Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019

Κεφτεδάκια με φέτα και κουνουπίδι! (Video)

Πολύ νόστιμο...

13 Ιουνίου 2019 08:44
Κεφτεδάκια με φέτα και κουνουπίδι! (Video)

Αυτή τη συνταγή θα την λατρέψετε όλοι... Σήμερα φτιάχνουμε κεφτεδάκια με φέτα και κουνουπίδι!

Υλικά

600gr Μπουκετάκια Κουνουπιδιού
100gr Φέτα, θρυμματισμένη
10gr Άνηθος, ψιλοκομμένος
2 κ.γ. Φύλλα Φρέσκου Θυμαριού, ψιλοκομμένα
70gr Φρυγανιά, τριμμένη
65gr Αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
1 Κρόκος Αβγού
60ml Ελαιόλαδο
Τζατζίκι για το σερβίρισμα


Εκτέλεση


Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ζεματάμε το κουνουπίδι για 5 με 6 λεπτά.
Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ψιλοκόβουμε το κουνουπίδι σε ένα μπλεντεράκι και μετά το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπωλ.
Προσθέτουμε τη φέτα, τον άνηθο, το θυμάρι, τη φρυγανιά, το αλεύρι και τον κρόκο και ζυμώνουμε το μείγμα.
Πλάθουμε σε κεφτεδάκια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια, περίπου για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε με παγωμένο τζατζίκι.

Τυροπιτάκια με εύκολη και αφράτη ζύμη!

Τυροπιτάκια με  εύκολη και αφράτη ζύμη!

Αγαπημένα τυροπιτάκια μόλις βγήκαν από το φούρνο

Φτιάξτε απλά τυροπιτάκια, με σπιτική, εύκολη και αφράτη-γιαουρτένια ζύμη.

Η συνταγή που θα λατρέψετε!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

5 κούπες αλεύρι
1 αβγό
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

1/2 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι μπέικιν

1 κούπα βούτυρο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

2 αβγά
200 γρ. φέτα ή μυζήθρα
3 κ.σ. τραχανά γλυκό

λίγο γάλα για την επικάλυψη (εκτός γέμισης)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη, στο μίξερ ή σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, αφήνοντας για το τέλος το το αλεύρι και το μπέικιν.

Αφού το μείγμα γίνει ένα προσθέτουμε και το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε για 3 περίπου λεπτά.

Για τη γέμιση, σε ένα μπολ διαλύουμε με τα χέρια ή με ένα πιρούνι τη φέτα, τα χτηπημένα αυγά και τον τραχανά.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό πάχος και με ένα ποτήρι κάνουμε κύκλους.

Στον ένα «κύκλο» ζύμης βάζουμε λίγη από τη γέμιση και καλύπτουμε με έναν άλλο.
Πατάμε τις άκρες έτσι ώστε να μην βγει η γέμιση προς τα έξω.

Συνεχίζουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C.

Με το γάλα και ένα πινέλο αλείφουμε τα τυροπιτάκια ελαφρώς ώστε να πάρουν χρώμα.
Ψήνουμε για 25′.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share