Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Μωσαϊκό σοκολάτας για το ψυγείο!

Θα ξετρελαθούν όλοι με αυτή τη συνταγή!

16 Ιουνίου 2019 23:00
Μωσαϊκό σοκολάτας για το ψυγείο!

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει την καλύτερη συνταγή για μωσαϊκό σοκολάτας για το ψυγείο!

Υλικά:

200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα


1/2 φλυτζάνι γάλα
1 πακέτο μπισκότα πτιμπέρ ή μπισκότα ολικής
100 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλιά σούπας κονιάκ (αν δεν είναι για παιδιά η συνταγή)

Εκτέλεση:

Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα
Προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά
Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε το κονιάκ
Σε ένα μπολ σπάμε με τα δάχτυλά μας τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο μείγμα
Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει
Αυτό το γλυκό δεν ψήνεται!
Τυλίγουμε το γλυκό με διαφάνεια και του δίνουμε σχήμα σαν σαλάμι
Το παγώνουμε για 4 ώρες στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για 1 ώρα
Διατηρείται στο ψυγείο για μέρες

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με ινδοκάρυδο με 5 υλικά! (Video)

Λαχταριστό, ανάλαφρο και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με βάση σαβαγιάρ και γέμιση κρέμας ινδοκάρυδου. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή με το σχετικό βίντεο του Δημ. Μιχαηλίδη για ένα γλύκισμα-πάστα που θα το απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας σε όλες τι περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

1 πακέτο σαβαγιάρ
100 γρ. ινδοκάρυδο (αυξομειώστε τη ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
3 φακελάκια κρέμα Άνθος Αραβοσίτου” στιγμής με γεύση βανίλια
1 λίτρο φρέσκο γάλα για τις κρέμες + επιπλέον γάλα για τα σαβαγιάρ
400 γρ. φυτική σαντιγί

Εκτέλεση συνταγής

Βουτάτε σε γάλα τα σαβαγιάρ, ένα τη φορά, στιγμιαία για να μη μουλιάσουν, τα στρώνετε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί 20×30 εκ. και από πάνω τα πασπαλίζετε με λίγο από το τριμμένο ινδοκάρυδο.
Ρίχνετε σε ένα μπολ τις 3 κρέμες Άνθος Αραβοσίτου” μαζί με το 1 λίτρο γάλα και τα χτυπάτε με σύρμα για 2 λ. Αδειάζετε τη κρέμα στο ταψί πάνω από τα σαβαγιάρ και την απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζετε από πάνω άλλο λίγο ινδοκάρυδο και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 20 λ.
Στη συνέχεια φτιάχνετε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τη στρώνετε πάνω από τη κρύα και σταθερή πλέον κρέμα βανίλιας. Πασπαλίζετε από πάνω το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και το γλυκό σας είναι έτοιμο. Αν δεν το σερβίρετε αμέσως ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share