Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019

Tο πανεύκολο σοκολατένιο κέικ που έχει ξετρελάνει όλο το διαδίκτυο!

Εύκολο και γρήγορο!

18 Ιουνίου 2019 18:42
Tο πανεύκολο σοκολατένιο κέικ που έχει ξετρελάνει όλο το διαδίκτυο!

Εσύ ακόμα να δοκιμάσεις το ωραιότερο σοκολατένιο κέικ που έχει τρελάνει όλο το διαδίκτυο; Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή!

Δεδομένου ότι τα πάντα είναι μεγαλύτερα στο Τέξας, δεν είναι καθόλου περίεργο ότι σε ένα εστιατόριο με συνταγές της περιοχής (με το όνομα Morgans) ακόμα και αν αυτό βρίσκεται στην Νέα Υορκη θα φτιάχνουν ένα τεράστιο σοκολατένιο κέικ 11 κιλών που έγινε viral με απίστευτη ταχύτητα.

σοκολατένιο κέικ

Το κέικ αποτελείται από 36 διαφορετικές στρώσεις σοκολάτας, γλάσου σοκολάτας, μους σοκολάτας και θρύμματα σοκολάτας!

Παρότι είναι τεράστιο καταναλώνεται εδώ και χρόνια στο μαγαζί και έχει γίνει viral και στο παρελθόν μέσα από χρήστες του instagram.

Δείτε το video:

Εάν όμως νυστεύεις σου έχουμε την λύση, υπέροχο νηστίσιμο κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά και γάλα!

Κέικ Nutella με φράουλες!

Κέικ Nutella με φράουλες!

Κέικ με Nutella, γαρνιρισμένο με σαντιγί και φράουλες, περιχυμένο με σιροπιασμένη μερμελάδα φράουλας. Μια συνταγή, για ένα πολύ νόστιμο σοκολατένιο κέικ με τη δροσιά της μυρωδάτης φράουλας.


Υλικά συνταγής

Για το κέικ:

200 γρ. βούτυρο σε μικρά κομματάκια
180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια
2½ κ.σ. κακάο σκόνη
2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλας αραιωμένη σε 2 κ.σ. νερό
4 αυγά χωριστά ασπράδια – κρόκοι
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 φλ. τσαγιού Nutella ή Μερέντα ή άλλη επιλογής σας

Για γαρνίρισμα:

300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά κρύα [*]
1-2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
3-4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
3-4 κ.σ. νερό
1 καψουλίτσα βανίλιας
250 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση

undefined


Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις ή 170 C στον αέρα και βουτυρώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα ένα στρογγυλό ταψί βάθους 6 εκ. και διαμέτρου βάσης 22 εκ.
Για το κέικ: Τοποθετείστε το βούτυρο, τη σοκολάτα, το κακάο και τη μαρμελάδα (σε 2 κ.σ. νερό) σε μια κατσαρόλα και το σιγοβράζετε ανακατεύοντας μέχρι να έχει ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Αφήστε το στην άκρη για 10′ να κρυώνει.
Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανίλια για 5 τουλάχιστον λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Μεταφέρετε το μείγμα σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε το μείγμα σοκολάτας και τη Νουτέλα και ανακατέψτε να ενσωματωθούν.
Σε καθαρό μπολ χτυπάτε με το μίξερ τα ασπράδια μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα. Προσθέτετε σταδιακά τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύετε απαλά με μαρίζ ή σπάτουλα. Μόλις ομογενοποιηθεί πλήρως βάζετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
Για το γαρνίρισμα: Σε κατσαρολίτσα βάζετε τη μαρμελάδα, το νερό και τη βανίλια και σιγοβράζετε ανακατεύοντας για 1 λ. Προσθέτετε και τις φράουλες κομμένες στη μέση και τις σιγοβράζετε για 3 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Κατεβάστε από τη φωτιά και τις αφήνετε να κρυώσουν.
Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη [προαιρετικά όση και αν θέλετε ζάχαρη] σε πηχτή σαντιγί.
Τοποθετείστε το κρύο πλέον κέικ σε πιατέλα και απλώνετε πάνω από το κέικ τη σαντιγί. Λίγο πριν σερβίρετε γαρνίρετε με τη τις φράουλες [τις βγάζετε με τρυπητή σπάτουλα από τη κατσαρόλα] και περιχύνετε με το σιρόπι.
[*] Εναλλακτικά αντί για σαντιγί μπορείτε να χτυπήσετε στο μίξερ 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες, με 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε το κέικ με γιαούρτι αντί για σαντιγί για πιο δροσερή γεύση.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Πατατοσαλάτα με κοτόπουλο!

Mala Peruviana: H κακή περουβιανή!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share