Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η καλύτερη σπιτική σαγκρία!

Φτιάξτε μόνοι σας την καλύτερη!

14 Ιουνίου 2019 00:50
Η καλύτερη σπιτική σαγκρία!

Μπορείτε να φτιάξετε με αυτήν την συνταγή την καλύτερη σπιτική σαγκρία που μπορείτε να απολαύσετε με την παρέα σας!

Yλικά για 6 άτομα

1 μπουκάλι κόκκινο, ποιοτικό κρασί
50 γραμμάρια ζάχαρη ή σιρόπι αγαύης


1 ξυλάκι κανέλα
3 σκελίδες κάρδαμο
1 αστεροειδή γλυκάνισο
1 πορτοκάλι βιολογικό
1 κιλό φρούτα εποχής: φράουλες, μήλα, αχλάδια, λεμόνια, πορτοκάλια
Αποφύγετε το πεπόνι, έχει τάση να καλύπτει τα πάντα με τη γεύση του

Εκτέλεση:

Βάζουμε το κρασί, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά σε κατσαρόλα

Κόβουμε μια μεγάλη λωρίδα φλούδας πορτοκάλι και την προσθέτουμε
Το βάζουμε να βράσει για 5 λεπτά
Το αφαιρούμε από τη φωτιά αμέσως
Προσθέτουμε τον χυμό ενός πορτοκαλιού
Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς
Στο μεταξύ, πλένουμε καλά και κόβουμε τα φρούτα σε μικρά κομμάτια
Τα βάζουμε σε ένα μπολ
Προσθέτουμε και το κρασί με τα υπόλοιπα
Τα σκεπάζουμε με διαφάνεια
Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και βάζουμε την σανγκριά στο ψυγείο για 2 ώρες
Οταν σερβίρουμε, προσθέτουμε φύλλα δυόσμου ή μέντας, ένα κομμάτι φρούτο κλπ
Θέλει παγάκι στο ποτήρι και κομμάτια φρούτων
Η σανγκριά μένει άθικτη στο ψυγείο για λίγες ημέρες
Αν είναι πολύ έντονο το αλκοόλ, προσθέστε χυμό πορτοκάλι για να νερώσει

Γεμιστές πατάτες με τυριά και μπέικον!

Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για γεμιστές πατάτες με τυριά και μπέικον και θα μας θυμηθείτε!

Υλικά για 2 άτομα

4 μεγάλες πατάτες για φούρνο
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
¾ του φλιτζανιού γάλα
170 γραμμάρια τυρί φέτα
¼ του φλιτζανιού τριμμένο τυρί τσένταρ
3 φέτες ψημένο μπέικον, ψιλοκομμένο
1 πράσινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά, προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Πλύνετε τις πατάτες και κάντε τρύπες μερικές φορές με ένα πιρούνι.
Ψήστε τις πατάτες για μία ώρα μέχρι να μαλακώσουν και βγάλτε τες από τον φούρνο.
Αφού κρυώσουν αρκετά, ώστε να μπορείτε να τις πιάσετε, κόψτε ένα κομμάτι, σε οβάλ σχήμα από το πάνω μέρος τους και αφαιρέστε το εσωτερικό, το οποίο θα το χρησιμοποιήσετε αργότερα.
Αφού έχετε μαζέψει τα εσωτερικά της κάθε πατάτας, προσθέστε το βούτυρο και το τυρί φέτα, σε ένα μπολ και χτυπήστε με το μίξερ ώστε να φτιάξετε πουρέ.
Κατά τη διάρκεια του χτυπήματος, προσθέτετε σιγά-σιγά το γάλα.
Όταν το μείγμα γίνει παχύ και κρεμώδες, μπορείτε να σταματήσετε το χτύπημα και προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι σας.
Το επόμενο βήμα, είναι να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Αφού έχετε γεμίσει με το μείγμα σας το εσωτερικό της κάθε πατάτας, βάλτε τις και πάλι στον φούρνο και ψήστε για 15 λεπτά, μέχρι οι «κορυφές» να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
Στη συνέχεια, προσθέτετε το μπέικον και τα φρέσκα κρεμμυδάκια στην κορυφή, αλλά και επιπλέον τυρί και τις ψήνετε για ένα λεπτό, πριν τις βγάλετε από τον φούρνο και σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share