Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019

Τέλειες λιαστές ντομάτες!

Ποια είναι η διαδικασία για να τις πετύχετε;

19 Ιουνίου 2019 19:36
Τέλειες λιαστές ντομάτες!

Μύρισε καλοκαίρι και τι καλύτερο είναι από την ντομάτα σε όλες τις εκδοχές της; Θα σας παρουσιάσουμε ποια είναι η σωστή συνταγή για να πετύχετε τις τέλειες λιαστές ντομάτες!

Υλικά:

1 κιλό αποξηραμένες ντομάτες
½ λίτρο άσπρο ξύδι από κρασί

Συνταγή ντομάτες


½ λίτρο άσπρο ξηρό κρασί
½ λίτρο νερό
2 κουταλιές θαλασσινό αλάτι
2 φύλλα δάφνη
2 σκελίδες σκόρδο
50 γρ. κάπαρη σε ξύδι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τις ντομάτες σε χλιαρό νερό για 5 λεπτά. Τις ξεπλένουμε με μπόλικα νερά, τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε όσο καλύτερα γίνεται.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ξύδι, το νερό και το κρασί μαζί με τα δαφνόφυλλα και το αλάτι. Όταν βράσει, βουτάμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για 3,4 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν απλωμένες πάνω σε χαρτί κουζίνας. Όταν γίνουν χλιαρές, τις μεταφέρουμε πάνω σε ένα καθαρό πανί, τη μία δίπλα στην άλλη. Καλύπτουμε με ένα δεύτερο καθαρό πανί και μετά ρολάρουμε, πιέζοντας ώστε να στεγνώσουν καλά. Τις αφήνουμε έτσι για 3 ώρες περίπου.

Στη συνέχεια, βάζουμε τις ντομάτες σε ένα βαθύ σκεύος και τις ανακατεύουμε εκεί μέσα με λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο και την κάπαρη. Έχει σημασία αυτό το στάδιο και ας μην το παραλείψουμε γιατί έτσι εξασφαλίζουμε λιγότερες φυσσαλίδες αέρα μέσα στο βάζο.

Τελικά, τοποθετούμε λίγες ντομάτες στο βάζο και τις πατάμε με το πηρούνι για να αφαιρέσουμε τον αέρα. Προσθέτουμε λίγο λάδι και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες ντομάτες κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να φτάσουμε 1 εκατοστό πριν από το στόμιο του βάζου. Καλύπτουμε τότε με 0,5 εκατοστό λάδι και κλείνουμε.

Θα περιμένουμε 30 μέρες και τότε θα είναι έτοιμες.

Καλή επιτυχία!

Τυροκροκέτες με φέτα!

Πεντανόστιμες τυροκροκέτες με φέτα! Η πιο ευκολη και νόστιμη συνταγή που θα σας τρελάνει!

Υλικά για 25 μερίδες

Τυροκροκέτες φέτα συνταγή

3 αβγά

320 γρ. γάλα

80 γρ. μαγιά

7 κουταλάκια ζάχαρη

2 κουταλάκια αλάτι

5 κουταλιές βούτυρο

5 φλιτζάνια αλεύρι

Για τη γέμιση

250 γρ. φέτα

Εκτέλεση

Zεσταίνουμε το γάλα. Tρίβουμε με τα χέρια, σε βαθύ μπολ, τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη. Διαλύουμε τον πολτό που σχηματίζεται στο γάλα και αφήνουμε για 15 λεπτά να φουσκώσει. Xτυπάμε τα αυγά με το πιρούνι. Λιώνουμε το βούτυρο στη φωτιά. Σε λεκανίτσα ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν. Kόβουμε κομμάτια από τη φουσκωμένη ζύμη και τα πλάθουμε στα χέρια μας με αλεύρι σε πιτάκι. Σε κάθε πιτάκι βάζουμε 1 κουταλιά τυρί και το κλείνουμε, πλάθοντάς το σφαιρικό (μπάλα). Aφήνουμε τις μπάλες σε αλευρωμένη επιφάνεια να φουσκώσουν και τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Μαρμελάδα λεμόνι για να τους καταπλήξετε όλους!

Πανεύκολη Τούρτα Λεμόνι! 

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share