Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019

Τέλειες τσιπούρες στο φούρνο!

Η συνταγή που σας προτείνουμε είναι τέλεια!

15 Ιουνίου 2019 20:15
Τέλειες τσιπούρες στο φούρνο!

Πάρτε μολύβι και χαρτί γιατί η συνταγή που σας προτείνουμε για τις ψητές τσιπούρες στο φούρνο είναι τέλεια!

Υλικά:

4 τσιπούρες κυπριακές, σύνολο 1-1 1/4 κιλό περίπου καθαρισμένες,
½ λεμόνι, ο χυμός + 4 λεπτές ροδέλες λεμονιού,

συνταγή
4 κουταλιές άσπρο, ξηρό κρασί,
4 κουταλιές ελαιόλαδο + λίγο για άλειμμα,
1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια,
½ κουταλάκι ρίγανη,
4 κλωναράκια δεντρολίβανο ή θυμάρι,
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεπλένετε και στραγγίζετε τις τσιπούρες και τις βάζετε σε μια λεκάνη. Βάζετε σε ένα μπολάκι το χυμό του λεμονιού, το κρασί, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τη ρίγανη και τα χτυπάτε με πιρούνι να σμίξουν. Περιχύνετε τις τσιπούρες, τις γυρίζετε να πιάσουν μίγμα παντού και τις αφήνετε να μαριναριστούν για 20 λεπτά.

Στο μεταξύ, προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου στους 240°C. Ντύνετε ένα ταψί του φούρνου (λαμαρίνα) με αλουμινόχαρτο (η ανάποδη πλευρά του προς τα πάνω) και το αλείφετε με λίγο λάδι. Το βάζετε στο φούρνο να ζεσταθεί και αυτό.

Βγάζετε τις τσιπούρες από τη μαρινάτα τους και μπήγετε στην κοιλιά τους από μια λεπτή ροδέλα λεμονιού και ένα κλωναράκι δεντρολίβανο ή θυμάρι. Τις αλατοπιπερώνετε και τις απλώνετε πάνω στο ζεστό ταψί, το βάζετε όχι στην πιο ψηλή θέση κάτω από το γκριλ αλλά τη δεύτερη και τις ψήνετε για 20-25 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τις μια φορά στο μέσο του ψησίματος. Τις σερβίρετε με λαδολέμονο.

H κερασόπιτα που έχει τρελάνει το ίντερνετ: Γίνεται σε 5 λεπτά και θέλει ελάχιστα υλικά!

Η συνταγή είναι τόσο εύκολη, δεδομένου ότι θα σας πάρει μόνο 5 λεπτά για να την φτιάξετε. Μερικοί ψήνουν την πίτα μαζί με τα κουκούτσια για καλύτερο άρωμα, ωστόσο, εσείς μπορείτε να τα αφαιρέσετε. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα, όπως φράουλες, βερίκοκα ή και μούρα.

Τα υλικά

Συνταγή

600 γρ. φρέσκα κεράσια (αφού πρώτα βγάλετε τα κουκούτσια)
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
4 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
3/4 φλιτζάνια (100 γρ.) αλεύρι

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλυτζάνι (100 γρ.) ζάχαρη
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα αμυγδάλου
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Και λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα της κερασόπιτας

Η εκτέλεση

Αρχικά, τοποθετείτε τα κεράσια (χωρίς κουκούτσι) σ’ένα πυρέξ, αφού προηγούμενως το έχει αλείψει με βούτυρο και ρίξετε λίγη ζάχαρη.

Στη συνέχεια, ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί σε ένα μπολ.

Ύστερα, περιχύνετε το μείγμα πάνω από τα κεράσια. Ψήνετε την κερασόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 40- 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει και στο τέλος ρίχνετε από πάνω την ζάχαρη άχνη.

Η κερασόπιτα σας είναι έτοιμη για να την απολαύσετε με την παρέα σας!

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share