Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μπατζίνα: Η εκπληκτική κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο!

Γρήγορη και εύκολη συνταγή!

7 Ιουνίου 2019 20:31
Μπατζίνα: Η εκπληκτική κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο!

Η καλύτερη παραδοσιακή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο από την Καρδίτσα! Πεντανόστιμη συνταγή!

Yλικά

80 γρ ελαιόλαδο-80 gr olive oil
1 κτγ αλάτι χοντρό-1 tsp thick salt
750 γρ κολοκυθάκι-750 gr zucchini
150 γρ γάλα-150 gr milk
4 αυγά-4 eggs
400 γρ φέτα τυρί-400 gr Greek feta cheese
1 κτγ ρίγανη-1 tsp oregano
Λίγο πιπέρι-A little of pepper
400 γρ αλεύρι-400 gr flour
100 γρ τυρι φετα-100 gr Greek feta cheese
50 γρ αγελαδινό βουτυρο-50 gr cow butter
Διαστάσεις ταψιού 40cm

Για την εκτέλεση δείτε το βίντεο:

Ρολό κιμά στο φούρνο με πουρέ!

Ρολό κιμά στο φούρνο, σερβιρισμένο με πουρέ. Λαχταριστό, αγαπημένο και πεντανόστιμο! Μια συνταγήγια ένα ζουμερό ρολό που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει!

Υλικά συνταγής
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
1 μικρό καρότο τριμμένο, στο χοντρό του τρίφτη
1-2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 μικρή πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 ¼ φλ. τσαγιού ξερό ψωμί, χωρίς τη κόρα, ψιλο-θρυμματισμένο στο μούλτι
3 κ.σ. κέτσαπ
3 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
2 πρέζες αποξηραμένη ρίγανη
αλάτι πιπέρι
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα πυρέξ
1.400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (ή ανάμεικτος με χοιρινό)
¾ φλ. τσαγιού γάλα
1/2 φλ. τσαγιού κέτσαπ για επικάλυψη
πουρές πατάτας για συνοδευτικό (βλέπε συνταγή εδώ)

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα πυρέξ με διάσταση βάσης 33×23 εκ..
Σε ένα μεγάλο μπόλ χτυπάτε τα αυγά. Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι και καρότο, το σκόρδο πολτοποιημένο, τη ψιλοκομμένη πιπεριά, το ψιλοθρυμματισμένο ξερό ψωμί, τη κέτσαπ, το μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε πολύ καλά.
Προσθέτετε το κιμά και το μισό γάλα και ζυμώνετε με τα χέρια σας το μείγμα πάρα πολύ καλά, προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο γάλα μέχρι να έχετε ένα αφράτο μείγμα που να μη κολλάει στα τοιχώματα του μπολ και να αλλάξει χρώμα.
Χωρίζετε το μείγμα σε 2 ίσα μέρη. Απλώνετε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος στο πάγκο εργασίας σας και μεταφέρετε το μισό μείγμα. Το πλάθετε δίνοντας ένα παραλληλόγραμο σχήμα και με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγετε το μείγμα δίνοντάς του σχήμα ρολού. Το μεταφέρετε στο πυρέξ πάνω στο χαρτί ψησίματος. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και με το δεύτερο ρολό και το βάζετε στο πυρέξ δίπλα στο άλλο.
Αλείφετε με το 1/2 φλ. τσαγιού κέτσαπ την επιφάνεια και των 2 ρολών και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 – 1:10 ώρα περίπου ή μέχρι να ψηθεί μέχρι το κέντρο του. Αν πάρει γρήγορα χρώμα καλύψτε τα ελαφρώς με αλουμινόχαρτο.
Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια του ψησίματος φτιάχνετε το πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Αφαιρείτε από το φούρνο τα ρολά, τα αφήνετε για 15 λ περίπου να σταθούν και μετά τα κόβετε σε φέτες και τα σερβίρετε με το πουρέ. Με τυχόν χυμούς που θα θα έχουν βγάλει τα ρολά στο πυρέξ περιχύνετε το πουρέ.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share