Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κέικ Nutella με φράουλες!

Γευστικότατο!

15 Ιουνίου 2019 10:09
Κέικ Nutella με φράουλες!

Κέικ με Nutella, γαρνιρισμένο με σαντιγί και φράουλες, περιχυμένο με σιροπιασμένη μερμελάδα φράουλας. Μια συνταγή, για ένα πολύ νόστιμο σοκολατένιο κέικ με τη δροσιά της μυρωδάτης φράουλας.


Υλικά συνταγής

Για το κέικ:

200 γρ. βούτυρο σε μικρά κομματάκια
180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια
2½ κ.σ. κακάο σκόνη
2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλας αραιωμένη σε 2 κ.σ. νερό
4 αυγά χωριστά ασπράδια – κρόκοι
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 φλ. τσαγιού Nutella ή Μερέντα ή άλλη επιλογής σας

Για γαρνίρισμα:

300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά κρύα [*]
1-2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
3-4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
3-4 κ.σ. νερό
1 καψουλίτσα βανίλιας
250 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση


Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις ή 170 C στον αέρα και βουτυρώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα ένα στρογγυλό ταψί βάθους 6 εκ. και διαμέτρου βάσης 22 εκ.
Για το κέικ: Τοποθετείστε το βούτυρο, τη σοκολάτα, το κακάο και τη μαρμελάδα (σε 2 κ.σ. νερό) σε μια κατσαρόλα και το σιγοβράζετε ανακατεύοντας μέχρι να έχει ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Αφήστε το στην άκρη για 10′ να κρυώνει.
Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανίλια για 5 τουλάχιστον λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Μεταφέρετε το μείγμα σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε το μείγμα σοκολάτας και τη Νουτέλα και ανακατέψτε να ενσωματωθούν.
Σε καθαρό μπολ χτυπάτε με το μίξερ τα ασπράδια μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα. Προσθέτετε σταδιακά τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύετε απαλά με μαρίζ ή σπάτουλα. Μόλις ομογενοποιηθεί πλήρως βάζετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
Για το γαρνίρισμα: Σε κατσαρολίτσα βάζετε τη μαρμελάδα, το νερό και τη βανίλια και σιγοβράζετε ανακατεύοντας για 1 λ. Προσθέτετε και τις φράουλες κομμένες στη μέση και τις σιγοβράζετε για 3 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Κατεβάστε από τη φωτιά και τις αφήνετε να κρυώσουν.
Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη [προαιρετικά όση και αν θέλετε ζάχαρη] σε πηχτή σαντιγί.
Τοποθετείστε το κρύο πλέον κέικ σε πιατέλα και απλώνετε πάνω από το κέικ τη σαντιγί. Λίγο πριν σερβίρετε γαρνίρετε με τη τις φράουλες [τις βγάζετε με τρυπητή σπάτουλα από τη κατσαρόλα] και περιχύνετε με το σιρόπι.
[*] Εναλλακτικά αντί για σαντιγί μπορείτε να χτυπήσετε στο μίξερ 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες, με 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε το κέικ με γιαούρτι αντί για σαντιγί για πιο δροσερή γεύση.

H κερασόπιτα που έχει τρελάνει το ίντερνετ: Γίνεται σε 5 λεπτά και θέλει ελάχιστα υλικά!

Η συνταγή είναι τόσο εύκολη, δεδομένου ότι θα σας πάρει μόνο 5 λεπτά για να την φτιάξετε. Μερικοί ψήνουν την πίτα μαζί με τα κουκούτσια για καλύτερο άρωμα, ωστόσο, εσείς μπορείτε να τα αφαιρέσετε. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα, όπως φράουλες, βερίκοκα ή και μούρα.

Τα υλικά

600 γρ. φρέσκα κεράσια (αφού πρώτα βγάλετε τα κουκούτσια)
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
4 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
3/4 φλιτζάνια (100 γρ.) αλεύρι

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλυτζάνι (100 γρ.) ζάχαρη
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα αμυγδάλου
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Και λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα της κερασόπιτας

Η εκτέλεση

Αρχικά, τοποθετείτε τα κεράσια (χωρίς κουκούτσι) σ’ένα πυρέξ, αφού προηγούμενως το έχει αλείψει με βούτυρο και ρίξετε λίγη ζάχαρη.

Στη συνέχεια, ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί σε ένα μπολ.

Ύστερα, περιχύνετε το μείγμα πάνω από τα κεράσια. Ψήνετε την κερασόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 40- 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει και στο τέλος ρίχνετε από πάνω την ζάχαρη άχνη.

Η κερασόπιτα σας είναι έτοιμη για να την απολαύσετε με την παρέα σας!

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Πατατοσαλάτα με κοτόπουλο!

Mala Peruviana: H κακή περουβιανή!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share