Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

O πιο νόστιμος κορμός ψυγείου με Cookies και Nutella!

Πεντανόστιμο!

13 Ιουνίου 2019 20:34
O πιο νόστιμος κορμός ψυγείου με Cookies και Nutella!

Ένας πεντανόστιμος κορμός ψυγείου με cookies και αφράτη υπέροχη κρέμα με nutella και κρέμα τυριού.

Μια εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα λαχταριστό γλύκισμα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλη.

Υλικά συνταγής

170 γρ. (½ φλ.) Nutella, μαλακωμένη σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
160 ml (⅔ φλ.) κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά
1 κ.σ. κακάο
300 γρ. cookies χωρίς ή με σταγόνες σοκολάτας (θα χρειαστείτε 12-14 cookies)
2 μικρές σοκολάτες, 1 άσπρη+1 μαύρη, μαλακωμένες σε θερμοκρασία δωματίου, σε μπούκλες για γαρνίρισμα



Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ βάζετε τη Nutella, το τυρί μασκαρπόνε, τη κρέμα γάλακτος και το κακάο και τα ανακατεύετε με σύρμα, με ήπιες κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
Παίρνετε μια μέτρια, μακρόστενη πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνετε στη μέση, κατά μήκος λίγο από το μείγμα Nutella. Στην άκρη της πιατέλας, πάνω από το μείγμα Νutella κρατάτε κρατάτε όρθιο ένα cookie και στη μέσα όρθια πλευρά του το αλείφετε με μείγμα νουτέλα. Τοποθετείτε δίπλα του άλλο ένα όρθιο cookie αλειμμένο με λίγο μείγμα νουτέλα και τα πιέζετε ελαφρώς σαν σάντουιτς. (Δείτε φωτογραφία πιο κάτω).
Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα cookies-μείγμα nutella μέχρι να σχηματισθεί ένας μακρόστενος κορμός. Απλώστε στην επιφάνεια και στις πλευρές του κορμού το υπόλοιπο μείγμα nutella που περίσσεψε. Σκεπάζετε τη πιατέλα με πλαστική μεμβράνη χαλαρά και βάζετε το κορμό στο ψυγείο για 8 τουλάχιστον ώρες, ιδανικά για ένα βράδυ.
Κόβετε με αποφλοιωτή λαχανικών φλούδες από τις 2 σοκολάτες, διακοσμείτε το κορμό σας, τον κόβετε διαγωνίως σε φέτες και σερβίρετε.

Πεντανόστιμος κορμός λεμονιού!

Πεντανόστιμος κορμός λεμονιού! Εύκολη και γρήγορη συνταγή!

Υλικά (για 10 μερίδες)

Παντεσπάνι

3 αβγά
3/4 κούπα ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
1 τσιμπιά αλάτι
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
βούτυρο λιωμένο ή λάδι, για τη λαδόκολλα

Γέμιση

1 κούπα κρέμα γάλακτος, παγωμένη από το ψυγείο
1/2 κούπα μαρμελάδα λεμόνι ή lemon curd (σε παντοπωλεία, ντελικατέσεν και μεγάλα σούπερ μάρκετ)
3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη + μπόλικη επιπλέον, για την επικάλυψη

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί διαστάσεων 25×35 εκ. Αλείφουμε τη λαδόκολλα με λιωμένο βούτυρο ή λάδι, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.

Χτυπάμε τα αβγά, με το σύρμα, στη δυνατή ταχύτητα. Οταν περάσουν περίπου 2 λεπτά και αφρατέψουν τα αυγά, σταματάμε το χτύπημα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και τα χτυπάμε μέχρι να φουσκώσουν και να αφρατέψουν.

Σταματάμε το χτύπημα και κοσκινίζουμε από πάνω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.

Ανακατεύουμε ελαφρά με μια κουτάλα ή σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στη λαδόκολλα με μια σπάτουλα.

Ψήνουμε το παντεσπάνι για περίπου 10 λεπτά.

Στο μεταξύ απλώνουμε μια πετσέτα κουζίνας επάνω στην επιφάνεια εργασίας μας και την πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με ζάχαρη άχνη.

Με το που βγάλουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο, το τουμπάρουμε πάνω στη πετσέτα και ξεκολλάμε προσεκτικά τη λαδόκολλα.

Τυλίγουμε το παντεσπάνι σε σφιχτό ρολό χρησιμοποιώντας την πετσέτα. Το αφήνουμε τυλιγμένο μέχρι να κρυώσει, για τουλάχιστον μια ώρα.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη.

Χτυπάμε, με το σύρμα, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί.

Προσθέτουμε τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί. Βάζουμε τη γέμιση στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Οταν το παντεσπάνι έχει κρυώσει καλά, το ξερολάρουμε και απλώνουμε πάνω του τη γέμιση.

Ξανατυλίγουμε προσεκτικά το παντεσπάνι σε ρολό, όσο πιο σφιχτά γίνεται, χωρίς να το πιέζουμε και μας σπάσει.

Το τυλίγουμε σφιχτά με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για τουλάχιστον 1 ώρα.

Αφαιρούμε τη μεμβράνη και το κόβουμε σε φέτες. Πασπαλίζουμε με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε. – Ν. Μ.

Μυστικά

– Το γλυκό αυτό διατηρείται στο ψυγείο για 4-5 ημέρες. Θα κόβεται καλύτερα και θα είναι νοστιμότερο αν το προετοιμάσουμε την προηγούμενη από την ημέρα που θα το σερβίρουμε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share