Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019

Πίτα με σολομό και γαρίδες!

Τι θα φάμε σήμερα;

11 Ιουνίου 2019 10:15
Πίτα με σολομό και γαρίδες!

Απαλή στη γεύση με τραγανό φύλλο κρούστας, αυτή η πίτα θα φέρει μια «θαλασσινή αύρα» στο τραπέζι σας. Η τέλεια καλοκαιρινή συνταγή!

Υλικά


500 γρ. φιλέτο φρέσκου σολομού, κομμένο σε κύβους περίπου 2,5 εκ.

150 γρ. γαρίδες καθαρισμένες

200 ml κρεμ φρες

150 γρ. τυρί κρέμα

2 αυγά μεγάλου μεγέθους

6-8 φύλλα κρούστας

25 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο

Εκτέλεση

Πίτα με σολομό και γαρίδες!

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο C στον αέρα και βάλτε ένα τετράγωνο ταψί να ζεσταίνεται.

2. Ποσάρετε σε νερό που σιγοβράζει το σολομό και τις γαρίδες για 2-3’ και στραγγίστε τα.

3. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε την κρεμ φρες, το τυρί κρέμα, τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

4. Βουτυρώστε μια παραλληλόγραμμη φόρμα, διάστασης 35 Χ 10 εκ., με αποσπώμενο πάτο, με λίγο βούτυρο. Κόψτε 4 φύλλα κρούστας στη μέση και ξεκινήστε να τα στρώνετε στη φόρμα, αλείφοντας το καθένα με βούτυρο. Απλώστε τα φύλλα εναλλάξ, έτσι ώστε να περισσεύουν οι άκρες τους από τη φόρμα. Απλώστε πάνω στα φύλλα το σολομό και τις γαρίδες. Ρίξτε από πάνω το μείγμα των τυριών. Γυρίστε μέσα στη φόρμα τα φύλλα που περισσεύουν. Βουτυρώστε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας και κόψτε τα με τα χέρια σας σε ακανόνιστα κομμάτια επάνω στην πίτα.

5. Τοποθετήστε τη φόρμα επάνω στο ζεστό ταψί και ψήστε την πίτα για 25 - 30’. Βγάλτε την πίτα από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει για 10 – 15’, ώστε να σταθεροποιηθεί η γέμιση. Ξεφορμάρετε και σερβίρετε την πίτα ζεστή.

Το πιο νόστιμο καλοκαιρινό σνακ με σολομό!

Το πιο νόστιμο καλοκαιρινό σνακ με σολομό!

Το πιο νόστιμο καλοκαιρινό σνακ με σολομό! Εύκολη και γρήγορη συνταγή!

Υλικά

Μικρές αραβικές πιτούλες (2-3 στο κάθε άτομο)
Καπνιστό σολομό συσκευασμένο
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Ένα λεμόνι
Κρεμώδες τυρί
Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Το πιο νόστιμο καλοκαιρινό σνακ με σολομό!

Eκτέλεση

Παίρνουμε τις αραβικές πιτούλες και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι, χωρίς λάδι. Απλά τις ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά, γυρίζοντάς τις, τακτικά. Στη συνέχεια, βγάζουμε μια-μια, τις βάζουμε σε μια πιατέλα και τοποθετούμε τα υλικά πάνω τους. Αρχικά, απλώνουμε το κρεμώδες τυρί σε όλη την επιφάνειά τους. Στη συνέχεια, βάζουμε μερικά κομματάκια καπνιστό σολομό τον οποίο έχουμε κόψει σε μικρότερα κομμάτια. Πασπαλίζουμε με λίγο άνηθο ψιλοκομμένο και ολοκληρώνουμε με μερικές σταγόνες λεμονιού οι οποίες. Εάν δεν σας αρέσουν οι αραβικές πίτες δοκιμάστε και απλώστε τα υλικά σας πάνω σε ψωμί.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share