Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με ινδοκάρυδο με 5 υλικά! (Video)

Εύκολο και γευστικό!

16 Ιουνίου 2019 12:19
Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με ινδοκάρυδο με 5 υλικά! (Video)

Λαχταριστό, ανάλαφρο και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με βάση σαβαγιάρ και γέμιση κρέμας ινδοκάρυδου. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή με το σχετικό βίντεο του Δημ. Μιχαηλίδη για ένα γλύκισμα-πάστα που θα το απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας σε όλες τι περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

1 πακέτο σαβαγιάρ
100 γρ. ινδοκάρυδο (αυξομειώστε τη ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
3 φακελάκια κρέμα Άνθος Αραβοσίτου” στιγμής με γεύση βανίλια
1 λίτρο φρέσκο γάλα για τις κρέμες + επιπλέον γάλα για τα σαβαγιάρ
400 γρ. φυτική σαντιγί

Εκτέλεση συνταγής

Βουτάτε σε γάλα τα σαβαγιάρ, ένα τη φορά, στιγμιαία για να μη μουλιάσουν, τα στρώνετε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί 20×30 εκ. και από πάνω τα πασπαλίζετε με λίγο από το τριμμένο ινδοκάρυδο.
Ρίχνετε σε ένα μπολ τις 3 κρέμες Άνθος Αραβοσίτου” μαζί με το 1 λίτρο γάλα και τα χτυπάτε με σύρμα για 2 λ. Αδειάζετε τη κρέμα στο ταψί πάνω από τα σαβαγιάρ και την απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζετε από πάνω άλλο λίγο ινδοκάρυδο και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 20 λ.
Στη συνέχεια φτιάχνετε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τη στρώνετε πάνω από τη κρύα και σταθερή πλέον κρέμα βανίλιας. Πασπαλίζετε από πάνω το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και το γλυκό σας είναι έτοιμο. Αν δεν το σερβίρετε αμέσως ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.

Κέικ Nutella με φράουλες!

Κέικ με Nutella, γαρνιρισμένο με σαντιγί και φράουλες, περιχυμένο με σιροπιασμένη μερμελάδα φράουλας. Μια συνταγή, για ένα πολύ νόστιμο σοκολατένιο κέικ με τη δροσιά της μυρωδάτης φράουλας.


Υλικά συνταγής

Για το κέικ:

200 γρ. βούτυρο σε μικρά κομματάκια
180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια
2½ κ.σ. κακάο σκόνη
2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλας αραιωμένη σε 2 κ.σ. νερό
4 αυγά χωριστά ασπράδια – κρόκοι
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 φλ. τσαγιού Nutella ή Μερέντα ή άλλη επιλογής σας

Για γαρνίρισμα:

300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά κρύα [*]
1-2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
3-4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
3-4 κ.σ. νερό
1 καψουλίτσα βανίλιας
250 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση


Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις ή 170 C στον αέρα και βουτυρώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα ένα στρογγυλό ταψί βάθους 6 εκ. και διαμέτρου βάσης 22 εκ.
Για το κέικ: Τοποθετείστε το βούτυρο, τη σοκολάτα, το κακάο και τη μαρμελάδα (σε 2 κ.σ. νερό) σε μια κατσαρόλα και το σιγοβράζετε ανακατεύοντας μέχρι να έχει ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Αφήστε το στην άκρη για 10′ να κρυώνει.
Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανίλια για 5 τουλάχιστον λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Μεταφέρετε το μείγμα σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε το μείγμα σοκολάτας και τη Νουτέλα και ανακατέψτε να ενσωματωθούν.
Σε καθαρό μπολ χτυπάτε με το μίξερ τα ασπράδια μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα. Προσθέτετε σταδιακά τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύετε απαλά με μαρίζ ή σπάτουλα. Μόλις ομογενοποιηθεί πλήρως βάζετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
Για το γαρνίρισμα: Σε κατσαρολίτσα βάζετε τη μαρμελάδα, το νερό και τη βανίλια και σιγοβράζετε ανακατεύοντας για 1 λ. Προσθέτετε και τις φράουλες κομμένες στη μέση και τις σιγοβράζετε για 3 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Κατεβάστε από τη φωτιά και τις αφήνετε να κρυώσουν.
Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη [προαιρετικά όση και αν θέλετε ζάχαρη] σε πηχτή σαντιγί.
Τοποθετείστε το κρύο πλέον κέικ σε πιατέλα και απλώνετε πάνω από το κέικ τη σαντιγί. Λίγο πριν σερβίρετε γαρνίρετε με τη τις φράουλες [τις βγάζετε με τρυπητή σπάτουλα από τη κατσαρόλα] και περιχύνετε με το σιρόπι.
[*] Εναλλακτικά αντί για σαντιγί μπορείτε να χτυπήσετε στο μίξερ 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες, με 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε το κέικ με γιαούρτι αντί για σαντιγί για πιο δροσερή γεύση.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share