Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η πιο εύκολη αλμυρή γιαουρτόπιτα!

Μία light γευστική συνταγή!

8 Ιουνίου 2019 10:47
Η πιο εύκολη αλμυρή γιαουρτόπιτα!

H πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για γιαουρτόπιτα!

Συστατικά

500 γρ φύλλα κρούστας

500 ml γιαούρτι Δωδώνη κλασικό

3 αυγά

200 γρ Φέτα

100+50 ml γάλα

50 ml ελαιόλαδο

Σουσάμι

Οδηγίες

Κόβουμε στην μέση τα φύλλα κρούστας.
Τα διπλώνουμε 2 φορές, τα κόβουμε σε λωρίδες και τα ανοίγουμε.
Αναμειγνύουμε το γιαούρτι Δωδώνη κλασικό με τα αυγά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα 50 ml γάλα και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ταψί 38×32 εκατοστά και απλώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας.
Βάζουμε τα 2/3 από το μείγμα με το γιαούρτι και τοποθετούμε την σπασμένη Φέτα.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Στο μείγμα με το γιαούρτι βάζουμε τα 100 ml γάλα και ανακατεύουμε και το απλώνουμε πάνω από την πίτα.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.


Δείτε το αναλυτικό βίντεο:

Πανεύκολη και πεντανόστιμη λουκανικόπιτα!

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για λουκανικόπιτα ακόμα και αν είστε πρωτάρηδες στη μαγειρική θα την απολαύσετε!

Υλικά συνταγής

2 φύλλα σφολιάτας (1 πακέτο 850 γρ.)
1 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
8 μεγάλα λουκάνικα επιλογής σας
1 αυγό + 1 κ.σ. νερό χτυπημένα



Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μικρό μπολάκι ρίχνετε το κέτσαπ και τη μουστάρδα και τα ανακατεύετε καλά. Στρώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας σε πάγκο εργασίας και το “ανοίγετε” ελαφρώς με ένα πλάστη. Με ένα πινέλο παίρνετε από το μείγμα κέτσαπ-μουστάρδες και αλείφετε το φύλλο κάθετα σε 4 ίσα μέρη, από μια χοντρή λωρίδα μείγματος σε κάθε μέρος (δείτε στο βίντεο).
Από πάνω τοποθετείτε ένα λουκάνικο το οποίο αλείφετε και αυτό επίσης με το μείγμα κέτσαπ μουστάρδας. Κόβετε το φύλλο σε τέσσερα ίσα μέρη και τα αλείφετε γύρω γύρω στις άκρες με λίγο νερό για να κολήσουν. Τυλίγετε με το φύλλο το κάθε λουκάνικο διπλώντάς το προς τα μέσα στη μικρή πλευρά του και μετά το ρολάρετε να σφραγιστεί καλά το λουκάνικο (δείτε στο βίντεο).
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο φύλλο και τα υπόλοιπα 4 λουκάνικα. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί και επάνω τοποθετείτε τις 8 λουκανικόπιτες με το τελείωμα του φύλλου προς τα κάτω, στη βάση του ταψιού.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάτε το αυγό με το νερό και με ένα πινέλο αλείφετε την επιφάνεια απ” όλες τις λουκανικόπιτες. Τις ψήνετε σε καλά προσθερμασμένο στους 190 βαθμούς στον αέρα φούρνο για 30 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν καλά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share