Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ρολό κιμά στο φούρνο με πουρέ!

Λαχταριστο!

7 Ιουνίου 2019 15:17
Ρολό κιμά στο φούρνο με πουρέ!

Ρολό κιμά στο φούρνο, σερβιρισμένο με πουρέ. Λαχταριστό, αγαπημένο και πεντανόστιμο! Μια συνταγή για ένα ζουμερό ρολό που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει!

Υλικά συνταγής
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
1 μικρό καρότο τριμμένο, στο χοντρό του τρίφτη
1-2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 μικρή πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 ¼ φλ. τσαγιού ξερό ψωμί, χωρίς τη κόρα, ψιλο-θρυμματισμένο στο μούλτι
3 κ.σ. κέτσαπ
3 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
2 πρέζες αποξηραμένη ρίγανη
αλάτι πιπέρι
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα πυρέξ
1.400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (ή ανάμεικτος με χοιρινό)
¾ φλ. τσαγιού γάλα
1/2 φλ. τσαγιού κέτσαπ για επικάλυψη
πουρές πατάτας για συνοδευτικό (βλέπε συνταγή εδώ)

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα πυρέξ με διάσταση βάσης 33×23 εκ..
Σε ένα μεγάλο μπόλ χτυπάτε τα αυγά. Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι και καρότο, το σκόρδο πολτοποιημένο, τη ψιλοκομμένη πιπεριά, το ψιλοθρυμματισμένο ξερό ψωμί, τη κέτσαπ, το μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε πολύ καλά.
Προσθέτετε το κιμά και το μισό γάλα και ζυμώνετε με τα χέρια σας το μείγμα πάρα πολύ καλά, προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο γάλα μέχρι να έχετε ένα αφράτο μείγμα που να μη κολλάει στα τοιχώματα του μπολ και να αλλάξει χρώμα.
Χωρίζετε το μείγμα σε 2 ίσα μέρη. Απλώνετε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος στο πάγκο εργασίας σας και μεταφέρετε το μισό μείγμα. Το πλάθετε δίνοντας ένα παραλληλόγραμο σχήμα και με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγετε το μείγμα δίνοντάς του σχήμα ρολού. Το μεταφέρετε στο πυρέξ πάνω στο χαρτί ψησίματος. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και με το δεύτερο ρολό και το βάζετε στο πυρέξ δίπλα στο άλλο.
Αλείφετε με το 1/2 φλ. τσαγιού κέτσαπ την επιφάνεια και των 2 ρολών και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 – 1:10 ώρα περίπου ή μέχρι να ψηθεί μέχρι το κέντρο του. Αν πάρει γρήγορα χρώμα καλύψτε τα ελαφρώς με αλουμινόχαρτο.
Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια του ψησίματος φτιάχνετε το πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Αφαιρείτε από το φούρνο τα ρολά, τα αφήνετε για 15 λ περίπου να σταθούν και μετά τα κόβετε σε φέτες και τα σερβίρετε με το πουρέ. Με τυχόν χυμούς που θα θα έχουν βγάλει τα ρολά στο πυρέξ περιχύνετε το πουρέ.

Τέλεια μελιτζανόπιτα με φέτα! (Video)

Το Athensmagazine.gr ψάχνει τις καλύτερες συνταγές για εσάς και την οικογένεια σας! Διαβάστε και φτιάξτε γρήγορα και εύκολα την μελιτζανόπιτα με φέτα!

Υλικά:

Υλικά για τη γέμιση
3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες, σε κυβάκια


3 κρεμμύδια, σε ροδέλες
2 αυγά
200 γρ. Φέτα θρυμματισμένη
80 γρ. τριμμένο Κεφαλοτύρι
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Άλλα υλικά

6 χονδρά χωριάτικα φύλλα
ελαιόλαδο για τα φύλλα
3 κ.σ. σουσάμι

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε τη γέμιση της πίτας. Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες για 8-10 λεπτά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, εάν χρειάζεται λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για άλλα 4-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μην έχουν ζουμιά. Δοκιμάζουμε τις μελιτζάνες με το πιρούνι, ώστε να έχουν μαγειρευτεί. Αφήνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας να κρυώσει καλά.

Όταν κρυώσει, προσθέτουμε τα αυγά, τη φέτα, το τριμμένο Κεφαλοτύρι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε να δέσουν τα υλικά.

Λαδώνουμε ταψί για πίτες και στρώνουμε 3 φύλλα, λαδώνοντας το καθένα.

Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα, λαδώνοντας το καθένα.

Διπλώνουμε τα φύλλα στις άκρες (τα κόβουμε εάν περισσεύουν πολύ), σχηματίζοντας γείσο και το λαδώνουμε και αυτό.

Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Ψήνουμε την μελιτζανόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να χρυσοψηθεί καλά το φύλλο.

Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα και σερβίρουμε -ιδανικά- σε θερμοκρασία δωματίου.

Δείτε το βίντεο από το madameginger.com:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share