Τάρτα με κοτόπουλο και μανιτάρια!
Πεντσνόστιμη!
Μια εύκολη συνταγή για μια λαχταριστή τάρτα με κοτόπουλο και μανιτάρια. Ένα πολύ νόστιμο πρώτο πιάτο, που παρέα με μια πράσινη σαλάτα γίνεται εύκολα και ένα πλήρες κυρίως πιάτο για ελαφρύ γεύμα ή δείπνο.
Υλικά συνταγής
1 φύλλο σφολιάτας ή φύλλο ζύμης για τάρτες
400 γρ. κοτόπουλο φιλέτο, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
300 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φετάκια ή πλευρώτους κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια
150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
2/3 φλ. τσαγιού γάλα
3 αυγά
1/2 φλ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
5 κ.σ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. επιπλέον για λάδωμα ταρτιέρας
πάπρικα, αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς,. Λαδώνετε μια ταρτιέρα και στρώνετε καλά στη βάση της και τα τοιχώματα τη σφολιάτα. Κόβετε τη περίσσια σφολιάτα που προεξέχει περιμετρικά και με ένα πιρούνι τη τρυπάτε σε διάφορα σημεία της βάσης της.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, και σοτάρετε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια για 5-6 λ ή μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και μαλακώσουν ελαφρώς τα μανιτάρια. Τα αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και τα αποσύρετε από τη φωτιά.
Ρίχνετε σε ένα μπολ τα αυγά και το γάλα και τα χτυπάτε καλά. Προσθέτετε στο μπολ το μείγμα κοτόπουλου-μανιταριών και τα 2 είδη τυριών και ανακατεύετε καλά. Ελέγχετε το αλατοπίπερο και αν απαιτείτε πιο πολύ προσθέτετε, ρίχνετε και το ψιλοκομμένο μαιντανό και πάπρικα και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
Στρώνετε το μείγμα πάνω στη σφολιάτα και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45 λ. Βγάζετε τη τάρτα από το φούρνο, την αφήνετε για 10 λ να “σταθεί” και μετά τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Φανταστική τάρτα με κόκκινη πιπεριά!
Μερίδες:8-10 Χρόνος προετοιμασίας:20' Χρόνος μαγειρέματος:1:15' Έτοιμο σε:1:35
Υλικά
Για τη ζύμη της τάρτας
150γρ. βούτυρο φρέσκο
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 αβγό
3 κουτ. σούπας νερό (περίπου)
Για τη γέμιση
8 πιπεριές Φλωρίνης
300γρ. κατίκι Δομοκού
150γρ. γραβιέρα Δωδώνης τριμμένη στον τρίφτη
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού θυμάρι
Διαδικασία
Μετά από 10 λεπτά ξεσκεπάζετε και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού αφαιρείτε τη μαυρισμένη φλούδα, το κοτσάνι και τα σπόρια. Παίρνετε την καθαρή σάρκα από τις κόκκινες πιπεριές και την κόβετε σε κομματάκια.
Ρίχνετε σε ένα μπολ τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το κατίκι Δομοκού, το ελαιόλαδο και το θυμάρι. Ανακατεύετε καλά.
Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και με πλάστη την ανοίγετε σε χοντρό φύλλο πάχους 0,5 εκ. περίπου, με διάμετρο τρεις πόντους μεγαλύτερη από τον πάτο της φόρμας σας. Βουτυρώνετε μία ταρτιέρα και απλώνετε μέσα τη ζύμη, φροντίζοντας να καλυφθεί ο πάτος και τα πλαϊνά της φόρμας.
Αδειάζετε το μίγμα της γέμισης στην ταρτιέρα και πασπαλίζετε με την τριμμένη γραβιέρα Δωδώνης. Σκεπάζετε την τάρτα με αλουμινόχαρτο και την ψήνετε στο φούρνο (στους 200οC) για 30-45 λεπτά περίπου. Στα 20 λεπτά βγάζετε το αλουμινόχαρτο, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180οC και αφήνετε την τάρτα να πάρει ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.
Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο, την αφήνετε να ξεκουραστεί και τη σερβίρετε σε στρογγυλή πιατέλα.