Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τυροκροκέτες με φέτα!

Πεντανόστιμες!

19 Ιουνίου 2019 13:03
Τυροκροκέτες με φέτα!

Πεντανόστιμες τυροκροκέτες με φέτα! Η πιο ευκολη και νόστιμη συνταγή που θα σας τρελάνει!

Υλικά για 25 μερίδες

3 αβγά

320 γρ. γάλα

80 γρ. μαγιά

7 κουταλάκια ζάχαρη

2 κουταλάκια αλάτι

5 κουταλιές βούτυρο

5 φλιτζάνια αλεύρι

Για τη γέμιση

250 γρ. φέτα

Εκτέλεση

Zεσταίνουμε το γάλα. Tρίβουμε με τα χέρια, σε βαθύ μπολ, τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη. Διαλύουμε τον πολτό που σχηματίζεται στο γάλα και αφήνουμε για 15 λεπτά να φουσκώσει. Xτυπάμε τα αυγά με το πιρούνι. Λιώνουμε το βούτυρο στη φωτιά. Σε λεκανίτσα ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν. Kόβουμε κομμάτια από τη φουσκωμένη ζύμη και τα πλάθουμε στα χέρια μας με αλεύρι σε πιτάκι. Σε κάθε πιτάκι βάζουμε 1 κουταλιά τυρί και το κλείνουμε, πλάθοντάς το σφαιρικό (μπάλα). Aφήνουμε τις μπάλες σε αλευρωμένη επιφάνεια να φουσκώσουν και τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

Τυρόπιτα με 2 κινήσεις έτοιμη σε 10 λεπτά!

Τέλεια συνταγή για μια νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10 λεπτά με 2 κινήσεις για το φούρνο για σνακ ή συνοδευτικό με τα ψητά μας.

Υλικά συνταγής

200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300γρ. φέτα θρυμματισμένη
50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
1 αβγό
1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ]
120 ml γάλα
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ,
Aνοίγετε μια τρύπα στη μέση
Σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα.
Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά
Tο ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Η τέλεια τυρόπιτα με πράσο!

Η πιο νόστιμη στριφτή τυρόπιτα!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share