Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Γεμιστές πατάτες με τυριά και μπέικον!

Πεντανόστιμες!

13 Ιουνίου 2019 14:54
Γεμιστές πατάτες με τυριά και μπέικον!

Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για γεμιστές πατάτες με τυριά και μπέικον και θα μας θυμηθείτε!

Υλικά για 2 άτομα

4 μεγάλες πατάτες για φούρνο
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
¾ του φλιτζανιού γάλα
170 γραμμάρια τυρί φέτα
¼ του φλιτζανιού τριμμένο τυρί τσένταρ
3 φέτες ψημένο μπέικον, ψιλοκομμένο
1 πράσινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά, προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Πλύνετε τις πατάτες και κάντε τρύπες μερικές φορές με ένα πιρούνι.
Ψήστε τις πατάτες για μία ώρα μέχρι να μαλακώσουν και βγάλτε τες από τον φούρνο.
Αφού κρυώσουν αρκετά, ώστε να μπορείτε να τις πιάσετε, κόψτε ένα κομμάτι, σε οβάλ σχήμα από το πάνω μέρος τους και αφαιρέστε το εσωτερικό, το οποίο θα το χρησιμοποιήσετε αργότερα.
Αφού έχετε μαζέψει τα εσωτερικά της κάθε πατάτας, προσθέστε το βούτυρο και το τυρί φέτα, σε ένα μπολ και χτυπήστε με το μίξερ ώστε να φτιάξετε πουρέ.
Κατά τη διάρκεια του χτυπήματος, προσθέτετε σιγά-σιγά το γάλα.
Όταν το μείγμα γίνει παχύ και κρεμώδες, μπορείτε να σταματήσετε το χτύπημα και προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι σας.
Το επόμενο βήμα, είναι να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Αφού έχετε γεμίσει με το μείγμα σας το εσωτερικό της κάθε πατάτας, βάλτε τις και πάλι στον φούρνο και ψήστε για 15 λεπτά, μέχρι οι «κορυφές» να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
Στη συνέχεια, προσθέτετε το μπέικον και τα φρέσκα κρεμμυδάκια στην κορυφή, αλλά και επιπλέον τυρί και τις ψήνετε για ένα λεπτό, πριν τις βγάλετε από τον φούρνο και σερβίρετε.

Απίστευτο: Το λάθος που όλοι κάνουμε τόσα χρόνια στο τηγάνισμα της πατάτας! Η λεπτομέρεια που τα ανατρέπει όλα!

Θα μάθουμε πως να τηγανίζουμε (αν και δεν το προτιμούμε για λόγους διατροφής) πατάτες. Αν σας φαίνεται πανεύκολο και τώρα ενδεχομένως να έχετε σκάσει στα γέλια, μην το κοροϊδεύετε καθόλου γιατί είναι αρκετοί εκείνοι που δεν είχαν έρθει σε επαφή με τηγάνι ενώ η ενασχόληση τους με την κουζίνα ήταν συχνή.

Το λάδι που καίει και πιτσιλάει είναι τρομακτικό. Το ίδιο τρομακτική είναι και η πατάτα κατά το ξεφλούδισμα της καθώς για ΄μας τις ψιλοάχρηστες νοικοκυρές θα πρέπει να καθαριστεί το φύλλο με θρησκευτική σχεδόν ευλάβεια προκειμένου να μείνει και λίγη πατάτα για φάγωμα και να μην πεταχτεί όλη μαζί με τις φλούδες.

Το λάδι λοιπόν στην κατσαρόλα πρέπει να σκεπάζει τον όγκο των πατατών που θα ρίξετε μέσα. Δηλαδή να καλύπτονται όλες οι πατάτες σας, έτσι θα μάθετε σιγά σιγά να το υπολογίζετε.

Tip: Τις πατάτες να τις κόβετε σε λεπτές φέτες σαν τα πατατάκια. Γίνονται τραγανιστές και νοστιμότατες. Επίσης, όταν τις βγάλετε από το τηγάνι, τοποθετήστε τις σε ένα μπολ με απορροφητικό χαρτί για να μη στάζουν λάδι όταν τις τρώτε. Σερβίρετε τις με αλάτι και ρίγανη.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share