Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019

Το πιο γρήγορο και εύκολο παστίτσιο στο τηγάνι!

Μέσα σε λίγα λεπτά έτοιμο!

19 Ιουνίου 2019 09:40
Το πιο γρήγορο και εύκολο παστίτσιο στο τηγάνι!

Αν θέλετε να φτιάξετε παστίστιο μέσα σε λίγα λεπτά απλά ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή. Είναι πραγματικά πεντανόστιμο.

Υλικά

200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
150 γρ. κεφαλοτύρι
1 πιπεριά
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 φλ. κοφτό μακαρονάκι
1 κ. σούπας πελτέ
1 κ. σούπας μουστάρδα
1 φλ. γάλα
2 κ.γλ. κορν φλάουερ
1 λίτρο νερό
Μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τον κιμά μέχρι για 3 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο.

Προσθέτουμε τον πελτέ και τα μυρωδικά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και μόλις βράσει, προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε για 10 λεπτά.

Διαλύουμε το κορν φλάουερ στο γάλα και το ρίχνουμε στο τηγάνι για να δημιουργηθεί μια κρεμώδη υφή.

Σβήνουμε το μάτι και αλατοπιπερώνουμε.

Τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε το τυρί.

Φρουτοσαλάτα σε παγωτό χωνάκι!

Φρουτοσαλάτα σε παγωτό χωνάκι!

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια εναλλακτική συνταγή για την καλοκαιρινή σας φρουτοσαλάτα που θα τους ξετρελάνει όλους!

Υλικά

1 μπολ φρουτοσαλάτα σε ελαφρύ σιρόπι Del Monte

Συνταγή φρούτα

1 κ.σ. ρούμι
1 μπάλα παγωτό βανίλια
Φέτες ανανά σε σιρόπι Del Monte για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Ανακατεύεις τη φρουτοσαλάτα με το ρούμι.

Σκεπάζεις τη φρουτοσαλάτα με μία μεμβράνη και την αφήνεις στο ψυγείο για λίγες ώρες ώστε να δέσουν όλες οι γεύσεις και τα αρώματα.

Σερβίρεις με μία μπάλα παγωτό βανίλια και φέτες ανανά σε ένα χωνάκι.

Πεντανόστιμη συνταγή για σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα!

Αν αγαπάτε τη γεύση του πορτοκαλιού δοκιμάστε αυτή την σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα!

Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή!

Υλικά

1 συσκευασία φύλλο κρούστας
4 αυγά μεγάλα
400 γρ. ζάχαρη
2 πορτοκάλια μεγάλα (χυμό και ξύσμα)
300 γρ. γιαούρτι
2 κ.γλ. βανίλια
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
200 ml ηλιέλαιο
1,5 φλιτζ. νερό
1 ξυλάκι κανέλα

Πορτοκαλόπιτα συνταγή

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Kόβουμε τα φύλλα κρούστας σε μέτριες λωρίδες.

Στο μίξερ χειρός χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά και 200 γρ. ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα το γιαούρτι, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ.
Αφού αναμειχθούν τα υλικά προσθέτουμε στο τέλος το ηλιέλαιο. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε λίγα λίγα τα κομμάτια από φύλλα κρούστας, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Μεταφέρουμε το μείγμα της πορτοκαλόπιτας σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για περίπου μια ώρα.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Σε κατσαρόλα βαζουμε 200 γρ. ζάχαρη, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιών και την κανέλα σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Περιχύνουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα με σιρόπι καυτό ή το ανάποδο.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share