Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019

Πανεύκολο κέικ λεμόνι χωρίς μίξερ!

Είναι απλό και φανταστικό!

12 Ιουνίου 2019 21:19
Πανεύκολο κέικ λεμόνι χωρίς μίξερ!

Τόσο νόστιμο, ζουμερό και αρωματικό κέικ που δεν θα πιστεύει κανένας πόσο εύκολα και γρήγορα το φτιάξατε και μάλιστα χωρίς μίξερ, μόνο με ένα σύρμα.

Υλικά
255γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200γρ. αλεύρι μαλακό
4 αβγά
75γρ. βούτυρο 82%
110γρ. κρέμα γάλακτος 35%
3½γρ. μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι (στη μύτη ενός κουτ. γλυκού)
ξύσμα από 1½λεμόνι

Πανεύκολο κέικ λεμόνι χωρίς μίξερ! (Video)Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη, το ξύσμα από το λεμόνι και τα αβγά και με ένα σύρμα ανακατεύετε καλά μέχρι τα υλικά σας να ομογενοποιηθούν.

Στη συνέχεια, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε δυνατά μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο και παχύρρευστο χυλό. Προσθέτετε και το αλάτι. Λιώνετε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ίσα ίσα να μαλακώσει και το προσθέτετε στο μίγμα σας. Ανακατεύετε.

Βουτυρώνετε ελαφρά μια φορμίτσα και την αλευρώνετε. Αν η φόρμα είναι αντικολλητική δεν χρειάζεται βουτύρωμα. Μπορείτε επίσης να την καλύψετε και με χαρτί ψησίματος. Μεταφέρετε το μίγμα στη φόρμα. Ψήνετε το κέικ στο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά (ανάλογα το φούρνο). Αφού κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρετε και το σερβίρετε σε πιατέλα.

Tips

Στα 40 λεπτά, μπορείτε να μπήξετε ένα μαχαιράκι στο κέικ, για να δείτε αν χρειάζεται περισσότερο ψήσιμο. Αν το μαχαιράκι βγάζοντάς το είναι στεγνό, τότε το γλυκό σας είναι έτοιμο. Αν όχι, αφήστε το στο φούρνο λίγο ακόμα. Μην κάνετε νωρίτερα όμως τη δοκιμή γιατί το κέικ σας θα ξεφουσκώσει.

Καλό είναι να αφήσετε το μίγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα πριν το ψήσετε.

Εύκολη τούρτα cheesecake καραμέλα!

Το κλασικό κι αγαπημένο cheesecake συναντά την καραμέλα, δίνοντας μια τούρτα απίστευτα λαχταριστή!

Υλικά

260γρ. μπισκότα ολικής άλεσης τριμμένα
100γρ. βούτυρο λιωμένο
½ κουτ. γλυκού κανέλα
900γρ. τυρί κρέμα
10γρ. ζελατίνη σε σκόνη
½ φλιτζάνι έτοιμο σιρόπι καραμέλας
200ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
15 καραμέλες γάλακτος
70γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή

Διαδικασία

Κρατάτε 4 κουτ. σούπας τριμμένο μπισκότο στην άκρη και αναμιγνύετε το υπόλοιπο με την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο, φτιάχνοντας ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμο. Στρώνετε με αυτό το μίγμα τη βάση μιας φόρμας με αποσπώμενο πάτο διαμ. 22εκ., πιέζοντας με το χέρι να γίνει συμπαγής. Την προψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10 λεπτά και αφήνετε να κρυώσει.

Μουλιάζετε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό και αφήνετε να φουσκώσει. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε επιφάνεια εργασίας τις καραμέλες σε πολύ μικρά κυβάκια. Ζεσταίνετε λίγη από την κρέμα γάλακτος σε ένα μπρίκι και διαλύετε μέσα τη φουσκωμένη ζελατίνη, ανακατεύοντας ζωηρά.

Βάζετε στο μίξερ το τυρί με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, το σιρόπι καραμέλας και τη διαλυμένη ζελατίνη να χτυπηθούν, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτετε τα κυβάκια της καραμέλας και ανακατεύετε με σπάτουλα.

Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση και αφήνετε την τούρτα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, ξεφορμάρετε την τούρτα σε πιατέλα σερβιρίσματος, πασπαλίζετε με το τριμμένο μπισκότο που κρατήσατε και διακοσμείτε με φλούδες λευκής σοκολάτας, τις οποίες κόβετε με το εργαλείο που καθαρίζετε τις πατάτες, και με μερικά κυβάκια καραμέλας ακόμα.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share