Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

O πιο εύκολος μουσακάς στο τηγάνι!

Η απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή!

21 Ιουνίου 2019 15:08
O πιο εύκολος μουσακάς στο τηγάνι!

Ο μουσακάς, το σήμα κατατεθέν του ελληνικού γαστρονομικού καλοκαιριού, είναι ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μια λιγότερη μπελαλίδικη αλλά εξίσου νόστιμη εκδοχή του για όσες μανούλες δεν έχουν πολύ χρόνο για να μαγειρέψουν!


Υλικά:

300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
3 μελιτζάνες
1 πατάτα
2 σκ. σκόρδο
1 κρεμμύδι
200 γρ. γραβιέρα
1 ματσ. μαϊντανό
1 ώριμη μεγάλη ντομάτα τριμμένη
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
½ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε στην φωτιά το τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει καλά. Σοτάρουμε πρώτα τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες και κυβάκια πατάτας. Θέλουμε να θωρακιστούν καλά για να μην πιούν μετά πολύ ελαιόλαδο.Ρίχνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε και το κρεμμύδι να σοταριστεί. Οι μελιτζάνες πίνουν όλο το λάδι που ρίχνουμε αλλά μην βιαστείτε και προσθέσετε εξτρα ελαιόλαδο, γιατί σε λίγο θα αρχίσουν να το βγάζουνε. Ρίχνουμε στο τηγάνι και τον κιμά, μαζί με ένα μίγμα μπαχαρικών. Αν ο κιμάς έχει σβολάκια, τα διαλύουμε έυκολα με έναν αβγοδάρτη. Ρίχνουμε το σκόρδο, ψιλοκομμένο. Το ρίχνουμε στο τέλος για να μην καεί πολύ και πικρίσει. Σβήνουμε με μια ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη. Χαμηλώνουμε την φωτιά όσο χαμηλότερα γίνεται. Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, 20 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε κυβάκια τυρί και ανακατεύουμε προσεκτικά, για να λιώσει το τυρί. Πασπαλίζουμε με μπόλικο ψιλοκομμένο μαιντανό και κατεβάζουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε.

Φανταστικό ψάρι πλακί στον φούρνο!

Το Athensmagazine.gr ψάχνει τις καλύτερες συνταγές για εσάς και την οικογένεια σας! Αυτή την φορά θα σας προτείνουμε την φανταστική συνταγή με ψάρι πλακί στον φούρνο!

Υλικά:

1 1/4
κιλού ψάρι (ολόκληρο ή κομμένο φέτες)

3/4
κιλού κρεμμύδια ξερά

1
κεφάλι σκόρδο

1 1/3
φλιτζανιού λάδι

3/4
κιλού τομάτες ώριμες ή 1 κουταλιά γεμάτη τοματοπελτέ

1/2
φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

1/2
φλιτζάνι κρασί λευκό

1
λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε και πλένετε το ψάρι. Το αλατοπιπερώνετε, του στύβεται πάνω το χυμό του λεμονιού και το αφήνετε να μείνει περίπου 60 λεπτά. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Τα πλένετε σε τρυπητό. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο και το μαϊντανό. Περνάτε τις τομάτες από τρυπητό ή λιώνετε τον τοματοπελτε σε 2 φλυτζάνια νερό. Παίρνετε ταψάκι και ρίχνετε το μισό λάδι.

Στρώνετε τα κρεμμύδια μια στρώση και τα πασπαλίζετε με το μισό μαϊντανό και σκόρδο. Τοποθετείτε το ψάρι πάνω και το πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σκόρδο. Το περιλούζεται με το λάδι, προσθέτετε το κρασί και την τομάτα και το βάζετε σε μέτριο φούρνο επί 30 λεπτά.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Το τέλειο σνακ με τυρί! (Video)

Η καλύτερη και η πιο εύκολη μηλόπιτα!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share