Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τέλειο γκασπάτσο με βασιλικό!

Μια εναλλακτική συνταγή για το καλοκαίρι!

7 Ιουνίου 2019 15:58
Τέλειο γκασπάτσο με βασιλικό!

Το Athensmagazine.gr δεν βρίσκει για εσάς μόνο κλασσικές συνταγές αλλά και κάποιες πιο ιδιαίτερες για να φτιάξετε το καλοκαίρι στους φίλους σας!

Υλικά

ντομάτα - 1 1/2 κιλό τομάτες Lucia σε κύβους
αγγούρι - 1 μικρό σε κύβους
κόκκινη πιπεριά - 2 σε ροδέλες


κρεμμύδι - 1 μεγάλο
σκόρδο - 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
ταμπάσκο - 3 κουταλιές
βαλσάμικο ξύδι - 2 κουταλιές
μαϊντανός - 5 κλαδάκια ψιλοκομμένα
βασιλικός - 10 φύλλα πλατύφυλλου
ζάχαρη - 2 κουταλιές
ελαιόλαδο - 1/3 της κούπας
ψίχα ψωμιού - 1/2 φραντζόλα λευκού ψωμιού
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Τρίβετε καλά την ψίχα ψωμιού και την κάνετε ψίχουλα. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπωλ όλα τα υλικά. Τα ανακατεύετε και τα αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 3-4 ώρες.

Τα χτυπάτε πολύ καλά στο μπλέντερ. Βάζετε την σούπα στο ψυγείο και την αφήνετε να κρυώσει καλά. Τη σερβίρετε κρύα και εάν είναι πολύ πηχτή προσθέτετε λίγο θρυμματισμένο πάγο.

Ρολό κιμά στο φούρνο με πουρέ!

Ρολό κιμά στο φούρνο, σερβιρισμένο με πουρέ. Λαχταριστό, αγαπημένο και πεντανόστιμο! Μια συνταγήγια ένα ζουμερό ρολό που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει!

Υλικά συνταγής
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
1 μικρό καρότο τριμμένο, στο χοντρό του τρίφτη
1-2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 μικρή πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 ¼ φλ. τσαγιού ξερό ψωμί, χωρίς τη κόρα, ψιλο-θρυμματισμένο στο μούλτι
3 κ.σ. κέτσαπ
3 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
2 πρέζες αποξηραμένη ρίγανη
αλάτι πιπέρι
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα πυρέξ
1.400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (ή ανάμεικτος με χοιρινό)
¾ φλ. τσαγιού γάλα
1/2 φλ. τσαγιού κέτσαπ για επικάλυψη
πουρές πατάτας για συνοδευτικό (βλέπε συνταγή εδώ)

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα πυρέξ με διάσταση βάσης 33×23 εκ..
Σε ένα μεγάλο μπόλ χτυπάτε τα αυγά. Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι και καρότο, το σκόρδο πολτοποιημένο, τη ψιλοκομμένη πιπεριά, το ψιλοθρυμματισμένο ξερό ψωμί, τη κέτσαπ, το μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε πολύ καλά.
Προσθέτετε το κιμά και το μισό γάλα και ζυμώνετε με τα χέρια σας το μείγμα πάρα πολύ καλά, προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο γάλα μέχρι να έχετε ένα αφράτο μείγμα που να μη κολλάει στα τοιχώματα του μπολ και να αλλάξει χρώμα.
Χωρίζετε το μείγμα σε 2 ίσα μέρη. Απλώνετε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος στο πάγκο εργασίας σας και μεταφέρετε το μισό μείγμα. Το πλάθετε δίνοντας ένα παραλληλόγραμο σχήμα και με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγετε το μείγμα δίνοντάς του σχήμα ρολού. Το μεταφέρετε στο πυρέξ πάνω στο χαρτί ψησίματος. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και με το δεύτερο ρολό και το βάζετε στο πυρέξ δίπλα στο άλλο.
Αλείφετε με το 1/2 φλ. τσαγιού κέτσαπ την επιφάνεια και των 2 ρολών και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 – 1:10 ώρα περίπου ή μέχρι να ψηθεί μέχρι το κέντρο του. Αν πάρει γρήγορα χρώμα καλύψτε τα ελαφρώς με αλουμινόχαρτο.
Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια του ψησίματος φτιάχνετε το πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Αφαιρείτε από το φούρνο τα ρολά, τα αφήνετε για 15 λ περίπου να σταθούν και μετά τα κόβετε σε φέτες και τα σερβίρετε με το πουρέ. Με τυχόν χυμούς που θα θα έχουν βγάλει τα ρολά στο πυρέξ περιχύνετε το πουρέ.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share