπημένα, χορταστικά και… ευέλικτα σνακ για όλες τις ώρες. Μπορείτε να το φτιάξετε με ό,τι υλικά έχετε στη διάθεσή σας αλλά και με υλικά όπως, σολομό, κοτόπουλο κ.ά. Εμείς επιλέξαμε ψωμάκι ολικής άλεσης, καπνιστό τυρί, μπέικον και αβγά.

Θα χρειαστούμε

12 φέτες ψωμί ολικής άλεσης ή πολύσπορο
4 αβγά βραστά
8 φέτες μπέικον
8 φέτες τυρί καπνιστό
8 ροδέλες ντομάτας
100γρ. φύλλα σαλάτας, ανάμικτα
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα με κόκκους
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Ψήνετε τις φέτες ψωμιού στην τοστιέρα.

Βάζετε το μπέικον σε ένα ταψάκι καλυμμένο με λαδόχαρτο και ψήνετε στο γκριλ μέχρι να ροδίσει.

Απλώνετε τη μουστάρδα σε δύο φέτες ψωμί. Στη μία βάζετε δύο φέτες καπνιστό τυρί και δύο ροδέλες ντομάτας. Στην άλλη φέτα ψωμί βάζετε φύλλα σαλάτας και τα βραστά αβγά κομμένα σε ροδέλες και αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε με την τρίτη φέτα ψωμί και διακοσμείτε με φέτες μπέικον. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά. Κόβετε τα σάντουιτς στη μέση και σερβίρετε με τηγανητές πατάτες.

Το πιο νόστιμο παστίτσιο με κιμά κοτόπουλου!

Παστίτσιο με κιμά κοτόπουλου και κοντό ζυμαρικό, όπως πέννες με πικάντικη μπεσαμέλ με μουστάρδα και κάρυ.

Μια συνταγή για να απολαύσετε ένα γευστικότατο πιάτο , αλλά σε μια πιο ελαφριά εκδοχή του κλασικού παστίτσιου μιας και περιλαμβάνει κιμά κοτόπουλου και μια πιο ελαφριά μπεσαμέλ.

Υλικά συνταγής

Για το μείγμα κιμά
100 ml ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
600 γρ. κιμάς κοτόπουλου
1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
1 κοφτή κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. κάρυ
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ζυμαρικό
400 γρ. κοντό ζυμαρικό όπως πέννες, κοφτό μακαρονάκι κ.λ.π.
χοντρό αλάτι
Για τη μπεσαμέλ
3 κ.σ. κορν φλάουρ
400 ml γάλα
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1 κ.γ. κάρυ
1 γεμάτη κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
1/2 φλ. τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το παστίτσιο
λίγο ελαιόλαδο για άλειμμα ταψιού
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1/2 φλ. τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Για τη μπεσαμέλ: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το κορν φλάουρ μαζί με λίγο από το κρύο γάλα και τα ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί πλήρως το κορν φλάουρ. Ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρολίτσα και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύετε διαρκώς, σε μέτρια φωτιά, με σύρμα μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά την αφήνετε για λίγο να κρυώσει ελαφρώς και μετά προσθέτετε τα χτυπημένα αυγά, το κάρυ, τη μουστάρδα, το τριμμένο τυρί, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να αναμιχθούν πλήρως.
Για το μείγμα κιμά: Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για 2 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ½ λ επιπλέον. Προσθέτετε το κιμά, δυναμώνετε τη φωτιά και τον σοτάρετε για 4-5 λ, ανακατεύοντας διαρκώς και ζωηρά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να κομματιαστεί ο κιμάς και να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ με τους χυμούς τους, το πελτέ ντομάτας, το κόλιανδρο, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, το κάρυ και 1 φλ. τσαγιού νερό ή ζωμό κότας ανακατεύετε και τα αφήνετε να πάρουν βράση. Μετά χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύετε τη σάλτσα κιμά για 17-20 λ περίπου ή μέχρι να σωθούν τα υγρά και μείνει ο κιμάς με το λαδάκι του. Αποσύρετε το κιμά από τη φωτιά και τον αφήνετε στην άκρη μέχρι να χλιαρίνει ελαφρώς.
Για το ζυμαρικό: Παράλληλα με το κιμά βράζετε το ζυμαρικό σας σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο με χοντρό αλάτι νερό 2-3 λ λιγότερο από το χρόνο που αναγράφετε στη συσκευασία ή μέχρι να μείνει αλ τέντε εφ” όσον θα ψηθεί και στο φούρνο. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα στραγγίζετε καλά.
Για το παστίτσιο: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε ένα βαθύ ταψί, ρίχνετε μέσα το ζυμαρικό σας, τα χτυπημένα αυγά, το τριμμένο τυρί, το γιαούρτι ανακατεμένο καλά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά με 2 μεγάλα κουτάλια.
Προσθέτετε τη σάλτσα κιμά και συνεχίζετε το ανακάτεμα με τα κουτάλια και μόλις ενσωματωθεί ισομερώς ο κιμάς ισιώνετε την επιφάνεια. Σκεπάζετε με τη μπεσαμέλ και ψήνετε το παστίτσιο σας στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά του. Το σερβίρετε ζεστό ή χλιαρό.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Αξεπέραστη παραδοσιακή καρυδόπιτα!

Αγκινάρες με αρακά σε σάλτσα ντομάτας!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share