Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πεντανόστιμη συνταγή για σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα!

Εύκολη και γρήγορη!

18 Ιουνίου 2019 09:10
Πεντανόστιμη συνταγή για σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα!

Αν αγαπάτε τη γεύση του πορτοκαλιού δοκιμάστε αυτή την σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα!

Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή!

Υλικά

1 συσκευασία φύλλο κρούστας
4 αυγά μεγάλα
400 γρ. ζάχαρη
2 πορτοκάλια μεγάλα (χυμό και ξύσμα)
300 γρ. γιαούρτι
2 κ.γλ. βανίλια
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
200 ml ηλιέλαιο
1,5 φλιτζ. νερό
1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Kόβουμε τα φύλλα κρούστας σε μέτριες λωρίδες.

Στο μίξερ χειρός χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά και 200 γρ. ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα το γιαούρτι, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ.
Αφού αναμειχθούν τα υλικά προσθέτουμε στο τέλος το ηλιέλαιο. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε λίγα λίγα τα κομμάτια από φύλλα κρούστας, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Μεταφέρουμε το μείγμα της πορτοκαλόπιτας σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για περίπου μια ώρα.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Σε κατσαρόλα βαζουμε 200 γρ. ζάχαρη, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιών και την κανέλα σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Περιχύνουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα με σιρόπι καυτό ή το ανάποδο.

Κέικ Nutella με φράουλες!

Κέικ με Nutella, γαρνιρισμένο με σαντιγί και φράουλες, περιχυμένο με σιροπιασμένη μερμελάδα φράουλας. Μια συνταγή, για ένα πολύ νόστιμο σοκολατένιο κέικ με τη δροσιά της μυρωδάτης φράουλας.


Υλικά συνταγής

Για το κέικ:

200 γρ. βούτυρο σε μικρά κομματάκια
180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια
2½ κ.σ. κακάο σκόνη
2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλας αραιωμένη σε 2 κ.σ. νερό
4 αυγά χωριστά ασπράδια – κρόκοι
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 φλ. τσαγιού Nutella ή Μερέντα ή άλλη επιλογής σας

Για γαρνίρισμα:

300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά κρύα [*]
1-2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
3-4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
3-4 κ.σ. νερό
1 καψουλίτσα βανίλιας
250 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση


Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις ή 170 C στον αέρα και βουτυρώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα ένα στρογγυλό ταψί βάθους 6 εκ. και διαμέτρου βάσης 22 εκ.
Για το κέικ: Τοποθετείστε το βούτυρο, τη σοκολάτα, το κακάο και τη μαρμελάδα (σε 2 κ.σ. νερό) σε μια κατσαρόλα και το σιγοβράζετε ανακατεύοντας μέχρι να έχει ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Αφήστε το στην άκρη για 10′ να κρυώνει.
Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανίλια για 5 τουλάχιστον λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Μεταφέρετε το μείγμα σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε το μείγμα σοκολάτας και τη Νουτέλα και ανακατέψτε να ενσωματωθούν.
Σε καθαρό μπολ χτυπάτε με το μίξερ τα ασπράδια μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα. Προσθέτετε σταδιακά τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύετε απαλά με μαρίζ ή σπάτουλα. Μόλις ομογενοποιηθεί πλήρως βάζετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
Για το γαρνίρισμα: Σε κατσαρολίτσα βάζετε τη μαρμελάδα, το νερό και τη βανίλια και σιγοβράζετε ανακατεύοντας για 1 λ. Προσθέτετε και τις φράουλες κομμένες στη μέση και τις σιγοβράζετε για 3 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Κατεβάστε από τη φωτιά και τις αφήνετε να κρυώσουν.
Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη [προαιρετικά όση και αν θέλετε ζάχαρη] σε πηχτή σαντιγί.
Τοποθετείστε το κρύο πλέον κέικ σε πιατέλα και απλώνετε πάνω από το κέικ τη σαντιγί. Λίγο πριν σερβίρετε γαρνίρετε με τη τις φράουλες [τις βγάζετε με τρυπητή σπάτουλα από τη κατσαρόλα] και περιχύνετε με το σιρόπι.
[*] Εναλλακτικά αντί για σαντιγί μπορείτε να χτυπήσετε στο μίξερ 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες, με 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε το κέικ με γιαούρτι αντί για σαντιγί για πιο δροσερή γεύση.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share