Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Το πιο εύκολο σπιτικό παγωτό σοκολάτας!

Χωρίς παγωτομηχανή, χωρίς ανακάτεμα!

7 Ιουνίου 2019 22:45
Το πιο εύκολο σπιτικό παγωτό σοκολάτας!

Οι ζέστες έχουν ήδη φτάσει και τι είναι πιο ιδανικό φυσικά από το παγωτό σοκολάτας, γρήγορα, πανεύκολα, χωρίς παγωτομηχανή, χωρίς μετρήσεις υλικών, χωρίς ανακάτεμα!

Ένα κρεμώδες παγωτό που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι σας με σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος και καρύδια.

Υλικά

170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
1 ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
2 βανίλιες
330 ml κρέμα γάλακτος από φρέσκο αγελαδινό γάλα με 35% λιπαρά
4 κ. γλ. κακάο 100%
100 γρ. περίπου καρύδια (προαιρετικά)
Εκτέλεση


Βήμα 1ο:Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Βήμα 2ο: Προσθέτουμε στη λιωμένη κουβερτούρα το ζαχαρούχο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βήμα 3: Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (προσοχή να είναι κρύα) με το μίξερ να γίνει σφιχτή σαντιγί. Μόλις σχηματιστούν απαλές κορυφές είναι έτοιμη.

Βήμα 4ο: Ρίχνουμε το 1/3 από τη σαντιγί μέσα στο μπολ με το ζαχαρούχο και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγί και αναδιπλώνουμε το μείγμα με τη σπάτουλα, να ομογενοποιηθεί χωρίς όμως να χάσουμε τον όγκο από τη σαντιγί. Προσοχή: καθώς ανακατεύετε να πιέζετε που και που τη σπάτουλα σιλικόνης στα τοιχώματα και τον πάτο του μπολ ώστε να μην μείνει μείγμα σοκολάτας – ζαχαρούχου χωρίς να αναμειχθεί με τη σαντιγί. Είναι σημαντικό!!!

Βήμα 5ο: Προσθέτουμε στο μείγμα το κακάο για έξτρα σοκολατένια γεύση, ανακατεύουμε απαλά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα καρύδια θρυμματίζοντάς τα με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε και το παγωτό μας είναι έτοιμο για την κατάψυξη!

Βήμα 6ο: Αδειάζουμε το παγωτό σε ένα μπολ κατάλληλο για την κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει τουλάχιστον 8 ώρες.

Απολαύστε το παγωτό σερβίροντάς το σε μπολάκια και γαρνίρετε με τρίμμα σοκολάτας, με σιρόπι της αρεσκείας σας ή με τρίμμα μπισκότο.


Για να ξετρελάνετε τους μικρούς σας φίλους χρησιμοποιήστε χωνάκια του εμπορίου, λιώστε κουβερτούρα για να γαρνίρετε τα χωνάκια, αφήστε στη συντήρηση για μερικά λεπτά μέχρι να παγώσει η σοκολάτα και γεμίστε τα με παγωτό. Πασπαλίστε με ξηρούς καρπούς και σιρόπι σοκολάτας!

Σημαντικές επισημάνσεις

Με τη βασική συνταγή παγωτό σοκολάτα μπορείτε να φτιάξετε υπέροχη τούρτα παγωτό σοκολάτα με παντεσπάνι καρυδιού ή ατομικά παγωτά με τραγανή επικάλυψη σοκολάτας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

