Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

To Cheesecake με τα 3 υλικά που έχει ξετρελάνει το Ίντερνετ!

Δοκιμάστε το!

18 Ιουνίου 2019 09:49
To Cheesecake με τα 3 υλικά που έχει ξετρελάνει το Ίντερνετ!

Τι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε αυτή την υπέροχη συνταγή για cheesecake με τα τρία μόνο υλικά που έχει ξετρελάνει το Ίντερνετ;

Υλικά

3 αβγά

120 gr λευκής σοκολάτας και

120 gr κρέμα τυριού.

Εκτέλεση

Ξεκινήστε χωρίζοντας σε δύο διαφορετικά μπολ τα ασπράδια των αβγών από τους κρόκους. Βάλτε στο ψυγείο για λίγη ώρα τα ασπράδια ώστε να γίνει η μαρέγκα σας πιο σταθερή.

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 170 βαθμούς Κελσίου και λιώστε τη σοκολάτα τοποθετώντας την σε ένα τσίγκινο μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει.

Ανακατέψτε σε ένα άλλο μπολ τη μαρέγκα μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.

Αν ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες, το cheesecake σας θα μοιάζει με αυτό της εικόνας.

Έξτρα tip

Για να βεβαιωθείτε πως η μαρέγκα σας είναι έτοιμη αναποδογυρίστε το μπολ. Αν είναι έτοιμη θα πρέπει να παραμείνει μέσα στο μπολ σας.

Ρίξτε την κρέμα τυριού μέσα στη λιωμένη λευκή σοκολάτα και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια ρίξτε τους κρόκους των αβγών και αμέσως μετά το 1/3 της μαρέγκας συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στο τέλος ρίξτε και την υπόλοιπη μαρέγκα.

Αλείψτε λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο σε λαδόκολλα και τοποθετήστε την μέσα σε ένα πυρέξ. Ρίξτε το μείγμα μέσα στο πυρέξ και στη συνέχεια τοποθετήστε το μέσα σε ένα ταψάκι στο οποίο θα ρίξτε λίγο νερό.

Ψήστε στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά, στη συνέχεια στους 160 βαθμούς για άλλα 15 λεπτά και τέλος σβήστε το φούρνο και αφήστε το για άλλα 15 λεπτά. Αφού βγάλετε το cheesecake σας από το φούρνο και το αφήσετε να κρυώσει ρίξτε προαιρετικά άχνη, μαρμελάδα ή φρούτα.

Πεντανόστιμο Cheesecake με μπανάνες!

Cheesecake μπανάνας. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πολύ νόστιμο, ανάλαφρο και δροσερό γλύκισμα που θα σας γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια.

Υλικά για 6 μερίδες

Για τη βάση

200 γρ. μπισκότα κανέλας
50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

Για την κρέμα

2 μπανάνες, σε ροδέλες
χυμό από 1 λεμόνι
150 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
250 γρ. τυρί, μασκαρπόνε
1 λοβό βανίλιας (οι σπόροι) ή 2 βανιλίνες
50 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
κουβερτούρα για το στόλισμα

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και το ενώνουμε με τα μπισκότα ανακατεύοντας με τα χέρια.
Σε μία μετρίου μεγέθους ταρτιέρα στρώνουμε το μείγμα των μπισκότων ομοιόμορφα πιέζοντας με το χέρι μας.
Βάζουμε τη βάση στο ψυγείο και ετοιμάζουμε την κρέμα.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τις μπανάνες με το χυμό λεμονιού.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος ώσπου να αφρατέψει και προσθέτουμε το μασκαρπόνε, τις βανίλιες και τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη κρέμα.
Βγάζουμε τη βάση της τάρτας από το ψυγείο, μοιράζουμε τις μπανάνες και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα.
Αφήνουμε το γλυκό για 1 ώρα στο ψυγείο.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κουβερτούρα, που θα την τρίψουμε στο χοντρό τρίφτη, όσο ακόμη είναι κρύο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share