Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019

Τυρόπιτα με 2 κινήσεις έτοιμη σε 10 λεπτά!

Πανεύκολη!

19 Ιουνίου 2019 12:42
Τυρόπιτα με 2 κινήσεις έτοιμη σε 10 λεπτά!

Τέλεια συνταγή για μια νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10 λεπτά με 2 κινήσεις για το φούρνο για σνακ ή συνοδευτικό με τα ψητά μας.

Υλικά συνταγής

200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300γρ. φέτα θρυμματισμένη
50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
1 αβγό
1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ]
120 ml γάλα
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο

συνταγή για τυρόπιτα

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ,
Aνοίγετε μια τρύπα στη μέση
Σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα.
Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά
Tο ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.

Η πιο νόστιμη αφράτη τυρόπιτα με μπεσαμέλ!

Μια πεντανόστιμη και αφράτη τυρόπιτα με μια κρεμώδη και βελούδινη υφή και με 3 διαφορετικά τυριά, μπεσαμέλ και τραγανό φύλλο.

Υλικά συνταγής
600 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
400 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
200 γρ. κασέρι, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
Για τη μπεσαμέλ
60 γρ. βούτυρο
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
Για τη πίτα
7 φύλλα κρούστας
1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο ή ελαιόλαδο για άλειμμα φύλλων
σουσάμι και μαυροσούσαμο για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Η πιο νόστιμη αφράτη τυρόπιτα με μπεσαμέλ!

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα και αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο ένα ταψί 30×40 εκ. Θρυμματίζετε τη φέτα και ανθότυρο, τρίβετε το κασέρι, τα βάζετε όλα σε ένα μπολ, τα πασπαλίζετε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα αφήνετε στην άκρη.

Για τη μπεσαμέλ: Ρίχνετε το βούτυρο σε μια κατσαρολίτσα και μόλις λιώσει, ρίχνετε πασπαλιστά το αλεύρι, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα για 2-3 λ ή μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το γάλα με μια κίνηση και συνεχίζετε το διαρκές ανακάτεμα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
Την αποσύρετε από τη φωτιά ρίχνετε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και την αφήνετε να μισοκρυώσει. Μετά προσθέτετε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύετε καλά με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν. Τέλος ρίχνετε και τα τριμμένα τυριά, ανακατεύετε καλά με κουτάλι, δοκιμάσετε και διορθώνετε το αλατοπίπερο

Για τη πίτα: Στη βάση του λαδωμένου ταψιού στρώνετε τα 4 φύλλα κρούστας, το ένα πάνω στο άλλο λαδωμένο ή βουτυρωμένα ένα ένα. Από πάνω αδειάζετε τη κρέμα με τα τυριά, την απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και την ισιώνετε με την ανάποδη ενός κουταλιού.
Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα και πάλι λαδωμένα ή βουτυρωμένα ένα ένα. Πιάνετε τις άκρες των φύλλων και τις γυρίζετε προς τα μέσα δημιουργώντας ένα στεφάνι γύρω από τη πίτα.

Λαδώνετε ή βουτυρώνετε καλά την επιφάνεια της πίτας, πασπαλίζετε προαιρετικά με λίγο σουσάμι και λίγο μαυροσούσαμο και με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζετε τη πίτα σε τετράγωνα κομμάτια. Ψήνετε τη πίτα σας στο προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λ περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει και γίνει τραγανό το φύλλο της.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Η τέλεια τυρόπιτα με πράσο!

Η πιο νόστιμη στριφτή τυρόπιτα!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share