Προσθέστε το κακάο στο μείγμα κοσκινίζοντάς το με το σουρωτήρι του τσαγιού ώστε να γίνει πούδρα και να διαλυθούν τυχόν γρομπαλάκια.
Για να συντηρήσετε το παγωτό στην κατάψυξη προτιμήστε μεταλλικό ή γυάλινο σκεύος που αντέχει σε χαμηλές θερμοκρασίες. Τα πλαστικά μπολ ή τα καπάκια των μπολ που δεν είναι κατάλληλα για την κατάψυξη μπορεί να σπάσουν όταν προσπαθήσετε να τα ανοίξετε.
Αν είστε fan της bitter σοκολάτας αντικαταστήστε την κουβερτούρα γάλακτος με κουβερτούρα μεγάλης περιεκτικότητας σε κακάο (πάνω από 75 %)
Μπορείτε να ενισχύσετε το παγωτό με ακόμη περισσότερη σοκολατοαπόλαυση προσθέτοντας τρίμμα ή σταγόνες σοκολάτας. Επίσης πάει σούπερ τέλεια με κομπόστα κεράσι ή βύσσινο! Ανακατέψτε τα μέσα στο παγωτό πριν παγώσει ή γαρνίρετε το παγωτό πριν το σερβίρισμα.

Τέλεια τάρτα παγωτού σε 10 λεπτά!

Αγαπάτε το παγωτό και θέλετε ένα γρήγορο, εύκολο και γευστικότατο γλυκό; Τότε αυτή η συνταγή είναι ιδανική!

Πολλή γρήγορη τάρτα παγωτού, με μπισκοτένια βάση με όρεο με πολλές επιλογές προτίμησής σας, τόσο στη γεύση του παγωτού όσο και στο συνοδευτικό γέμισης του παγωτού όπως σοκολάτα ή και μπισκότα επιλογής σας ή και σιρόπι επιλογής σας.


Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
340 γρ. μπισκοτα όρεο θρυμμαστιμένα στο multi
110 γρ. βούτυρο λιωμένο + λίγο επιπλέον για άλειμμα φόρμας
Για τη γέμιση:
1900 γρ. έτοιμο παγωτό αρεσκείας σας (βανίλια, κρέμα, καϊμάκι ή και με γεύσεις, σοκολάτα, μπανάνα, κ.λ.π.)
τρούφα σοκολάτας, ή σταγόνες σοκολάτας, ή σιρόπι σοκολάτας, ή χοντρο-θρυμματισμένο όρεο, ή ψιλοκομμένη σοκολάτα snickers ή bounty, ή αν προτιμήσετε παγωτό φράουλα μπορείτε να βάλετε θρυμματισμένα γεμιστά μπισκότα με φράουλα μαζί με σιρόπι φράουλας.
σαντιγί για γαρνίρισμα επιφάνειας (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
Αφήνετε το παγωτό εκτός κατάψυξης μέχρι να μαλακώσει αρκετά, τόσο όσο να μπορείτε να χειριστείτε εύκολα.
Για τη βάση: Μεταφέρετε τα θρυμματισμένα στο multi, τα όρεο σε μπολ, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα “υγρό μείγμα”. Αδειάζετε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. και το στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση και τα τοιχώματα, σε ύψος 3 εκ. περίπου, πιέζοντάς το ελαφρώς με τα χέρια σας. Αν το παγωτό σας δεν έχει ακόμα ξεπαγώσει, βάζετε τη βάση στη κατάψυξη να παγώνει.
Για τη γέμιση: Όταν ξεπαγώσει το παγωτό σας απλώνετε ομοιόμορφα πάνω από τη μπισκοτένια βάση 1 στρώση παγωτού 2,5 εκ. περίπου και από πάνω πασπαλίζετε με τρούφα, ή σταγόνες σοκολάτας ή θρυμματισμένα γεμιστά μπισκότα γεύσης επιλογής σας ή σιρόπι σοκολάτας ή και ανάμικτα 2-3 διαφορετικά υλικά.
Συνεχίζετε τη διαδικασία με στρώσεις, παγωτού (2,5 εκ.) και στρώσεις τρούφας ή ότι προτιμάτε, μέχρι να τελειώσει το παγωτό. Τελειώνετε με μπόλικη τρούφα ή ότι άλλο προτιμάτε και το βάζετε στη κατάψυξη μέχρι να το σερβίρετε. Το σερβίρετε προαιρετικά και με σαντιγί.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share