Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κέικ με ταχίνι,πορτοκάλι και σταγόνες σοκολάτας!

Πεντανόστιμο!

10 Ιουνίου 2019 13:44
Κέικ με ταχίνι,πορτοκάλι και σταγόνες σοκολάτας!

Ένα κέικ με ταχίνι, πορτοκάλι και σταγόνες σοκολάτας που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.

Μια υπέροχη και πανεύκολη συνταγή!

Υλικά συνταγής
300 γρ. ταχίνι
400 γρ. ζάχαρη άχνη
450 γρ. χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1/2 κ.γ. κανέλα
650 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. σταγόνες κουβερτούρας

Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέϊκ με τρύπα στη μέση και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ανακατεύουμε το ταχίνι μαζί με την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού και την κανέλα.
Σε ένα δεύτερο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι στο μίγμα με το ταχίνι και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα. Τέλος, ενσωματώνουμε την κουβερτούρα.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ στο χαμηλότερο 1/3 του φούρνου για 1 ώρα και 15 λ περίπου, μέχρι να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο εσωτερικό του. Το βγάζουμε από το φούρνο, περιμένουμε 10 λ και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Πεντανόστιμο: Αυτό το φανταστικό κέικ με αχλάδι και καρύδια θα σας κάνει να ξεχάσετε πως κάνετε δίαιτα!

Χωρίς να αναφερθούμε σε όλα τα μη βρώσιμα αντικείμενα όπως λουλούδια. Αλλά για το κέικ που θα δείτε παρακάτω, δεν θα χρειαστείτε τίποτα από αυτά και αυτό γιατί η διακόσμηση είναι ήδη μέσα στο κέικ

Θα χρειαστείτε:
4 μικρά αχλάδια
1 2/3 κούπες ζάχαρη
3 αβγά
115 γρ. βούτυρο
2/3 κούπας ψιλοκομμένα καρύδια
1 κούπα αλεύρι
1 κ.σ σκόνη κακάο
1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
έτοιμο σιρόπι καραμέλας
λαδόκολλα
ζάχαρη άχνη (για διακόσμηση)
Οδηγίες:
Ξεφλουδίστε τα 4 αχλάδια (αφήνοντας τα κοτσάνια άθικτα στα 3) και βάλτε αυτά τα 3 μία κατσαρόλα με νερό και μία κούπα ζάχαρη. Σιγοβράστε για 20 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τα από το νερό και βάλτε τα στην άκρη.


Σε ένα άλλο μπολ, αναμείξτε το βούτυρο με το υπόλοιπο 1/3 κούπας ζάχαρη και τους κρόκους μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα καρύδια, το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Τρίψτε και το αχλάδι που έχει μείνει και ανακατέψτε ξανά.
Προσθέστε και τα χτυπημένα ασπράδια και αφού ανακατέψτε όλα τα συστατικά, ρίξτε το μίγμα σε ένα σκεύος για κέικ που να είναι καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Βάλτε και τα 3 αχλάδια στην μέση και από πάνω τους ρίξτε το σιρόπι καραμέλας. Ψήστε στους 180 για 35 λεπτά.
Γαρνίρετε με λίγη άχνη ζάχαρη και καρύδια και είστε έτοιμοι!

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Απολαυστικός σολωμός με μουστάρδα!

Πεντανόστιμη μπολονέζ φούρνου!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share